marcinbieniasz na Allegro.pl Oszust Marcin B.

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

marcinBIENIASZ niezaleznie od reakcji tomcia to sry ale sam jestes winny temu, ze ci ludzie gnoj na nk i "w zyciu" robia. Robisz ludzi w konia to oczekuj, ze sobie dupe sparzysz. Utrzymywałbys kontakt to pewnie na nk wiadomosci nie byłoby.

btw. gratuluje ci przekretu pod własnym nazwiskiem ;)
marcinBIENIASZ
Kontakt:

Post autor: marcinBIENIASZ »

Tomcio !
Żeby nie było, że namawiam cię do czegoś złego ale ty masz do gościa 1,5 godziny pociągiem weź dwóch kumpli i wejdź mu do domu.

Kolego Agresor !!!

Jeżeli masz chęć wyrazić opinię o mnie bądź mojej rodzinie to proponuję stanąć przede mną i prosto w czy powiedzieć ... Ciekawe czy w życiu tak pomysłowo i odważnie rozwiązujesz swoje problemy ?
Ale rozumiem, niestety czasem myślenie boli, więc trzeba wyżyć się i pogrozić komuś, kto będzie 300 kilometrów dalej.

Odwaga rośnie wprost proporcjonalnie do odległości dzielącej nas od obiektu ataku.
dobrze że nie mieszkam dalej :)
Spaced pisze:marcinBIENIASZ niezaleznie od reakcji tomcia to sry ale sam jestes winny temu, ze ci ludzie gnoj na nk i "w zyciu" robia. Robisz ludzi w konia to oczekuj, ze sobie dupe sparzysz. Utrzymywałbys kontakt to pewnie na nk wiadomosci nie byłoby.

btw. gratuluje ci przekretu pod własnym nazwiskiem Wink

jak już wspomniałem jestem gotów ponieść konsekwencje.
Jeśli ktoś chce mnie ukarać to niech wszelkie działania zorganizuje i obmyśli tak, żeby poza mną nikt nie odczuł bólu ... Jeśli chcesz dać mi w morde to wiedz o tym że stanę odważnie i nastawię policzek mając świadomość tego, że mi się należało.
Ale jak ktoś bije w "morde" innych, którym się nie należy to pokazuje jedynie poziom na jakim zatrzymał się jego rozwój moralno emocjonalny. Bo ja kobiety i dziecka, które ma półtorej roku nie uderzyłbym, nawet w przenośni i nawet jakby to byli krewni samego hitlera ...

A co do przekrętu to chętnie poddam się próbie, jak mnie podejdziesz stary to postawię Ci skrzynkę piwa.

SLAWEK10007 pisze:Jak pisał Joncek Ja tez zostałem oszukany przez Marcina Bieniasza. Rok czekałem na zwrot 900 zł, lecz w końcu mi się udało. Ten mężczyzna podobno ma komornika juz na koncie i wyrąbał już kilka osób przed Tobą, w tym mnie i pewnego goscia z KRK. Nie bój sie policja również juz go zna.

p.s. Na focie na nk to on.
Witaj przesympatyczny Sławku :)
owszem nie wyprę się, że czekałeś na kasę ... natomiast niestety nie pamiętasz i nie przytoczyłeś tego, że sam potwierdziłeś, że sprawa zamknięta i jej nie ma ... heh słowa są jedynie słowami :)
Nie pamiętam dokładnie, ale w ramach rekompensaty dostałeś ode mnie sporo fajnych rzeczy, które wydaje mi się swoją wartością wcale nie grzeszyły :)

Natomiast jeśli piszesz, że policja mnie to znaczy, że Ciebie zna lepiej skoro masz takie informacje . . .
Bo ja pięć razy w życiu byłem na komisariacie policji ... Dwa razy jako świadek przypadkowy i trzy razy zaproszony do udziału w organizowaniu akcji poświęconej bezpieczeństwu rowerzystów w ruchu drogowym :)
ciekawe dlaczego mnie nie aresztowali ? hmmmm ... ? a natomiast sąd widziałem jedynie w telewizji i zewnątrz budynek :)

