Nadgarstek
-
- moderator
- Kontakt:
Nadgarstek
no wlasnie...3 lipca sie polamalem, w piatek wyjeli mi druty z reki i musze jakos doprowadzic lape do "normy", reka jest zrosnieta i wszystko bylo by ok gdybym mogl rozruszac nadgarstek...w gipsie nie jestem juz od 2 tyg. a ciagle nie moge porzadnie rozruszac tego durnego nadgarstka:/
w dol moge ruszyc prawie tyle co przed zlamaniem ale w pozostale kierunki nie moge wogole lub bardzo malo
chce jak najszybciej zaczac znowu jezdzic a z takim nadgarstkiem to ja ledwo podskakuje pod kraweznik a o dropie powyzej 30m moge pomarzyc tylko :/
napiszcie jakies cwiczenia i napiszcie jak wy rozruszaliscie nadgarstek
prosze o jakies cwiczenia dzieki ktorym nadgarstek szybko wroci do normy bo nie mam zamiaru sie z tym rok meczyc...
z gory dzieki
w dol moge ruszyc prawie tyle co przed zlamaniem ale w pozostale kierunki nie moge wogole lub bardzo malo
chce jak najszybciej zaczac znowu jezdzic a z takim nadgarstkiem to ja ledwo podskakuje pod kraweznik a o dropie powyzej 30m moge pomarzyc tylko :/
napiszcie jakies cwiczenia i napiszcie jak wy rozruszaliscie nadgarstek
prosze o jakies cwiczenia dzieki ktorym nadgarstek szybko wroci do normy bo nie mam zamiaru sie z tym rok meczyc...
z gory dzieki
troche minie zanim bedziesz w pelni ruszac nadgarstkiem. ja mnialem zlamana lewa reke w podobnym miejscu albo w tym samym co ty reke (tyle ze bez drutow), gips mi zdjeli jakos na poczatku ostatniego tygodnia wakacji i do tej pory reka nie zgina sie tak jak prawa w nadgarstku. hujowo jest sie lamac w srodku sezonu.
a zeby rozruszac reke szybko to chyba jakies cwiczenia...wyginaj rozciagaj nadgarstek, mocz w cieplej wodzie hehe bedzie dobrze.
a zeby rozruszac reke szybko to chyba jakies cwiczenia...wyginaj rozciagaj nadgarstek, mocz w cieplej wodzie hehe bedzie dobrze.
Oj.....panowie....nie piszcie takich tekstow...
ja zlamalem nadgarstek z przemieszczeniem 4 tyg. gipsu i 2 tyg. szyna...
tydzien po sciagnieciu szyny mykalem na biku
oczywiscie musialem sie troche przeciwstawiac bolowi ! ! !
cwiczenie - takie cosik do zgniatanie w dloni ( troche wyobrazni ) --> /\
I ROBIC POMPKI...na poczatku zrobisz moze jedna,dwie :P ale to pomaga...
ja zlamalem nadgarstek z przemieszczeniem 4 tyg. gipsu i 2 tyg. szyna...
tydzien po sciagnieciu szyny mykalem na biku
oczywiscie musialem sie troche przeciwstawiac bolowi ! ! !
cwiczenie - takie cosik do zgniatanie w dloni ( troche wyobrazni ) --> /\
I ROBIC POMPKI...na poczatku zrobisz moze jedna,dwie :P ale to pomaga...
głupota nie boli...głupota kosztuje !...lecz prawda juz może zaboleć...!
-
- moderator
- Kontakt:
juz umiem zakladac spodnie...
z waleniem gruchy mam jeszcze male problemy ale dochodze do wprawy
moge nosic ciezary ale tylko tak zeby nadgarstek byl w strone ziemi
po prostu boli przy ruszaniu w rozne strony
sory ze tak duzo bazgram w moim topicu ale zalezy mi na tym zeby nadgarstek w ciagu 2 tyg. byl sprawny
z waleniem gruchy mam jeszcze male problemy ale dochodze do wprawy
moge nosic ciezary ale tylko tak zeby nadgarstek byl w strone ziemi
po prostu boli przy ruszaniu w rozne strony
sory ze tak duzo bazgram w moim topicu ale zalezy mi na tym zeby nadgarstek w ciagu 2 tyg. byl sprawny
1. istnieje cos takiego jak pompki na kostkach - do tego nie trzeba wyginac nadgarstka
2. sprobuj tego gowna. wiadomo, firma gowniana, ale ten patent maja niezly a w Twoim przypadku moze to pomoc (kto tego nie probowal niech nie pierdoli glupot):
http://www.mango.pl/shop.html?akcja=spd ... d=88&poz=2
2. sprobuj tego gowna. wiadomo, firma gowniana, ale ten patent maja niezly a w Twoim przypadku moze to pomoc (kto tego nie probowal niech nie pierdoli glupot):
http://www.mango.pl/shop.html?akcja=spd ... d=88&poz=2