Trasy DH/FR najbliżej Wrocławia ?

Roman_Maxx
Kontakt:

Trasy DH/FR najbliżej Wrocławia ?

Post autor: Roman_Maxx »

Szukam informacji o jabliżej położonych trasach DH/FR od Wrocław city?
Nalepiej z wyciagiem?
Kto co zna, niech się podzieli news'em!
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

hehe mnie tez nie chcialoby sie wnosic twojego bike'a:) A w sumie dobre pytanie, bo ja odwiedzilem gory sowie i powiem, ze trasy dobre pod dziki FR, ale.... tam nie ma wyciagow!!!!
custom1
Kontakt:

Post autor: custom1 »

wiec tak:

czarna góra za stroniem śląskim - wyciag kanapa 2 - ceny ok jak sie dogadasz, food i klima tez spoko. tyle ze to jedna gora = malo tras. ale mozna pojezdzic

spindlerovy mlyn - czechy. extra. ceny super. kanapy. bomba. tanio dobrze i w miare spoko.

przy okazji zapodam ze na www.bds-group.com pojawili sie kilka extra tapetek od specializeda. wchodzcie komp ladnie wyglada z takim bajerem a i wiczor milszy sie staje :P

custom bikes rulez
BASS
Kontakt:

Post autor: BASS »

Czy mówiąc :trasa FR masz na myśli takie jak na filmach? to nie ma w pobliżu, blisko jest do Trzebnicy, tam jest tor do slalomu, makabryczny, nieźle jest też w parku nad basenem, dużo czadu, kilka wielkich hop, no i uskoki na piaskowni - masz frirajd jak w Utach, tajemniczą miejscówką jest Wielkie Urwisko pomiędzy Obornikami a Trzebnicą, ale tam trzeba dojechać na rowerze, jak masz frirajdówkę co kiedyś była nazywana zjazdówką :)180/220 mm, to poza zasięgiem, musiał byś pchać, no i teraz powstaje trasa do tak zwanego fr koło Oleśnicy, ale u nas jest płasko więc trzeba mieć przednią przerzutnię
BASS
Kontakt:

Zapomniałem o Biskupiej Kopie, nie ma wyciągu, ale jest droga dojazdowa na sam szczyt, zjazd na polską stronę czerwonym szlakiem to jest chyba najpiękniejszy frirajd jaki jeździłem, szkoda tu pisać o szczegółach, trzeba jechać samemu, acha, nie ma tam żadnych frirajdowych instalacji, ale natura prześciga tam ludzką fantazję - turbo mega wielki czad!!!
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

w sumie na sobutce mozna sobie pojezdzic, co prawda godzinny spacer z rowerem w gore ale sie oplaca-potem czerwonym szlakiem w dol przez las , wybieram sie tam w najblizszym czasie jak znajde chetnego
Local Swinga-Swinga
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

Nie oczekuje takich tras jak w Utach, będę przez kilka dni we Wrocku i zastanawiałem się czy brać tam swoja maszynę?

Mam sprzęt, który jest raczej do jednokierunkowego jeżdżenia (200mm skoku) i kwestją jest tylko dla mnie, czy zabrać do samochodu mojego bika?

Jakoś tak jest, że na zawodach DH jest sporo gości z Wrocka ale tego topiku jakoś za chętnie nie komentują. Może wolą siedzieć w domu i jeżdzić wzrokiem po telewizorze?
Kontakt:

wez, wez rower!!! Chetnie bym zobaczyl kiedys twoja maszynke na zywca... Aha tras Dh to stricte we wrocku nie ma (i bliskiej okolicy), ale mozna wpasc na kili- jest pare dropow, kilka zjazdow. Ja tez bym wpadl (bez rowerka) :P
Hater
Kontakt:

Post autor: Hater »

w sumie to mozesz odwiedzic Chelmiec w walbrzychu trasa z ME wypasik jak masz samochod to blisko.aha brak wyciagu.
bicer
Kontakt:

Post autor: bicer »

robil ktos no footera z big szczawnianej?
dh_maniak
Kontakt:

Post autor: dh_maniak »

Ja sie niedługo na Ślężę w Sobótce wybieram i na górę Chełmiec w Wałbrzychu. Na żadnej nigdy nie byłem ale obie widziałem. Chełmiec to full wypas traska. Były tam chyba ME w DH. Sobótka nawet fajna jest.

[b]wd40[/b] - nie jestem zbyt obeznany w miejscówkach rowerowych we wrocku... gdzie jest kili???? czym dojechać??
dh_maniak
Kontakt:

Post autor: dh_maniak »

jak będę miał czas to może tam zajadę.
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

ogolnie trasek w okol wroclawia nie brakuje, ale niestety auto potrzebne pkesami tluczenie z bikeim jest bez sensu a pociagiem samemu strach jechac........
Local Swinga-Swinga
wd40
Kontakt:

kili jest kolo morskiego oka. Morskie oko to kolo wylotowki na warszawe. znajdziesz na planie wrocka.
lukassszzz
Kontakt:

Post autor: lukassszzz »

w weekend wybieram sie z ekipa na Snieznik.
Nastepnie niebieskim (do Miedzygorza) albo zielonym (do Miedzylesia)
Jak ktos chce dolaczyc, to mozemy sie dogadac co do czasu i miejsca spotkania...
Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=32342
DM+Rohloff
Gaju
Kontakt:

Post autor: Gaju »

Śnieżnik fajna górka zawsze się na nią dostaje w ten sposób Czarna Góra na krzesełko i z czarnej Góry to już blisko lubię ten pagórek :P :] mam tylko jedna płyta dlatego jedzże wyciągami :]
http://dirtjump71.magma-net.pl
Bigmac
Kontakt:

Post autor: Bigmac »

tak ale Chełm nie ma wyciągu ale traska mmmmmmmmmmmmmmmmmmm kwintesencja DH
www.horniasty.com/wisla ZAPRASZAM
pan.adam
Kontakt:

Post autor: pan.adam »

( BASS z jakich okolic jestes? )...my smigamy na biskupiej kiedy tylko sie da :) trasa naprawde fajna (czerwony) , techniczna ..duzo korzeni , i szybko posmigac tez mozna ..ludziska z Lb polecają !!! :)
<<<<<<< lOndOn tEAm >>>>>>>
BASS
Kontakt:

Oleśnica jest 35 km na pólnoc od Wrocławia, na Kopkę trafiłem przypadkiem
ODPOWIEDZ