Spawanie goleni 888
Spawanie goleni 888
Witam, dziś, zrobiłem mały przegląd bike, i przy Odkręcaniu wyłoniło mi się pęknięcie przy śrubach, skręcających oś, po ponownym dokręceniu, i zdarciu lakieru, zobaczyłem że nie jest to pękniecie a właściwie ubytek, coś w kształcie litery "V" pęknięcie jest wzdłuż osi, prawie na całej długości, naszczęście niema pęknięcia gdzieś w góre goleni, więc pomyślałem ze można by to zespawać, bo materiał i tak jest bardzo cienki. a przecież niedziałą tam żadna siła, oprócz ściskającej, a mniemam kasy na nowe golenie,
Ew, ile może kosztować używana lub nowe golenie, czy od vf tez pasują ?
CZyli krótko mówiąc pękniecie jest, od śruby mocującej w strone ośi , z tego co wiem w tym miejscu często pękały 888 ?
Zrobił bym foto ale niemam aparatu narazie, pęknięcie jest na całej długości materiału czyli jakieś 5mm, więc myśle że dało by się tu zapodać spoinę, bo tu mogło by się urwać chyba poprzez zbyt mocne skręcenie
Acah zapomniałem napisać jest to pęknięcie przy śróbie która jest bliżej osi, czyli chyba ze 2 mm może meic długości i 5 mm szerokości
Ew, ile może kosztować używana lub nowe golenie, czy od vf tez pasują ?
CZyli krótko mówiąc pękniecie jest, od śruby mocującej w strone ośi , z tego co wiem w tym miejscu często pękały 888 ?
Zrobił bym foto ale niemam aparatu narazie, pęknięcie jest na całej długości materiału czyli jakieś 5mm, więc myśle że dało by się tu zapodać spoinę, bo tu mogło by się urwać chyba poprzez zbyt mocne skręcenie
Acah zapomniałem napisać jest to pęknięcie przy śróbie która jest bliżej osi, czyli chyba ze 2 mm może meic długości i 5 mm szerokości
Ale przecież dolne golenie są alu ? delikatnie równomiernie były dokręcane,
Wcześniejszy użytkownik musiał to zataić
I jakiej ceny mam się spodziewać za takie golenie ?
przykładowe foto http://img413.imageshack.us/img413/5150/hhhn.jpg
Wcześniejszy użytkownik musiał to zataić

I jakiej ceny mam się spodziewać za takie golenie ?
przykładowe foto http://img413.imageshack.us/img413/5150/hhhn.jpg
Mervis ja tez kupilem kiedys pekniete w ten sposob 888R 04 i jezdzilem sezon teraz kolega jezdzi juz 2gi sezon na tym amorze i nic nie peka. Wiec ja bym sie nie przejmowal tym bo to na 99% nie peknie. chyba ze tak w cos przywalisz ze nawet niepopekany amor by sie zlamal. Jezdzij i kontroluj to, jesli juz takiego amora kupiles i jezdziles i nie peklo to czemu mialoby peknac teraz.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
http://www.pinkbike.com/photo/3952590/Mervis pisze:pwiedzie jeszcze w jakich cenach chodzą używki i nówki
miałem ten sam problem też za mocno dokręcałem śruby i właśnie stało mi się tak jak na zdjęciu powyżej. Nowe golenie w Gregorio to koszt jakiś 550 PLN przynajmniej ja tyle za nie płaciłem w zeszłym roku. W cenie też jest komplet nowych uszczelek

Mervis pisze:delikatnie równomiernie były dokręcane,
Wcześniejszy użytkownik musiał to zataić Smile
hehe, coś czuje że sam to zepsułeś.Mervis pisze:tak przypieprzyłem ze gwin poszedł w **** jak to wyciągnąć
Ja bym proponował następnym razem dać przekładki plastikowe w szczeliny ( coś jak korby zintegrowane shimano np ) Ogranicza to odkształcanie się mocowania przy za mnocnym skręcaniu
-
- Kontakt: