1)Roco tst r
2)216mm
3)mam 450Ibs a zmienię chyba na 400 350
4)zastanawiam się nad Ti ale wszystko zależy od jakości i od ceny
5)kolor surowy Ti... jest najlepszy
Z tak gestymi zwoja ta sprezyna nie bedzie powalac waga. Sadzilem ze bedzie cos w stylu starego 5th elementu lub obtainium. No ale czekam na finalna wersje
Co z tymi sprezynami ? Mowisz , ze mozesz sprzedac nawet 400,2lbs/in jakby Spaced zamowil sobie 400ke . Nie zeby cos , ale sprawdzales odchylki zamowionych sprezyn od tego co zamowiles u producenta ? 15% to jest norma , jedne z najlepszych sprezyn samochodowcyh maja odchylki do 3% , a Ty mowisz , ze zrobisz to na styk ? Fajnie jakbys wrzucil foty z pomiarow na miejscu , zamiast fajnych kolorkow i w sumie , dosc malo przydatnych informacji . Po co komukolwiek sprezyna tytanowa 400 , skoro odchylka rzedu 20% to jest 80lbs (czli masz sprezyne 320 albo 480 ! ) ... Wybacz , ale jakos srednio mi sie chce wierzyc , ze zrobisz lepsze sprezyny niz powiedzmy rcs/dsp(od ktorego pochodza praktycznie wszystkie sprezyny na rynku rowerowym , tyle ze z innym logo , wg zamowienia )i to po nizszej cenie .
Spacedale obtainium kosztuje 250$ a nie polowe z tego. Fota na poprzedniej stronie wieje tajwanem (to tak na marginesie) . Zauwaz , ze sprezyny robione w odstepach co 25lbs/in sa drozsze i to sporo , od tych robionych co 50lbs/in . Dla przykladu : sprezyna manitou 3,5" skoku kosztuje 17$(najmieksza 300lbs/in ,w odstepach 50 lbs/in) , sprezyna foxa do rc4 10,5"x3.5 robione co 25lbs/in - 50 funtow , sprezyny bosa robione tez co 25lbs/in a nawet co 12,5 - 60 euro . Mowa oczywiscie o stalowych .
Co do twojego porownania to idac tym tropem auta w dzisiejszych czasach niemaja srednio po 9 sekund do setki , tylko 3 , bo nowe lambo tyle cisnie .
"Normalne" sprezyny maja spore odchylki . Im nizsze przelozenie i "lzejsza" sprezyna , tym mniejszy moze byc margines bledu . Bo roznica 25lbs/cal przy przelozeniu 2:1 daje taki sam efekt , jakbys wladowal 325ke zamiast 400ki w ramie z przelozeniem 3:1 .
Wyobraz sobie ze zmieniasz sprezyne z 350 na 325 i masz twojego obtainium wykonanego +/- 25lbs/in . Wiec skonczysz z albo za miekka sprezyna o 25 funtow albo z taka sama jaka miales . Problem w tym , ze twoj portfel jest juz lzejszy o 250 baksow a dalej jestes w dupie .
troyo sprezyny foxa zwyczajnie sa drozsze, te co 50lbs w mniejszych rozmiarach tez. Co do obtanium zgadzam sie zgadzam ale nie sugerowalem, ze inne sprezyny maja rozrzut jak obtanium tylko, ze obtanium ma mniej. Przeciez to dosc jasne, ze jak oferujesz sprezyny co 50lbs to nie moga miec wiekszego rozrzutu (chociaz pewnie sie zdarzaja). I co do marginesu błedu wiem bo mam teraz dylemat 225 czy 250 tylko mam wiekszy problem niz ty bo do 241 jest mniej sprezyn co 25.