A jeśli kiedyś spotkamy się (co jest pewne) gdzieś w świecie, bądź na zawodach to proszę Cię nie bądź fałszywy i obłudny i nie podawaj mi ręki z uśmiechem na twarzy, tylko podejdź i powiedz co myślisz, albo udaj, że nie znasz mnie ...
A ja będę trwał w nadziej, że ten zegarek G-shocka który Ci dałem między innymi w zadośćuczynieniu mimo swoich niezwykłych wytrzymałości szybko się zepsuł :)

pozdrawiam

edit by piotrex: masz opcje "edytuj",naucz sie jej uzywac.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

marcinBIENIASZ jesli wyrazasz chec poniesienia konsekwencji to dlaczego nie zwrocisz kasy pokrzywdzonym?
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

marcinBIENIASZ BIEDNY, poinformowali Ci rodzinę i znajomych, że jesteś oszust :]
marcinBIENIASZ pisze: w ramach rekompensaty dostałeś ode mnie sporo fajnych rzeczy
Jak by chodziło o mnie to mógłbyś sobie wsadzić "rekompensaty", mam szczerą nadzieję, że zamiast tylko oddać pieniądze będziesz musiał załatwić oszukanym ludziom towar po cenach za jaki go wylicytowali ;)
marcinBIENIASZ
Kontakt:

Wypowiedź ta jest w imieniu moich znajomych, którzy śledzili poczynania osób na tym forum względem mojej osoby. wypowiedź padła wczoraj wieczorem i brzmi następująco:

Trzeba być na prawdę mistrzem, żeby dzisiaj (niedziela, 11 kwietnia 2010) mieć ochotę i siłę na umyślne robienie jakimkolwiek ludziom krzywdy niszcząc ich prywatność z taką zażartością ...
Wszyscy skierowali swoją uwagę na dzień Żałoby Narodowej i okazanie chociaż odrobiny szacunku Prezydentowi, ofiarom katastrofy i ludzi którzy bądź co bądź stracili bliskich.
A tu jakieś narwane typy mają w dziurze sytuację i jadą dalej !!! żeby tylko dojebać maksymalnie i żeby miał syf i problemy inny gość ...
Podejrzewam, że nawet prostytutki nie wyszły na ulice z samego szacunku ...

Myślę, że życie dla niektórych jest łaskawe bo starzy na rower dadzą, nakarmią, ubiorą i zadbają o portfel ... Więc taki gość póki sam nie zostanie kopnięty w du..pe przez życie nie będzie szanował innych . . .

Koniec cytatu ...

Natomiast od siebie dodam, że zanim ktokolwiek podejmie się próby wtargnięcia w czyjeś życie i rodzinę zastanowi się czy warto ... Zapewne kolejne ciosy w innych powodowały u nich co najmniej dumę, że być może jedyna rzecz jaka do tej pory mi się udała w życiu i dała radość to zranienie i ingerencja w życie drugiego ...

Ciekawe który z Was poczuł się niczym Bóg władając tak potężną siłą jaką jest żądza zadawania ciosów, mam nadzieję, że kiedy obrażaliście moją żonę nawet jej nie znając właśnie mieliście okazję poczuć nieco władzy i panowania ...

A tak nawiasem, to nie wiem do końca jakie skutki przyniesie próba zniszczenia rodziny i wpieprzenie się . . .
Rozumienie znaczenia i pojęcia tego słowa widać jest dla co niektórych czarną magią i niepojętym tematem . . .

W pełnym tego słowa znaczeniu !!! Nawet na status prymitywa nie zasługuje, bo chyba zwierzęta nawet mają pojęcie i poszanowanie tego ...
piotrex
Kontakt:

marcinBIENIASZ przestan ********* i biadolic i zacznij mowic konkretnie.
Kiedy i w jakiej kolejnosci bedziesz oddawal kase.
Wiadomosc ktora przekazujesz od swoich znajomych jest dosc kuriozalna,bo jej tresc wskazuje na brak dbalosci o rzeczy materialne-cyztaj kase-co z kolei mowi nam,ze najpewniej sami w rubryce zawod wpisuja "syn/corka".
Krecisz waly od lat i kop w dupe nalezy sie wlasnei Tobie.
k0rn1k
Kontakt:

Post autor: k0rn1k »

W ogole moze wyrzucic posta z dzialu "skradzione", bo Pan Bieniasz sie obrazi? A sam tytul "oszust" to tez juz jest skandal! To ze ktos sprzedal na allegro, dostal za to pieniadze i nie wyslal, to odrazu oznacza, ze jest oszustem?

