Problem z RST Launch T8. Mam nadzieje, ze znajde tu pomoc.
Problem z RST Launch T8. Mam nadzieje, ze znajde tu pomoc.
Witam. Jest to pewnie znany problem - RST Launch T8 ciezko chodzi. Ale co z tym zrobic? Nie stac mnie narazie na lepszy amor. Moze wystarczy zmiana sprezyny? Jezeli tak to na jaka? Moze jakies inne sposoby czy musze zbierac juz na jakis lepszy?
-
- Kontakt:
frrider pisze: chodzil jak nowy
Nawet nowe chodzą bardzo ciężko

W moim Launchu RA smarowałem golenie WD-40 co zmniejszało tarcie i chodził dość płynnie jak na Launcha, pracował 90% skoku. Musiałbyś przesmarowywać go przed każdą jazdą-wtedy najlepiej odczuwalny jest efekt. Ale lepiej zacznij już zbierać na nowy sprzęt

-
- Kontakt:
Miałem ten amortyzator, na początku (pierwsze 3 albo 4 dni) chodził bardzo fajnie jak na taki amorek
. Później niestety stracił resztki pracy i ciężko z nim było. T8 to wersja w której masz dwie sprężyny i dwa elastomery, po jednej sprężynie i elastomerze w każdej goleni naturalnie
Jedyne co możesz zrobić to rozkręcić cały amorek i zmienić smar stały oraz Brunox na golenie górne ale nie spodziewaj się nie wiadomo czego, to tylko RST z elastomerem 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Launch T8 jest tak prosty w budowie, że musiałbyś mieć na prawdę talent żeby coś zwalić, sam się kiedyś bałem niepotrzebnie :P Odkręcasz 2 śruby imbusowe od dołu, ściągasz golenie dolne, później odkręcasz koreczki od góry w miarę starannie żeby nie poniszczyć bo to w końcu plastik, no chyba że Ci nie zależy
No i wyciągasz wszystko ze środka. Czyścisz, smarujesz, składasz i zrobione ale nie spodziewaj się za wiele. Może jednak warto dozbierać na nowe Duro lub używanego Maniciaka ?

-
- Kontakt: