Refleksja po Smoleńsku

snizy
Kontakt:

Refleksja po Smoleńsku

Post autor: snizy »

SZCZERZE POLECAM TEKST:

http://blog.rp.pl/haszczynski/2010/04/1 ... ziwy-hold/

a później zerknięcie na listę:

http://msz.gov.pl/Informacja,o,delegacj ... 35125.html

WARTO ZAPAMIĘTAĆ TE KRAJE I NAZWISKA!!!

gdzie Anglia, Francja i wysoki przedstawiciel USA... ale nasi mają umierać w imię Ich interesów w Iraqu i Afganistanie... paranoja!

Mam nadzieje, że Moderatorzy uszanują przesłanie.
Eniek
Kontakt:

Post autor: Eniek »

Według mnie to poprostu sprawa szacunku, doskonale widać kim okazali się nasi zachodni przyjaciele.
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

snizy, Eniek:
Nie twierdzę, że jesteście głupkami. Ale z całą pewnością macie głupie poglądy.
Miłego dnia.
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Gdyby nie było zagrożenia to imo Klaus przylecialby samolotem a nie pociągiem.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
stiken
Kontakt:

Post autor: stiken »

Witam...Snizy, Eniek to do Was. Kilku podobnie niewyżytych "filozoficznie" i "światopoglądowo" wszystkowiedzących bęcwałów pisze podobne rzeczy w commentsach na wp, onecie i innych...Podobnie jak bodzio2k uważam, że macie głupie, płytkie poglądy i że w całej Waszej "mądrości" ta sytuacja Was przerosła i Wasze małe rozumki zaczynają nie ogarniać tematu , który od początku jest tak prosty jak budowa cepa...Pozdrawiam.
snizy
Kontakt:

bodzio2k coś kiepsko ludzi ostatnio podpuszczasz, wyszedłeś z formy??
jakaś niemoc... ... Espumisan ponoć na niemoc pisarską pomaga;)

stiken pisze:Podobnie jak bodzio2k uważam, że macie głupie, płytkie poglądy i że w całej Waszej "mądrości" ta sytuacja Was przerosła i Wasze małe rozumki zaczynają nie ogarniać tematu , który od początku jest tak prosty jak budowa cepa...Pozdrawiam.
sorry, może podasz jakieś argumenty.. ale nie tylko obrażać umiesz
... to że Ty nie rozumiesz nie moja wina...

Pogląd pojawił się w blog-u jednego z najlepszych publicystów Rzepy... jak widać w komentarzach 99% osób się z nim zgadza... a czytelnicy Rzepy to raczej nie są umysłowo zacofani pseudoobywatele .. raczej bym powiedział elita tego kraju.

Zreszta kolego stiken:
stiken pisze:ta sytuacja Was przerosła i Wasze małe rozumki zaczynają nie ogarniać tematu
może mi to osobiście wytłumaczysz... ?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

snizy czytelnicy rzepy to glownie zacofani umyslowo pseudoobywate. Czasem sie wyjatek trafi ale arty polityczne tam czesto sa zenujące.
stiken
Kontakt:

Post autor: stiken »

Bardzo dobrze rozumiem...

Sytuacja jest bardzo prosta:
Różne kraje mają różną politykę bezpieczeństwa.
Skoro jest zakaz lotów - to jest zakaz lotów.
Nie ich wina oraz ich służb bezpieczeństwa że niektórzy nie mogli przylecieć.

Jak widać na liście MSZ, przybyli przedstawiciele w większości państw w których ułańska fantazja, tumiwisizm oraz krótkowzroczność mają równie silne tradycje jak w naszym kraju (patrz ostatnia katastrofa)...

O poglądach politycznych czytelników Rzepy się nie wypowiem, układ polityczny działający w zarządzie i redakcji, jak i publikacje tego dziennika mówią same za siebie...

Snizy, wydaje mi się że należysz do grona osób które za jeden gest mogłyby zabić...Tak, wzniećmy konflikt dyplomatyczny, najlepiej jakąś wojnę bo kilku dygnitarzy nie przybyło na pogrzeb naszego prezydenta...Sorry, ale dla takich ludzi nie mam szacunku - to zwykła buta i pieniactwo...Więcej obycia. Pozdrawiam.
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

http://www.smolensk2010.yoyo.pl/

dziękuje nie mam więcej pytań proszę o przeczytanie tego co jest w linku:)
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
jan.mikael
Kontakt:

Post autor: jan.mikael »

snizy z całym szacunkiem ale poruszanie na tym forum takich tematów nie ma żadnego sensu, nie będzie z tego ani dyskusji ani nawet wymiany poglądów, tylko zaraz zacznie się obrażanie ( tfu, przecież już się zaczęło!). Przy całej sympatii do wielu osób na wielu kanwach, to w temacie polityki poziom ignorancji tutaj nie odbiega od średniej krajowej, złe kaczory, przecz z katofaszyzmem, a nie znają podstaw historii własnego kraju czy nawet detali z tematyki politycznej ostatnich lat. Jak głową o ścianę, nie przebijesz się z niczym a dasz pożywkę do podbudowywania własnego wypasionego poczuciem agresywnego konformizmu ego czytelników jakże bliskiej memu sercu prasy spod znaku gw, czy innych tok fm, tvn "mediów" itp itd. Po co, nie burzmy im ładu;*
dawniej mikael:)
snizy
Kontakt:

stiken pisze:Sytuacja jest bardzo prosta:
Różne kraje mają różną politykę bezpieczeństwa.
Skoro jest zakaz lotów - to jest zakaz lotów.
Nie ich wina oraz ich służb bezpieczeństwa że niektórzy nie mogli przylecieć.
jaki zakaz lotów... jaki problem miała delegacja Francji, Anglii... wysocy delegacji z Brukseli by wsiąść w pociąg, limuzynę i zapasem bezpieczeństwa ogarnąć trasę w kilka/kilkanaście godzin... odpowiedz jest prosta nie chciało im się... (wulkan to wygodna wymówka) pokazali gdzie jest Nasze prawdziwe miejsce w UE....