Niestety polskie prawo jest takie, a nie inne i trzeba go przestrzegac, poniewaz mozemy miec problemy a "osoba, ktora nie wywiazala sie z umowy cywilno - prawnej", dzieki temu bedzie czerpac korzysci.

Prosze nie mowic mi, ze latwo mi mowic, bo sprawa nie dotyczy mnie. Wlasnie dotyczy, kupilem od tego Pana Strokery Gram 15.03.2010, ktorych nie dostalem do dzisiaj, dostalem tez obietnice zwrotu pieniedzy, obietnice bez pokrycia.

Tak czy inaczej zle sie do tego zabieracie. Ja uprzejmie poprosilem o wyslanie towaru/potwierdzenia/oddania pieniedzy. Zglosilem sprawe na policje. Efekt taki sam, a problemow mniej.

Jezeli chcecie, ja chetnie wytocze Panu Bieniaszowi proces, mimo ze stracilem tylko 500 zl, tylko potrzebuje chetnych ktorzy zrobia to ze mna i mieszkaja blizej, bo jezdzic do Krakowa co chwile na rozprawe to mi sie nie chce.

Co do przemocy fizycznej. Zeby byc "czysty" musze powiedziec, ze to nie jest moje zdanie, tylko zdanie znajomej osoby, ktore oczywiscie bardzo mocno krytukuje: "zamiast pisac na forum i grozic, lepiej zalozyc kominiarke i dzialac".

Wspolczuje wszystkim ktorzy dali sie poniesc emocja i beda mieli teraz dodatkowe nieprzyjemnosci.

Zalaczam link do instrukcji obslugi w przypadku podejrzenia ze zostalismy oszukani:

http://www.hcfr.pl/forum/viewthread.php ... ad_id=3076
Spaced
moderator
Kontakt:

marcinBIENIASZ znajomi powinni ciebie o cala sytuacje winic, nie oszukanych ludzi. Ja sie nie dziwie ze komus nerwy puszczaja jak ciezko zapracowane (czesto dosc grube jak w przypadku foxów) pieniadze traci. Sry ale wszystkie groźby dla twoich znajomych to twoja wina.
Chcesz zakonczyc sprawe to jak piotrex pisał - napisz jak i kiedy rozwiazesz sprawe, a nie odwracaj kota ogonem liczac, na to, ze przekret ujdzie ci na sucho. Ba szczerze t nawet nie wierze ci w te narzekanie znajomych/rodziny - jako oszust masz zerowa wiarygodnosc.
marcinBIENIASZ
Kontakt:

Spaced pisze:marcinBIENIASZ znajomi powinni ciebie o cala sytuacje winic, nie oszukanych ludzi. Ja sie nie dziwie ze komus nerwy puszczaja jak ciezko zapracowane (czesto dosc grube jak w przypadku foxów) pieniadze traci. Sry ale wszystkie groźby dla twoich znajomych to twoja wina.
Chcesz zakonczyc sprawe to jak piotrex pisał - napisz jak i kiedy rozwiazesz sprawe, a nie odwracaj kota ogonem liczac, na to, ze przekret ujdzie ci na sucho. Ba szczerze t nawet nie wierze ci w te narzekanie znajomych/rodziny - jako oszust masz zerowa wiarygodnosc.
Spaced - pozostawię bez komentarza pozostawię Twój wpis.

Nie jesteś stroną w tej sprawie więc przestań zadawać mi takie pytania.
Moja winą jest jedynie niezamknięcie i niesfinalizowanie aukcji allegro, natomiast ataki i pomówienia (kodeks karny proponuję sprawdzić zanim nazwiesz mnie oszustem kolejny raz) są jedynie działaniami ludzi ograniczonych jedynie do siłowych rozwiązań.
naucz się czytać teksty ze zrozumieniem, bo ewidentnie wyrażam zdecydowanie wolę rozwiązania sprawy każdego kupującego !!!

napiszę wprost !!! każdy kto ma jakiekolwiek zastrzeżenia co do mojej osoby, i potrafi pokazać twarz a nie chować się za nickiem niech powie mi co myśli w twarz i bezpośrednio. bardzo chętnie usłyszę bezpośrednie zdanie na mój temat i wówczas odważnie mi nagada ... zapraszam

ps: osoba, która kilka minut temu zadzwoniła do mnie z numeru zastrzeżonego i groziła pobiciem oraz obietnicami kierowanymi do mojej żony, których lepiej nie przytoczę niech imiennie wystąpi !!!

