Użytkownicy 5th element'a
Użytkownicy 5th element'a
Witam, mam prośbę to użytkowników 5th elementa, czy moglibyście mi dokładnie zmierzyć suwmiarką średnice wewn. oka i jego szerokość tzn grubosc (nie wys.)? potrzebuje do wczesniejszego zrobienia tulejek.
ja mam takie pytanie: miałem w elemencie (200mm montaż, tłok 57mm) sprężynę 2,25 cala. Musiałem zmienić ją bo była za miękka, kupiłem na długość 2 cale. Wychodzi na to że teraz na sprężynie jest 50mm skoku (tzn. tylko z obliczeń 2*2,54). oprócz tego, że sprężyny nie mogę skręcić za mocno, bo gwint jest za krótki, to czy damper będzie pracował całym skokiem? ( choć nie wykluczam tu wpływu twardości, 350 była dłuższa niż 400 którą kopiłem???)
nooz pomysl logicznie.
Damper ma skok 57mm a sprezyna 50...czy sprezyna ugnie sie tyle samo co damper czyli 57mm??
Dodam ze nie wolno tak jezdzic bo albo peknie sprezyna albo zerwiesz gwint czyli tak czy siak bedzie to kosztowalo.
Damper ma skok 57mm a sprezyna 50...czy sprezyna ugnie sie tyle samo co damper czyli 57mm??
Dodam ze nie wolno tak jezdzic bo albo peknie sprezyna albo zerwiesz gwint czyli tak czy siak bedzie to kosztowalo.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645