Nawet najwyższy przedstawiciel NATO dupy nie ruszył... bo co tam, że zginęło najwyższe dowództwo wojskowe kraju członkowskiego... szef największej organizacji wojskowej miał problem by zorganizować Swój transport... bzdura.
stiken pisze:Snizy, wydaje mi się że należysz do grona osób które za jeden gest mogłyby zabić...
właśnie nie... zdaję Sobie doskonale sprawę gdzie jest miejsce Polski w UE, ale trochę szacunku się należy dla pogrzebu prezydenta jednego z większych krajów Europy.
Skoro Tobie pojęcie szacunek jest obce no cóż...

EDIT jan.mikael tego posta napisałem już po przeczytanie Twojego, masz 100% rację... szkoda czasu.

KefirQn ten film jest dla mnie naciągany mocno.
Wjtk
Kontakt:

Post autor: Wjtk »

Spaced Nie tylko czytelnicy ;) redaktorzy RP to jakaś pomyłka. Jak w weekend czytałem artykuły redaktora naczelnego Lisickiego na temat całej sprawy to mnie krew zalała, pojęcie przechodzi ile niektórzy ludzie mają w sobie jadu, ale żeby dopuszczać ich do publicznej gazety w której prawie 50% ma skarb państwa?

snizy Co ty masz z tą Unią człowieku? Nasze miejsce jest proporcjonalne do pozycji pod względem ludności, radze się zapoznać z ilością głosów przysługujących naszemu krajowi w organie decyzyjnym UE a nie piszesz co ci ślina na język przyniesie.

Trochę pokory, sensacje zostawcie dziennikarzom, nie trzeba być na pogrzebie, żeby oddać komuś szacunek, a jeśli dla niektórych jest to warunek to ciekawe podejście.
[b] Monkeyman [/b]
Eniek
Kontakt:

Post autor: Eniek »

Troche nie oto chodziło mi w pierwszym poscie bo brzmi on jak wypowiedz sluchacza radia maryja, ale czlowiek ma różne myśli rano.

Chodzi mi o to iż większość miała problemy z przybyciem ale niektórzy jednak pojawili się w Krakowie. Ale robienie burzy dlaczego to niektóry nie przyjechali, a przeciez mogli pociagiem samochodem helikopterem jest troche niestosowne, gdyż nikt nie miał przymusu się pojawić. Zresztą wytykanie rzeczy typu "polacy gina za was na waszej wojnie, w ogóle robimy dla was tyle i tyle jest bez sensu, ponieważ nikt nas nie wysłał na wojnę bez naszej zgody.

Dziękuje, do widzenia, ide walczyć z zapieczonymi pedałami.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Wjtk ja unikam rzepy wiec juz jakis czas nie wiem co tam sie wyprawia ale statystyczny fredaktor zawsze dla mnie wygladał tak:

Obrazek
Wjtk
Kontakt:

Post autor: Wjtk »

Hahaha Spaced , przecież to jest zdjęcie ww. Jerzego Hasczyńskiego ! :wink:
[b] Monkeyman [/b]
bike86
Kontakt:

Post autor: bike86 »

jan.mikael święte słowa;) nic dodac nic ująć ;)
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Zamiast wizyty na pogrzebie Lecha Kaczyńskiego, którą odwołał z powodu chmury wulkanicznej nad Europą, prezydent USA Barack Obama grał w niedzielę w golfa. Informację o 18-dołkowej partii golfa prezydenta w niedzielne przedpołudnie, gdy w Polsce trwał pogrzeb pary prezydenckiej, podał w niedzielę wieczorem dziennik "Washington Times".

Oprócz tego był w polskim kościele.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Szczerze... Ja im się nie dziwie. Jeśli nie chcę gdzieś iść to każda wymówka jest dobra. To po pierwsze...

Po drugie... nie wymagajcie od innych żeby zachowywali się tak jak wy chcecie.

Osobiście zlałem ten pogrzeb tak samo jak Obama, tak samo jak zlewałem prezydenta i cały rząd do tej pory. Nie oglądałem transmisji, nie byłem na nim. Szlag mnie trafiał jak ciągle w gazetach zdjęcia tych ludzi musiałem oglądać(szczęście że TV rzadko oglądam... któregoś dnia na 11 kanałach była msza ta sama). Nawet ich nie znałem a pod nos mi podtykali.

Dla mnie to jest hipokryzja. Ofiar wypadków drogowych nikt nie opłakuje w telewizji(nie mówię o tych autokarach czy coś...). Nawet nie sprawców bo to przestępcy i dobrze wg mnie że nie żyją, ale niewinnych ludzi którzy znaleźli się w niewłaściwym miejscu... Ich wszyscy mają w dupie, tak jak i ja...
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

EZrider, ale tam jest inna strefa czasowa, grał w nocy?
ODPOWIEDZ