Tragedią narodową jest to że straciliśmy głowę państwa, i dowództwo Polskich Sił Zbrojnych.
BTW Samolot miał równe 20 lat a dla rządu lata od 16.
Jozan, w samolocie był tylko prezydent. Marszałek sejmu, i premier odpoczywali w domach

To zobacz sobie kiedy wprowadzono np do służby 747 lub B-52, samoloty latają długo, zresztą ten miał podobno niedawno generalny remont, a w lotnictwie to zwykle oznacza modernizację + wymianę zużytych podzespołów + dokładne sprawdzenie płatowca (rysy pęknięcia, dokładne sprawdzenie miejsc bardziej narażonych etc.). Co do przyrządów to te potrafią się mylić - zresztą poczytaj sobie jak działa zwykły wysokościomierz.
bodzio2kF-16 lata od 78 a nie lat 40, ja mówię o slużbie, a nie prototypach czy projektach. Odrzutowce to co innego, samolot prezydenta to wizytówka panstwa.
Jako Polakowi wstyd mi za opinie niektórych!
wszystko ok ale ale czy gdy niemcy podczas wojny stracili głowę swojego państwa polska powinna sie rozniez smusic? nie za kazdym przywodca trzeba tęsknić.PutekKona pisze:Tragedią narodową jest to że straciliśmy głowę państwa
TY wiesz co Ty mówisz? Człowieku zginą kwiat polskiej inteligencji, niezależnie od tego jakie mieli poglądy polityczne oraz ile razy wątpiliśmy w to, że są tą inteligencją.MAGIK_KRK_PL pisze:nie zawsze strata czegos pozornie waznego jest warta rozpaczy
1. Przemyśl to sobie dokładnie. Weź głęboki oddech, idź na spacer, a potem drugi raz przemyśl. Nie chciałem w tym wątku z nikim się kłócić, ale żeby napisać coś takiego to trzeba mieć naprawdę... Pokaż mi choc jeden przykład kiedy Lech Kaczyński zrobił zamach na demokrację, prawa mniejszości, kiedy choćby przebąknął, żeby napaść na inne państwo, kiedy zarządził prześladowanie kogokolwiek. To prawda, polityka jest brudna i nikt kto się nia para nie jest święty, do każdego polityka można mieć praktycznie te same zastrzeżenia. Obiecanki cacanki, bezpardonowa walka z konkurentami itd itp. Takie są standardy, taki fach. Ale Hitler? Zastanów się w jakim kontekście używasz takich nazwisk. Tak się składa, że oboje moi rodzice przeżyli wojnę, a ojciec w okresie stalinowskim przesiedział 8 lat w pudle (z 15 lat wyroku jaki dostał za działalność antykomunistyczną, przesiedziałby pewnie 15 i zaliczał w tym czasie kolejne "ścieżki zdrowia" gdyby nie to,że w międzyczasie Stalin odwalił kitę i była amnestia). nigdy też nie poznałem swojego dziadka, bo zamordowało go NKWD. Najpierw sobie z nimi porozmawiaj, jak bardzo chcesz to mogę ci to umożliwić, to będziesz wiedział co to znaczy Hitler czy Stalin i nie będziesz sypał takimi głupimi porównaniami.MAGIK_KRK_PL pisze:PutekKona napisał:
Tragedią narodową jest to że straciliśmy głowę państwa
wszystko ok ale ale czy gdy niemcy podczas wojny stracili głowę swojego państwa polska powinna sie rozniez smusic? nie za kazdym przywodca trzeba tęsknić.
wiesz co powiedział rano jak była z nim rozmowa o tragedii? że miał jeszcze iść do sądu z Lechem Kaczyńskim no ale już nie będzie mógł ...MAGIK_KRK_PL pisze:Wałęsa wg mnie zwykly - wielki czlowiek
MAGIK_KRK_PL pisze:B.Z. napisał:
Kuba W. czy Jazda Figurowa
TV oglądam rzadko, jakiś film, wiadomosci i tyle, aktualnie jest wyłączony bo mam dość smęcenia wiadomości o tym samym, powiedzieli raz, zrozumialem wystarczy
chciałem pokazać że po upadek głowy państwa nie zawsze jest zły
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość