Mam takie pytanie .
Czy mając ramę z mocowaniem ISCG i mufe szeroką na 73mm i support też idealnie na 73mm to można zastosować napinacz pod miskę supportu??
Dzięki za odpowiedzi!
To ja z tej samej beczki dorzucę pytanie. Mam ramę z mufą 68 i w tej chwili suport na isis który dożywa swojego krótkiego życia. Będę zmuszony go za jakiś czas zmienić.
Jak kupię suport z łożyskami na zewnątrz(howitzer np.) to korby do tego automatem są tak zbudowane żeby tryb sięgał napinacza? Bo sam nie wiem, a nie chcę z ręką w nocniku się obudzić.
A no nie dodałem. Mocowanie mam w ramie ale dużo to nie zmienia. Coś takiego to już sobie podkładkami zrobię. Chodziło mi tylko o to żeby nie okazało się że blat 0.5-1cm od napinacza jest...
hajsik, co do twojego problemu to w takim razie po prostu wkładasz adapter pod miskę i już, chyba że napinacz to napinacz a nie adapter wkładasz. Nawet jakbyś miał mufę 68 a suport 73 to w wypadku adaptera to prostu wkładasz go między podkładkę a suport, a nie podkładkę a ramę. Z napinaczem to nie wiem czy tak różowo by było ale pewnie też ok.
pietryna a to nic że jedna strona supportu będzie bardziej wystawać ?
Zabardzo nie mam jak zastosować adaptera. Mam ramę z iscg 05 a moj support jest pod miskę supportu
hajsik możesz. Jak masz mufe 68 a suport 68-73 dajesz 3 podkładki (2.5mm) bez napinacza. Napinacz zastępuje podkładke. Analogicznie jak masz mufe 73 i ten suport to i podkładke bez napinacza pod miske a bez podkładek z napinaczem pod miske
pietryna korba bez systemu howitzer nie będzie pasowała do supportu z taką technologią. Chodzi o to, że korba do howitzera jest bardziej wklęsła, a na zwykły isis wypukła !
pietryna tak jak pisze akSiorek. Jeśli chcesz suport howitzera to musisz też zmienić korbę na howitzera.
I uprzedzam Twoje pytanie:
Nie, nie da się założyć na howitzera zwykłej korby isis, ponieważ są inne "wypusty".
Oczywiście nie chciałem wsadzać isis w howitzera i odwrotnie. Chodziło mi o to czy korby są inaczej wyprofilowane i czy nie będzie problemu z napinaczem zamocowanym do ramy. Ale jak powiedziano powyżej wszystko będzie ok.
akSiorek szukalem informacji na ten temat bo musze miec u siebie suport z oska >128mm zeby korby nei trzaskaly w wahacz, a mufa 68... i isis jest troche inaczej wyciety... wiec nei da rady
a co do pytania, tak bedzie ok, bo blaty sa w obu przypadkach w takiej samej odleglosci od powiedzmy "osi ramy"