no odwolanie jednej z eliminacji PP juz w tym momencie , kiedy do zawodow jest tydzien bylo by baaardzo nie wporzadku , zreszta jest to juz prawie nie mozliwe..
Temperatury rosna, opady sie juz troche ogarniaja.. najgorsze juz przeszlo, jezeli teraz dziala wyciag ( a tak wynika z tematu troche nizej w innym dziale ) to raczej nie ma obaw ; )
Ja dlatego pytałem i to poważnie, bo sam tego nie słyszalem ani nie czytałem, że tam cały czas się obsuwa niszcząc również i domy... Cholera, nie chodzi wcale o tę czy inna traskę do jazdy ale o ludzkie życie! Na innych forach juz zaczęli się organizować z wzajemną pomocą a tutaj coś takiego zafunkcjonuje? Dobrze byłoby bezposrdnio wspomóc kogoś stąd, zamiast wysyłać kasę urzędasom....
Jasne, jasne słuchajcie więcej TV to wam wszystko wmówią.
Jakoś wczoraj w nocy dojechaliśmy na Żar i dzisiaj jeżdzimy, gdyby nie burza to całkiem okejos.
Wprost mówiąc na błotnych oponach da się jeżdzić jest całkiem ciepło, trasa błotnista tylko pod koniec. I jutro także jeżdzimy na żarze
Siema, dojazd bez wiekszych problemow z krakowa, trzeba tylko przejechac przez porąbke bodajze (droga po drugiej stronie rzeki). Co do trasy to przed poludniem warunki byly na rollery pozniej spadl deszcz, ale na wetach byl mega fun Na koniec przyszla dosc obfita burza wiec jutro jesli juz to raczej tylko wety. Pozdrower
Z tego co wiem to zagrożone jest ok 140 domów na zboczu.
Wczoraj wieczorem mówili nawet o tym , że w najgorszym wypadku, powoli, ale systematycznie całe zbocze zsunie się do zbiornika (jezioro?)
Wydaje mi się że dziennikarze przesadzają jak zawsze , tak jak straszyli skażeniem bo zalało oczyszczalnie ścieków w Czechowicach-Dziedzicach. Dopiero straż pożarna dementowała że niema żadnego zagrożenia skażeniem ale telewizja osiągnęła cel , wzbudziła jeszcze większy strach przez co wzrosła im oglądalność -.-'
Swistakbb Ty sobie zdajesz sprawe co to osuwisko ziemi? Te dzialki i domy NIE NADAJA SIE JUZ DO ZAMIESZKANIA, nawet za 1000 lat nikt tam sie nie wybuduje, nie chodzi o to ze tam sie stanie tragedia...tam juz sie ona stala a gora osuwa sie dalej. Pozatym te informacje potwierdzili eksperci.