Baaardzo stare info ... O tym nomadzie już miesiąc temu było głośno .
Ciekawszym info zapewne będzie 2 półkowy domain i nie jest to prima aprilis ... Jak ktoś lubi wyszukiwać newsy to niech nieco pogrzebie, bo ja mam do tego obecnie mały wstręt
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
ten 2półkowy domain to zadna rewelacja, w sumie to jest taki troche uboższy boxxer 2010. srednica lag taka sama skok tez system tlumienia taki sam jak w nizszych modelach boxxera pewnie, rozni sie jedynie designem troszeczke.
Jak juz robili taki manewr to mogli Totema w 2 półkach zrobic, byłaby to jakas ciekawa alternatywa dla FOXa 40. Jakby jeszcze przyzwoita wage zrobili to by byla niezla konkurencja dla FOXa, a takto zrobili 2 takie same amorki w sumie. Jedyny sens tego zabiegu jaki widze to taki ze mialaby to byc ubozsza duzo tansza od boxxera wersja dla mniej zamożnych rowerzystow, bo ci zamożniejsi i tak wybiora boxxera.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Porównałem nowego Domaina i Boxxera Race 2010. Jedyne różnice jakie widzę to golenie górne (Domain stal, Boxxer alu) oraz ośka (Domain Maxle Lite 20mm Axle, Boxxer Maxle Lite Dh 20mm Axle). Więc jeśli cena nowego Domaina będzie niższa od Boxxera Race a będzie na pewno więc znajdzie się dużo osób mniej zamożnych które się skuszą na nowego Domaina zamiast przepłacać za Boxxera Race dla kilku gram mniej...
XXXkonkurencją do Foxa 40 jest boxxer i robienie totema w dwóch półkach to już w ogólem było by niezrozumiałe posunięcie.
Ja jestem tylko ciekaw ile taki domain będzie ważyć i o ile będzie tańszy od boxxera race.
Jeśli będę za rok składał pierwszego fullka to na pewno będę się zastanawiać nad tym amortyzatorem, jeśli stosunek cena/jakoś będzie ok . Jak na razie mam wer. 318 u-turn w ht i nie narzekam ;>.
EZrider każdego dnia wybiore motion control nad systemami z marzow z ssv.
Mam wrażenie, ze wszyscy oczekiwali, ze amor bedzie miał cene sklepową 400$ i bedzie go można sobie kupic za mniej niz 1 polkowego domaina. Jakos domain jest mega popularny pomimo tego, ze 318 ma msrp 575$ (tylko 85$ mniej niz domain dc) wiec czemu ten miałby nie byc popularny?
fbastek swoja droga co jest złego w tym, ze bedzie w oemach? Tansze gotowe rowery i na rynku wtórnym bardzo tanie 2 polki.
Jakos te 250zl wiecej niz domain 318 przeżyjecie panowie, domaina wszyscy lubia w 1 polce to watpie zeby te 250zl wiecej ich do 2 polki zniecheciło.
wedle mnie załozenie domaina w dwupółce jest takowe:
domain wcześniej był amorem do FR zrobione teraz wersję w dwupółce
ze stalowymi goleniami co za tym idzie?? wytrzymałosć jest to chyba amorek
do FR nie dh
kielbas1991 wytrzymałość swoją drogą, nie wydaje mi sie żeby dwupółki były dużo wytrzymalsze od widelców jednopółkowych, za to są zdecydowanie sztywniejsze.
Co do goleni... ręki sobie nie dam uciąć ale jestem przekonany że ten amor jest kierowany do średnio zamożnych nabywców i poprzez stalowe golenie zostały obniżone koszty produkcji obniżając cene która ma tutaj spore znaczenie.
W cenie o ~150 zł większej można już mieć boxxera race'a. Tyle, że boks jest raczej wylajtowiony. Z tego co słyszałem domain waży w okolicach 3,4kg. W porównaniu do boxxera trochę sporo, ale jeśli miałby nadrabiać wytrzymałością to myślę, że to ciekawa opcja dla jeżdżących FR.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
Spaced przelicznik dla domaina wziąłem z tąd http://mybank.pl/ (po kursie średnim, bo po kursie sprzedaży to jeszcze mniejsza różnica w cenach), a przelicznik dla boxxera z tąd http://rowerowy.com/czesci/amortyzatory ... _race_2010
Będąc dokładnym przy tych kursach daje to 125 zł różnicy
EDIT: Nie jest jednak tak kolorowo jak myślałem. Boxxer z rowerowego jest niekompletny.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...