manual.... poraz kolejny
manual.... poraz kolejny
jestem poczatkujacym w streeecie wiec sie pytam
jak wy do cholery robicie manuala
wiem ze tych tematow bylo w brud ale jest taka sprawa ze juz podrywam i wiem ze trza nogi ugiuac... ale nogi za cholere nie chca sie ugiac;/;/;/ moze powinienem byc bardziej wyprostowanym ;/
jak wy do cholery robicie manuala
wiem ze tych tematow bylo w brud ale jest taka sprawa ze juz podrywam i wiem ze trza nogi ugiuac... ale nogi za cholere nie chca sie ugiac;/;/;/ moze powinienem byc bardziej wyprostowanym ;/
http://www.pinkbike.com/photo/2232705/ some new stuff
-
- Lokalizacja: Allenstein - Tak Sie Nazywal Olsztyn Za Czasow Prusow...
- Kontakt:
debilizm sie szey !!!
no to podstawowe pytanie:
czy umiesz robic tak wheele i manuala na siedzaco zeby ci nie szarpalo przud-tyl przy hamowaniu ???
jezeli umiesz manuala na siedzaco, to prubuj wstawac i taz hamowac, rownowagi ucz sie rozpedzajac i podbijajac na manuala ( ale to po jakims czasie ) na lekkich podjazdach, najlepiej polbrukowych.
ja sie tak naumialem :D
no to podstawowe pytanie:
czy umiesz robic tak wheele i manuala na siedzaco zeby ci nie szarpalo przud-tyl przy hamowaniu ???
jezeli umiesz manuala na siedzaco, to prubuj wstawac i taz hamowac, rownowagi ucz sie rozpedzajac i podbijajac na manuala ( ale to po jakims czasie ) na lekkich podjazdach, najlepiej polbrukowych.
ja sie tak naumialem :D
Co Tak Tanio?
Tak Może Być Tylko U KRABOLa
www.netbike.pl
Tak Może Być Tylko U KRABOLa
www.netbike.pl
ja umiem bardzo dobrze wheeliego z skretami i itd!!!
Ale manuala na stojaco ni cholery cos sie boje wypychac tymi nogami bo mam mysli ze mi zaraz tektro posci albo is takiego(nigdy on nie poscil), a manuala na siedzaco to umiem i nawet dosc dlugo. Najlepiej przy ok 40km i manual na siedzaka!!!! Wiec dolaczam sie do pytania jak wypychac tymi kolanami,tylko ja umiem je zginac nie tak jak zalozyciel tego postu:D
Ale manuala na stojaco ni cholery cos sie boje wypychac tymi nogami bo mam mysli ze mi zaraz tektro posci albo is takiego(nigdy on nie poscil), a manuala na siedzaco to umiem i nawet dosc dlugo. Najlepiej przy ok 40km i manual na siedzaka!!!! Wiec dolaczam sie do pytania jak wypychac tymi kolanami,tylko ja umiem je zginac nie tak jak zalozyciel tego postu:D
Mine Fahhrad:
http://tnij.com/TPP
Street - only for fun!
http://tnij.com/TPP
Street - only for fun!
-
- Kontakt:
hm... PRAKTYKA czyni MISTRZA... niewazne jak wam ludzie to bede tlumaczyc... teoretyka w tym przypadku nic wam nie da (przynajmniej ja tak uwazam)...
trzeba wiele razy na poczatku pospadac na nogi by sie nauczyc rownowagi... kazdy jest w stanie sie nauczyc manuala, co choc troche ma talentu do tego "sportu"
i pierdolenie, ze nauczylem sie manuala w jeden dzien to lipa... choc moze, 1 na milion...
ale wyjatek potwierdza regule... troche miesiecy trzeba cwiczyc, zeby wychodzilo tak jak RNS'owi, czy mcmlodemu... jak nie lat (to juz zalezy od czestotliwosci cwiczen)
kazdy kto umie manuala powinien doradzic jeden sposob ... probowac manuala wszedzie... gdzie sie tylko da i w kazdej chwili jakiej sie da...
TYLE!
trzeba wiele razy na poczatku pospadac na nogi by sie nauczyc rownowagi... kazdy jest w stanie sie nauczyc manuala, co choc troche ma talentu do tego "sportu"
i pierdolenie, ze nauczylem sie manuala w jeden dzien to lipa... choc moze, 1 na milion...
ale wyjatek potwierdza regule... troche miesiecy trzeba cwiczyc, zeby wychodzilo tak jak RNS'owi, czy mcmlodemu... jak nie lat (to juz zalezy od czestotliwosci cwiczen)
kazdy kto umie manuala powinien doradzic jeden sposob ... probowac manuala wszedzie... gdzie sie tylko da i w kazdej chwili jakiej sie da...
TYLE!
http://allegro.pl/show_item.php?item=40319121 licytować;) 1000$ ma być:D
wheeli prosta rzecz ale manuale dobre pytanko !!uczy sie go fajnie na małych górkach bo wtedy 2 popedałowania i robisz(wtedy uczysz sie i równowagi i całej reszty !!)później można rozpędzać sie dostyć szybko i na wheelego i puźniej na manuala wtedy jest spoko bo tylko jedziesz i jedziesz.3 sposób na manuala to z bardzo wolnej jazdy zrobić 2 obroty korbą na stojącą i jedziesz nieduży kawałek ale uczy to równowagi mówie o stojącym manualu !!!
po 2 lub 3 godzinki na dzień i umiesz !!
po 2 lub 3 godzinki na dzień i umiesz !!
a ja kurwa raz probowalem manuala i wyjebalem jakos na plery bylo b chujowo teraz mam lek przed wheelie i manualem boje sie odpowiedznio wysoko podrzucic przod:/ale zmnioenilo sie to gdy wczoraj robilem to po pijaku :]
pzdr
pzdr
Podpis:
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków
-
- Kontakt:
"A więc tak musisz wziąść dwóch kumpli, którzy będą obok Ciebie biec. Jedziesz powoli, oni biegną obok Ciebie, koniecznie musza miec po bejsbolu. Wyrywasz przód, i w tym momencie chopaki walą Cie za kolanami bejsbolem w szkity. Ugięcie nóg gwarantowane"
Owned !
Owned !
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Naucz się najperw whellie później będzie łatwiej,,,,,jak już umiesz nie podrywaj koła rękami ale pomóż sobie "dopedałowaniem" wtedy mniej się chwiejesz i nie tracisz rownowagi której przy manyalu jeszcze nie masz jak będzie Ci wychodziło dość dobrze zacznij wyrywac rękami. ALL
Ja się uczyłem 1 tyg... miłej zabawy;]
Ja się uczyłem 1 tyg... miłej zabawy;]