amortyzator- allegro
amortyzator- allegro
WITAM jestem nowy jak coś będzie źle to mnie poprawcie.
Mam takie pytanie ile może kosztować Dj 02 z 2005 roku z tej aukcji:
http://www.allegro.pl/item1032894706_ma ... cznik.html
Pytam się dlatego bo jak zaproponowałem sprzedawcy zakończenie aukcji przed czasem to on wtedy zapytał ile bym dał.... a ja powiem szczerze nie mam pojęcia po ile chodzą używane dj.
Czy jest on w ogóle wart uwagi czy patrzyć za czymś innym, wiem że było dużo takich tematów ale ja dalej nie ufam używkom z allegro. Napiszcie co o nim sądzicie.
Mam takie pytanie ile może kosztować Dj 02 z 2005 roku z tej aukcji:
http://www.allegro.pl/item1032894706_ma ... cznik.html
Pytam się dlatego bo jak zaproponowałem sprzedawcy zakończenie aukcji przed czasem to on wtedy zapytał ile bym dał.... a ja powiem szczerze nie mam pojęcia po ile chodzą używane dj.
Czy jest on w ogóle wart uwagi czy patrzyć za czymś innym, wiem że było dużo takich tematów ale ja dalej nie ufam używkom z allegro. Napiszcie co o nim sądzicie.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Pewnie chce się na nim ścigać w maratonach.alexanderrr pisze:zależy do czego tego chcesz używać ?
"(...) Amortyzator posiada na koronie górnej dwa mikro pęknięcia(nie jestem do końca pewny bo wyglądają jak ryski), jest to normalne w tych rocznikach. Pęknięcia nie powiększają się (...)"
O dziwo, jak go kupisz to nagle zaczną się powiększać, ale oczywiście sprzedający o tym wspomniał w opisie, a więc masz problem. To akurat mało optymistyczna wersja, aczkolwiek możliwa.
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
-
- Kontakt:
szukaj czegoś lżejszego, i na qr20 taka rada odemnie
a za tego dj to moim zdaniem 200-250 bo malowany no i popękany. niby faktycznie 99% dj ma te pekniecia ale zawsze mozna trafić na ten 1% nie pekniety ( tak jak mi się kiedyś udało a placiłem 290 zł)
a za tego dj to moim zdaniem 200-250 bo malowany no i popękany. niby faktycznie 99% dj ma te pekniecia ale zawsze mozna trafić na ten 1% nie pekniety ( tak jak mi się kiedyś udało a placiłem 290 zł)
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
W końcu coś konkretnego ale jeszcze trochę mało... no i tak mam piastę pod 9 mm i nie zamierzam jej wymieniać bo nie dawno koło kupowałem i wtedy nie myślałem o amortyzatorze - wiem głupi byłem, a co do wagi na razie mnie nie obchodzi muszę kupić coś taniego ale żeby nie rozpadło się po pól roku może polecicie coś innego tylko żeby spełniało powyższe warunki jestem początkujący i nie chcę się pchać za bardzo w koszty mam nadzieję że rozumiecie.
edit.
Czytałem na forum tematy odnośnie leżakowanych części wiem że marcoki najlepsze roczniki to właśnie te 05 itd no i taki chcę kupić ale gdyby była możliwość kupienia nowego amora z 05 roku to mógłbym dać trochę więcej, miałby ktoś takie coś na sprzedaż ja szukałem ale nic nie znalazłem.
edit.
Czytałem na forum tematy odnośnie leżakowanych części wiem że marcoki najlepsze roczniki to właśnie te 05 itd no i taki chcę kupić ale gdyby była możliwość kupienia nowego amora z 05 roku to mógłbym dać trochę więcej, miałby ktoś takie coś na sprzedaż ja szukałem ale nic nie znalazłem.
amor na 9mm w dircie i w streecie to pomyłka, chyba że masz super technikę i/lub nie zamierzasz uczyć się żadnych rotacji itp to może wytrzyma.koki pisze:muszę kupić coś taniego ale żeby nie rozpadło się po pól roku
akurat rocznik 2005 był chyba najgorszym (obok 2008) jeśli chodzi o DJ-e, pękały nie tylko na busterze (standard przy 9mm) ale też dość szybko na koronie (przynajmniej niektóre serie - jaką trafisz nie wiadomo).koki pisze:wiem że marcoki najlepsze roczniki to właśnie te 05
Już bym wolał '03 (na qr20, alu golenie - lżejszy sporo) albo szukał nowszych roczników.