każdy kto złamał w najmniejszym stopniu prawo, pomówił mnie bądź wyrażał groźby będzie obiektem zainteresowania policji !!!
ta akcja to przegięcie i niestety efekt waszego pierdo....le.,.nia !!!

nic nie dodam ... każdy dostanie co swoje a ja po zamknięciu spraw i wywiązaniu się wyegzekwuje konsekwencje niektórych zachowań !!!

edit by piotrex: nie piszemy duzymi literami.
piotrex
Kontakt:

marcinBIENIASZ wyluzuj koles i sam sie zainteresuj kodeksem karnym (szczegolnie pojeciem "grozby bezprawnej").To jedno.Drugie-nie pisz duzymi literami,bo jedyny efekt jaki to wywiera to wkurzanie moderacji.

marcinBIENIASZ pisze: Moja winą jest jedynie niezamknięcie i niesfinalizowanie aukcji allegro,
"jedynie"?Wyciales pare osob na gruba kase,przekraczajaca zapewne 10tys zlotych.

marcinBIENIASZ pisze:(kodeks karny proponuję sprawdzić zanim nazwiesz mnie oszustem kolejny raz)
jesli masz na mysli pomowienia to obawiam sie,ze nie bierzesz pod uwage malego warunku ktory jest zawarty w paragrafie..ponadto jest wykladnia ktora mowi nam,ze w tej sytuacji autor tematu i inne osoby ktore zaplacily a nieotrzymaly sprzetu nie moga zostac pociagniete do odpowiedzialnosci.

a do reszty-darujcie sobie grozby przez telefon,bo to mocno gowniarskie zachowanie.Wezcie prawnika,zlozcie pozew zbiorowy i zalatwcie to po ludzku,a nie jakas pieprzona partyzantka.
k0rn1k
Kontakt:

Ktos zrozumial dlaczego Pan Bieniasz nie wyslal nam przedmiotow licytacji ani nie oddal pieniedzy od razu? Ja kilka razy probowalem to czytac ale dalej nie znam odpowiedzi. Pytalem tez mailowo ale nie otrzymalem jasnej odpowiedzi.
SLAWEK10007
Kontakt:

Post autor: SLAWEK10007 »

Owszem, zegarek i pare gratisow od Ciebie dostalem. Ze o tym nie wspomnialem: Przepraszam. W tym niekompletne stery da bomba. Rowniez podziekowalem Ci za nie i nie mowie teraz ze sprawa jest wciaz otwarta. Jest zamknieta jak obiecalem. Jednakze wspominam o niej ze wzgledu na to, ze juz paru osobom utrudniles zycie. Bylem Ci nawet sklonny podarowac te 900 zl bo rozne sa sytuacje w zyciu i mogles bardziej potrzebowac tej kasy niz ja. Jednakze Twoje slowo nic nie znaczylo.Wystarczylo zadzwonic i sie dogadac, tez jestem czlowiekiem zrozumialbym. Obiecales mi damper w przeciagu 2 tygodni. Damper nie doszedl, uszkodzilem kolo na zawodach startujac na starym damperze bez oleju i musialem na nowo kombinowac 900 zl na nowy damper. Slyszalem o roznych zwiazanych z Toba sytuacjach, ale nie bede ich tu przytaczał, poza tym nie bede Cie sadzil. Byc moze chciales dobrze, a sie nie udalo. Jednakze jak widze ze kolejna osobe zrobiles w balona to uswiadamiam sobie ze raczej na pewno: nie! nie chciales mi pomoc tylko chciales zyskac ;)
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

marcinBIENIASZ, czy masz coś nie tak z głową?

Wystawiasz na allegro aukcje, ponoć coś sprzedajesz, ktoś to kupuje, wysyła ci kase, ty mu nie wysyłasz zakupionego przedmiotu, robisz więc gościa w balona. Razy pare jak sie okazuje.

