Szwy na twarzy i możliwość jazdy rowerem...

dziadek_dzidek
Kontakt:

Post autor: dziadek_dzidek »

Po ubezpieczenie nie będę się nawet zgłaszał, dla 30 złotych szkoda zachodu... ( nie znam stawek, ale pewnie tyle wyjdzie ). Cieszę się najbardziej z tego, że wszystkie zęby mam na miejscu, bo upadek z dwóch metrów na ryj na beton nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy... :wink:
Grondag
Kontakt:

Post autor: Grondag »

zleży na ile jesteś ubezpieczony, raczej poniżej 1% ci nie dadzą, a to może być ze 100zł,
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

dziadek_dzidekZgłaszaj się do ubezpieczalni.
Pisałem wcześniej że są najbardziej punktowane tzn. za szwy na ryju dostaniesz wiecej niż za szwy na ręce nodze czy też jajach !
I licza ci od jednego szwa kase.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

agressor ciekawe ?? ja miałem z 11 sztuk na pysku, rozorane dziąsła,warga na wylot i takie tam banały...a złocisza nie dostałem, bo nie ma USZCZERBKU na zdrowiu....otwierasz paszczę ?? masz wszystkie zęby ?? ruszasz szczeną ?? ...to zapomnij o wypłacie :mrgreen:

No chyba że...ale nawet jak miałem bark operowany,kilka tygodni gipsu,druty...to na komisji zatwierdzono że ręka sprawna i skierowali do sanatorium na 3 tyg. rehabilitacji w ramach akcji wspierania po wypadku :twisted:

Zawsze możesz się zgłosić i opisać nam na forum jak poszło...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
mat13por
Kontakt:

Post autor: mat13por »

Schodek dziwne ;o mi za lewy nadgarstek dali 450zł. Za prawy 360zł. A były tylko zwichnięte, ale w gipsie. Za złamanie obojczyka z przemieszczeniem 110zł. Za zwichniętą kostke dostałem 170zł. Jak widać warto zgłaszać się do ubezpieczalni ;) Pierwsza kwota odszkodowania jest zawsze kilkakrotnie mniejsza od tej po odwołaniu do niej.
Kumpel za obojczyk ze śrubami dostał prawie tysiaka.

dziadek_dzidek proponuje używać kasku :)
a do ubezpieczalni się zgłoś ;) Nie śpieszy Ci się z tą kasą. Zawsze sobie coś do rowera kupisz.
mag44
Kontakt:

Post autor: mag44 »

Ja za połamaną żuchwę w dwóch miejscach i za 20 pare szwów na ryju i szyji dostałem 11k ale to poszło z OC sprawczyni wypadku a nie z PZU :D Kasa fajna ale przez 3 miesiace żarłem przez słomke i po roku od złamania nadal mam problemy z jedzeniem :D
http://www.pinkbike.com/buysell/968159/
Zamrok
Kontakt:

Post autor: Zamrok »

Ja ładnych parę lat temu przegryzłem sobie dolną wargę na wylot. Założyli mi 3 szwy i dostałem chyba prawie 300zł.. Tak więc warto się zgłosić do ubezpieczalni. Tak jak powiedział mat13por - zawsze sobie coś do rowera kupisz. ...Albo kasa na imprezy będzie :D
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

z szwami na mordzie nie mozna jezdzic bo wplywa to na iloraz inteligencji oraz percepcje poniewaz twoj lep staje sie tak ciasny ze nie potrafi wymyslec nic sensownego i zadaje ******** pytania wes ty sie chlopie ogarnij i idz sie lecz :) (to do autra tematu)
dziadek_dzidek
Kontakt:

Post autor: dziadek_dzidek »

0gór pisze:
z szwami na mordzie nie mozna jezdzic bo wplywa to na iloraz inteligencji oraz percepcje poniewaz twoj lep staje sie tak ciasny ze nie potrafi wymyslec nic sensownego i zadaje ******** pytania wes ty sie chlopie ogarnij i idz sie lecz Smile (to do autra tematu)
Wiesz Ogór, mógłbyś dwa razy pomyśleć zanim następnym razem wyjedziesz ze swoim pseudo psychologicznym wywodem... Po prostu szyty jestem ( o dziwo ) pierwszy raz i wolę się upewnić że nic się nie spie*doli ,niż później przez resztę życia żałować że mam górną wargę jak Donatella Versace

http://www.thevine.com.au/blog/blogimag ... x?id=14172

PEACE
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

SchodekNie wiem gdzie byłeś ubezpieczony i kto cie tak w ch00ja robił :P ale ja dostałem kasę nawet za 7 szwów na nodze :D
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

to na przyszlosc zapamietaj ze jak zlamiesz reke to bedziesz kaleka do konca zycia a jak noge to tylko do trumny i pod ziemie ;) a za siniaki nie dostaje sie odszkodowania i sa to powazne zmiany w ciele (wyprzedzam kolejne durne pytanie)
ranekdhfr
Kontakt:

Post autor: ranekdhfr »

8 razy byłem w gipsie :) Połamane ręce, nogi, obojczy itp. Za każdym razem dostałem kasę i nigdy nie mniej niż 100zł. Wiec ubiegaj się o odszkodowanie bo zawsze to warto, w końcu po coś płacisz składkę :D :mrgreen:
ODPOWIEDZ