Uszczelka Hayes 9

Pablo666
Kontakt:

Uszczelka Hayes 9

Post autor: Pablo666 »

Mam takie pytanko. Przeszukałem sieć i znalazłem taką uszczelkę z deklem ale w cenie.. 60-65zł ;| To jest chora cena według mnie.
Teraz moje pytanko, czy ktoś orientuję się czy takie uszczelki można kupić w jakiś sklepach z uszczelkami.? Może widział gdzieś. Wiadomo że nie musi być oryginalna ale by była taka jak na foto i była szczelna.
Moja klamka ma problem bo uszczelka jest pęknięta, zastanawiam się czy nie dać silikonu na nią.. choć wolałbym całą sprawną..
Druga uszczelka to oring na tłoku w klamce, ale tą podobno w sklepie się bez problemu dobierze..

Obrazek
Berti_BB
Kontakt:

Post autor: Berti_BB »

Prawda jest taka że nawet nie masz co szukać bo i tak czegoś takiego nigdzie prócz oryginału nie znajdziesz. Tyczy się to obydwu uszczelek. Przechodziłem te same problemy i faktycznie jest to chora cena, jedyne sensowne rozwiązanie patrząc na aktualne ceny tych hamulców to kupić jakiś zepsuty/rozwalony lub jak ktoś sprzedaje na części. Pzdr
...
Pablo666
Kontakt:

Post autor: Pablo666 »

I to chyba będzie najlepsza opcja.
Dałem teraz silikonu zobaczymy jak to będzie trzymać.
Co uszczelki na tłoku to oringa bez problemu można dobrać :)
Pzdr
Berti_BB
Kontakt:

Post autor: Berti_BB »

Tam nie ma oringu tylko uszczelka z takim kołnierzem a nawet 2, wiec nie wiem czy to będzie działać na zwykłych oringach. Spróbuj ale wątpię. :D
...
ODPOWIEDZ