Jesteś przez to oszustem/złodziejem i nikt inny nie jest powodyrem tej sytuacji tylko ty sam, oszukałes? Niech WSZYSCY wiedzą, żona babka znajomi dzieci, sam na siebie to sciągasz i następnym razem podejżewam będziesz na komisariacie w roli oskarżonego, bo nikt tak głupi nie jest zeby takie sprawy puszczać.

i na koniec
marcinBIENIASZ pisze:Ale jak ktoś bije w "morde" innych, którym się nie należy
napewno nie?
marcinBIENIASZ pisze:A jeśli kiedyś spotkamy się (co jest pewne) gdzieś w świecie, bądź na zawodach
w związku z powyzszym odradzam wyjazdy, tłum bywa nieobliczalny
http://dhcyc.pinkbike.com
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

czlowieku masz tupet zeby sie tu jeszcze wypowiadac
Pure Freeride
Spaced
moderator
Kontakt:

marcinBIENIASZ groźby jesli sa prawdziwe to podpada pod paragraf i jest głupie co nie zmienia faktu, ze jako biker powinienes chyba sobie zdawac sprawe z podejscia w srodowisku bikerskim do nawet DOMNIEMANYCH przekretów.

A stroną nie jestem ale szczerze jestem bardzo zainteresowany sprawa bo aukcje, które wystawiles na allegro z foxami po prostu wprawiły mnie w osłupienie.

A ta akcja to moim osobistym zdaniem jest efektem tego, ze wiele osób czuje sie przez ciebie oszukana, a ty zamiast zaadresowac temat omijasz go szerokim lukiem i odwracasz uwage. Groźby nie sa mile ale uwierz mi na forum jest sporo niepelnoletnich goracych głow i im dluzej bedziesz tą farse ciągnać tym bardziej nakrecisz spirale nienawisci wiec moze wez sobie odpusc rozwiaz sprawe z aukcjami, z policja i z grozbami zamiast robic sobie klopot na forum bo obecnie patrzac po komentarzach jedynie sie pogrążasz.
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

piotrex pisze:marcinBIENIASZ napisał:
(kodeks karny proponuję sprawdzić zanim nazwiesz mnie oszustem kolejny raz)

jesli masz na mysli pomowienia to obawiam sie,ze nie bierzesz pod uwage malego warunku ktory jest zawarty w paragrafie..ponadto jest wykladnia ktora mowi nam,ze w tej sytuacji autor tematu i inne osoby ktore zaplacily a nieotrzymaly sprzetu nie moga zostac pociagniete do odpowiedzialnosci.
excatly !

marcinBIENIASZ ciągle coś kręcisz - nigdzie nie doczytałem kiedy oddasz Kupującym pieniądze lub wyślesz towar za który uczcicie zapłacili... ? -to jest najważniejsze pytanie i odpowiedź, jakie powinno się znaleźć w tym temacie.
Cza.Ha
Kontakt:

Post autor: Cza.Ha »

Jako jeden z poszkodowanych w tej sprawie mam pytanie:
k0rn1k pare dni temu w rozmowie z marcinBIENIASZ'em powiedział mi że oddał Ci pieniądze, moge rozumieć że to ściema?
k0rn1k
Kontakt:

Nie oddał mi pieniędzy. Wtedy gdy pisałem posta po raz pierwszy tutaj napisał mi, że odda w przeciągu 3 dni, później kontakt się urwał.

Wydaje mi się, że może tutaj chodzić nie o tupet ale o próbę wyłudzenia odszkodowania za obrazę itp.

Pan Bieniasz wystawia przedmioty na Allegro, przyjmuje pieniądze, nie wysyła przedmiotów (nie wiem czy je w ogóle posiada). Później obiecuje, że odda pieniądze, nie dotrzymuje terminów, to nie jestem pewien czy nazwanie go "oszustem" i uprzedzenie innych ludzi o tym fakcie jest bezpodstawne.

Nie wiem czy ów człowiek chce kupić sobie czas w ten sposób (pył wulkaniczny, samoloty nie latają) czy o co chodzi ale wydaje mi się, że uczciwa osoba jeżeli nie jest w stanie wysłać przedmiotu aukcji, to uprzejmie przeprasza i oddaje pieniądze w trybie natychmiast aby nie została pociągnięta do odpowiedzialności.
Spaced
moderator
Kontakt:

k0rn1kCza.Ha zgadajcie wszysctkich oszukanych i załóżcie temu sprawe w sądzie. Ja odnosze wrażenie, ze posty w temacie miały tylko odwrócic uwage ludzi od tematu.
ODPOWIEDZ