Regulator od Marzocchi
Regulator od Marzocchi
Czy orientuje się ktoś, które konkretnie modele Marzocchi z lat 2003-2005 miały w górnej goleni (32mm) korek regulacji napięcia wstępnego sprężyny razem z wentylem asysty powietrznej? Czy w przypadku aluminiowych goleni, gwinty w nich są jednakowe? Potrzebuję zaadoptować takowe do mojego amora.
Z góry dzięki za pomoc!
Z góry dzięki za pomoc!
Tyle że w super t regulacje to cześć tłumika hscv, jak w shiverze, monsterze, nie da się tego przełożyć samego korka.
Sama asysta powietrzna była dostępna w opcji do super t 2004 (do tłumika ssv)
A do jakiego to ma być amora? Bo dwupółki i jednopółki mają inną średnicę gwintu (28mm junior , 30mm dj itd)
Jak ja chciałem zrobić sobie asystem powietrzną do juniora to wziąłem korek z dja i go dałem do przerobienia ( mniejszy gwint + głębsza fazka na oring) Korka z dropoffa triple nie trzeba by przerabiać.
Działało to dobrze, osobiście regulacji naprężenia wstępnego nie potrzebowałem, a nawet jeśli to można ją zawsze uzyskać poprzez dodawanie podkładek miedzy korek a sprężynę.
Sama asysta powietrzna była dostępna w opcji do super t 2004 (do tłumika ssv)
A do jakiego to ma być amora? Bo dwupółki i jednopółki mają inną średnicę gwintu (28mm junior , 30mm dj itd)
Jak ja chciałem zrobić sobie asystem powietrzną do juniora to wziąłem korek z dja i go dałem do przerobienia ( mniejszy gwint + głębsza fazka na oring) Korka z dropoffa triple nie trzeba by przerabiać.
Działało to dobrze, osobiście regulacji naprężenia wstępnego nie potrzebowałem, a nawet jeśli to można ją zawsze uzyskać poprzez dodawanie podkładek miedzy korek a sprężynę.
Również do JunioraT'05. Do samej asysty powietrznej bez problemu podpasowały korki ze starego DJ z 2003, ale warunek - bez przeróbek podchodzą jedynie korki z marzcoków o aluminiowych goleniach, te od stalowych goleni trzeba przerabiać na gwincie. Właśnie tej zabawy z podkładkami chciałem sobie oszczędzić, bo moje są ciut za wąskie i trochę hałasują w srodku goleni