Wywiad w sprawie adaptera- SIGN FR
-
- Kontakt:
Wywiad w sprawie adaptera- SIGN FR
Witam, na wstępie zaznaczam, że nie jest to narazie konkretna oferta, dlatego nie piszę na giełdzie. Chciałbym się dowiedzieć, czy użytkownicy ram sign fr byliby zainteresowni kupnem adaptera poprawiającego geo ramki. Wygląda to tak http://www.pinkbike.com/photo/4585527/, raczej nie sprawia problemów (sam użytkuję od pewnego czasu), zmienia się kąt główki, wysokość suportu oraz baza kół, a także charakterystyka zawieszenia tzn. staje się twardsze i bardziej progresywne (bez dampera na sprężynie 450 było ok, z adapterem na 350 jest ok, ważę ok 78 kilo). Wywiad ten ma na celu sprawdzenie liczby potencjalnych nabywców adaptera, w odpowiedzi proszę podać w przybliżeniu cenę jaką bylibyście skłonni dać za ów produkt, oraz długość dampera jaki montowalibyście w ramce (ja mam 222mm z kołem 24"). Proszę o potraktowanie sprawy poważnie. Jeśli nie masz signa, nie lubisz tej ramy i nie podoba Ci się ona, lub nie masz zamiaru nic w niej zmieniać po prostu nie pisz, pozdro.
GG 381005
-
- Kontakt:
to wszystko trzeba by było jeszcze poustawiać, u mnie jest tak, że z damperem 222 i kołem 24 jest maxymalnie obniżone (niecałe 33cm). Jeśli miałoby być koło 26, to logiczne, że osiągnięcie takiego poziomu z tak długim damperem jest nie możliwe. Liczy się także skok dampera, najlepszym rozwiązanie byłoby koło 26 + 200/56 damper.
GG 381005
-
- Kontakt:
heheh o prawach nie pomyślałęm
co do skoku to wychodziło mi ok 155-160 także nie jest tak tragicznie, ale tak jak mówię, najlepiej damper 200/56 + kółko 26 i geo będzie bardzo dobre. Ja mam coś ok 63-64 stopni do tego dochodzi sag. Nawet jest to aż za płasko na lokalne miejscówki bo z przodu monster ma 1cm sagu, ale w góry ok. Jedyny minus to ocierający rockring o kamienie, no i ciężko dokręcać bo prawie cały czas bije pedałkami o ziemię, ale prowadzenie jest o niebo lepsze.

GG 381005