Pomoc przy doborze ramy i amosia do xc
Pomoc przy doborze ramy i amosia do xc
Witam, chciałbym abyście poradzili mi wytrzymałą ramke (sztywna lub jakis mały full) oraz amora do xc, Generalnie przesiadam sie z gianta ac i boxxera, Co do ramy to nówka lub używka rozmiar 19- 20 cali powiedzmy ze do 1000zł wiec tutaj pewnie wchodzi w gre tylko sztywna.
Co do amora to skok ok 120 mm(obecnie koło na qrce)
Jedyny mankament to moja waga 105 kg, z góry dzięki za wszelkie porady.
P.S. Pozbywam się sprzętu gdyż rozmiar za mały (rama) do codziennej jazdy, no i tylko się marnuje.
Co do amora to skok ok 120 mm(obecnie koło na qrce)
Jedyny mankament to moja waga 105 kg, z góry dzięki za wszelkie porady.
P.S. Pozbywam się sprzętu gdyż rozmiar za mały (rama) do codziennej jazdy, no i tylko się marnuje.
Myślę, że w cenie do 1000 zł za ramkę najrozsądniejszy będzie solidny sztywniak. Może coś z oferty Corrateca (jest przedstawiciel w Poznaniu), lub może jakiś Cube? Najlepiej chyba nową ramkę jak pod taką wagę, gdyż jak coś się popsuje zawsze będziesz miał gwarancję. Co do widelca to rozumiem że ma być pod ośkę 20 mm. Może Reba na oś lub Pike?
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Przykładowa aukcja: http://allegro.pl/item1035473953_rama_c ... _44cm.html Kilku moich znajomych używało tych ram i byli zadowoleni.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
-
- Kontakt:
Kiedy ludzie nauczą się, że "qr" nie definiuje rodzaju osi w sensie 9/10mm, 15mm, czy 20mm? QR=Quick Release. Każdy z wymienionych patentów może "być qr", lub też "nie być" [chociaż aktualnie chyba każda oś 15mm ma patent qr].
co do amosia to wolałbym qr gdyż ograniczy to koszta, choć docelowo zamierzam odchudzić koła.
S: Deemax Ultimate, Fox 40 2011
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: