66RC2X - Dopasowanie do wagi użytkownika
66RC2X - Dopasowanie do wagi użytkownika
Proste i szybkie pytanie - w jakim zakresie można regulować prace tego amortyzatora bez utraty jakości pracy/skoku, nie zmieniając spręzyny? Jestem zainteresowany zakupem owego sztućća, jednak waże jedyne 55kg i nie jestem do końca pewien, jak to będzie z jego regulacją.
ODkrecasz korki, masz dwa wetylki, wolasz chlopa z wsi, przychodza, uginacie go ile wlezie, az do dobicia, a jedna osoba wypuszcza powietrze, tak zeby na prawie calkowitym dobiciu bylo wypuszczone powietrze z niego, niezmiennie jaka masz wage na odessaniu bedzie mag miekki, i reszte juz regulujesz sobie 

Karpiel i Duncon to moje zycie
-
- Kontakt:
Właśnie stąd wiem o utracie skokudeviz pisze:no odrobine traci. jak widziałeś u mnie...
nie zassa powietrza - u mnie nie ciągnął
najlepiej kup miekka sprezyne.

Jaka jest dostępność sprężyn do tych szóstek w polsce?
war23, właśnie po to napisałem temat, co by się dowiedzieć czy dam rade wyregulować go pod siebie samymi regulacjami, czy będe musiał kombinować z podciśnieniem, co wiąże się z utratą skoku.
właśnie
Zawsze możesz kombinować z wyjęciem jednej sprężyny i dopompowaniem komory powietrznej. Ogólnie rc2x jest tak uniwersalne, że da się je dopasować na bardzo dużym zakresie wagowym przy tych samych sprężynach.
ogólnie to ustawiałem tak ze pode mną były cacy, a chwile później pod kozakiem, a sam wiesz że to zajebista różnica

Slavvduro