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
No właśnie na takie wypowiedzi liczyłem dziękuje bardzo że mnie ocaliliście przed kupnem tego czegoś.
A co doradzacie za powiedzmy 400 PLN za czym się oglądać na allegro a czego unikać i które roczniki marcoka są te dobre bo już sam nie wiem każdy mówi co innego na każdym forum inaczej. Chyba że poczekać jeszcze i dozbierać kasę na coś innego ile by się przydało i co wtedy kupić rs pike? manitu?
Dzięki za wcześniejsze wypowiedzi
A co doradzacie za powiedzmy 400 PLN za czym się oglądać na allegro a czego unikać i które roczniki marcoka są te dobre bo już sam nie wiem każdy mówi co innego na każdym forum inaczej. Chyba że poczekać jeszcze i dozbierać kasę na coś innego ile by się przydało i co wtedy kupić rs pike? manitu?
Dzięki za wcześniejsze wypowiedzi
koki generalnie, jeśli Ci się nie spieszy z kupnem to lepiej zbierać kasę i kupić raz, a dobrze.
Dirt Jumpery 3 z 2006/2007 (jesli się nie mylę nowsze dj3 '08 i '09 to sprężyna+elastomer - omijać z daleka) na 20mm byłyby idealne, ciężko je zepsuć, nie wymagają częstego serwisu i ogólnie troski, a do dirtu/streetu praca jest jak najbardziej ok, chyba wszystkie można było dopompować w razie potrzeby - przydatne, tym bardziej że w dircie i streecie raczej się lepiej jeździ z twardym amorem.
Lepiej szukać wersji z alu goleniami górnymi - są przynajmniej 300g lżejsze a to dużo.
Pike czy Argyle też by oczywiście były spoko, ale raczej będą droższe.
W razie czego koło możesz spróbować sprzedać i kupić używane na 20mm, albo kupić samą piastę (może być też używana, nawet jakby się okazało że łożyska trzeba wymienić to koszt 10-20zł)
Dirt Jumpery 3 z 2006/2007 (jesli się nie mylę nowsze dj3 '08 i '09 to sprężyna+elastomer - omijać z daleka) na 20mm byłyby idealne, ciężko je zepsuć, nie wymagają częstego serwisu i ogólnie troski, a do dirtu/streetu praca jest jak najbardziej ok, chyba wszystkie można było dopompować w razie potrzeby - przydatne, tym bardziej że w dircie i streecie raczej się lepiej jeździ z twardym amorem.
Lepiej szukać wersji z alu goleniami górnymi - są przynajmniej 300g lżejsze a to dużo.
Pike czy Argyle też by oczywiście były spoko, ale raczej będą droższe.
W razie czego koło możesz spróbować sprzedać i kupić używane na 20mm, albo kupić samą piastę (może być też używana, nawet jakby się okazało że łożyska trzeba wymienić to koszt 10-20zł)
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
Dzięki Ci miki_ck właśnie takiej odpowiedzi poszukiwałem
Ostatnio czyli przez jakieś dwa tygodnie codziennie zaglądam na allegro i nic takiego nie widziałem ale będę się dalej rozglądał za tymi (2006/2007) rocznikami może w końcu coś złapie i po ile amory z tych roczników chodzą zmieszczę się w tych 4 stówach czy to trochę mało?
A i jak ktoś z forum miałby takiego dj na sprzedaż to niech mi da znać gg: 7766770
edit.
Znalazłem coś takiego nowy 2007 tylko że 9mm trochę drogo mi się wydaję bo aż 690 PLN po tyle chodzą te amory
http://www.allegro.pl/item1038051038_di ... 7_dj3.html
Ostatnio czyli przez jakieś dwa tygodnie codziennie zaglądam na allegro i nic takiego nie widziałem ale będę się dalej rozglądał za tymi (2006/2007) rocznikami może w końcu coś złapie i po ile amory z tych roczników chodzą zmieszczę się w tych 4 stówach czy to trochę mało?
A i jak ktoś z forum miałby takiego dj na sprzedaż to niech mi da znać gg: 7766770
edit.
Znalazłem coś takiego nowy 2007 tylko że 9mm trochę drogo mi się wydaję bo aż 690 PLN po tyle chodzą te amory
http://www.allegro.pl/item1038051038_di ... 7_dj3.html