wczoraj można było bez problemu wejść do busa, kierowcy nie robili żadnego problemu, bylam od 13.00 do 18-30 z czego większość wchodziłam z bikiem pod górę, ale po pewnym czasie przyznam się bez bicia że skorzystałam z usług MPK. damianek93 ty to masz zajebiste pomysły
informuje że jest zakaz wchodzenia z rowerem w 134, jest za to mozliwosc zapiecia roweru na przestankach tak poinformowal mnie kierowca w niedziele prosze nie wchodzic do autobusu bo to i tak niema sensu
Naprawde tak daleko macie do wolskiego? Mieszkam przy Mogilskim i jakoś na demo dojezdzam ... rowery maja to do siebie ze mozna na nich gdzies podjechac ...
Napewno bedzie cyrk, wiec jesli nie przemowicie do rozsadku innym rajderom to tylko kwestia czasu jest jak nie bedzie nawet bagaznika z tylu, zreszta caly ten bagaznik o dupe rozbic mozna bo sie rowery nie mieszcza na dlugosc jak i grubosc dolnej rury.
zdziwilem sie dzis bo kierowca mowi do nas "bylo wsiasc na nastepnym przystanku to nie musielibyscie sie zapinac" i ze zadnego zakazu niema, jutro chyba zadzwonie do mpk
btw szkoda ze udzielaja sie osoby ktore jezdza bardzo zadka lub prawie wogole w wolskim
Kart_kRk ale czy ja powiedzialem ze mi sie niechce dupy ruszyc? ja otwarcie mowie ze jestem na tyle wygodny że wolę autobus, niby juz wczoraj i wniedziele jezdzilem i caly czas podprowadzalem ale gdy bede zjezdzal kiedys do sklepu napewno zachacze o autobus
są rózne wersje, jeden mówi że nie wolno wsiadać do busa z bikiem tylko trzeba zapinać na bagażnik, a inny że można, ja w sobotę chciałam sobie zapiąć bika pod sielanką to gościu mi powiedział że nie ma możliwości i mam wejść do środka,więc władowałam się do busa, gdzie było już 7 bików, 2 wózki i trochę ludu.
Z jednej strony się nie dziwię że nie można już wchodzić do autobusu z rowerem, bo niektórzy robili takie bydło(np. biedrona, ale nie tylko on) że....... szkoda pisać:( . Tylko dlaczego inni muszą cierpieć przez jakiś palantów. Czasami trzeba też odwrócić rolę i postawić się na miejscu pasażera.
Marcio co do bagażników to zgodzę się z tobą że są za krótkie listwy,(w moim biku przednie koło jest na kancie listwy,wprawdzie nie jestem z tego powodu zachwycona ale.....), natomiast nie zgdodzę się z tobą żę nie zapniesz o rurę dolną bika.
Odświeżając ten temat przypadkowo natknąłem się na taką fotę i uważam, że takie bagażniki (skonstruowane w ten sposób) w 100% rozwiązałyby problem a przynajmniej ja w taki nie bałbym się włożyć roweru
Jozan pisałem kiedyś do MPK w sprawie zmienienia bagażników albo samych listew, które pod nasz rowery są za krótkie. Odpisali mi że bagażniki są bagażnikami dostępnymi i w sprzedaży i nie mają ich ochoty zmieniać.... Tak więc posiadaczy większości fulli czeka mały trening
Irion jakbyś niewiedział 134 to bodajże Jelcz i one nie mają małego prześwitu poza tym zawsze mogą testować. barte ja napisałem już 3 skargi i nie zamierzam przestać niech mają coś do roboty
A ja dzisiaj moi drodzy uslyszalem taki tekst z ust jednego z krakowskich bikerow ze z butów wyskoczyłem... "nie wpuscil nas do autobusu to niby jak sie mam dostać na góre ? Przeciez sie nie przeteleportuje !"