manual.... poraz kolejny

R_O_S_A
Kontakt:

manual.... poraz kolejny

Post autor: R_O_S_A »

jestem poczatkujacym w streeecie wiec sie pytam
jak wy do cholery robicie manuala
wiem ze tych tematow bylo w brud ale jest taka sprawa ze juz podrywam i wiem ze trza nogi ugiuac... ale nogi za cholere nie chca sie ugiac;/;/;/ moze powinienem byc bardziej wyprostowanym ;/
http://www.pinkbike.com/photo/2232705/ some new stuff
bzp
Kontakt:

Post autor: bzp »

A więc tak musisz wziąść dwóch kumpli, którzy będą obok Ciebie biec. Jedziesz powoli, oni biegną obok Ciebie, koniecznie musza miec po bejsbolu. Wyrywasz przód, i w tym momencie chopaki walą Cie za kolanami bejsbolem w szkity. Ugięcie nóg gwarantowane.
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

nogi nie chca sie ugiac......trzeba nogi zmienic............:D
www.mm-foto.pl
Xprot

Post autor: Xprot »

kurw a kur wa i jeszcze raz ku rwa ja is eeuczylem ROK i dopiro sie wtedy nauczylem!!

CZAS!! treba dlugo cwiczyc, nie ma ze po michu nie wychodzi to jest zle.........
Karpiel
Lokalizacja: Allenstein - Tak Sie Nazywal Olsztyn Za Czasow Prusow...
Kontakt:

Post autor: Karpiel »

debilizm sie szey !!!

no to podstawowe pytanie:
czy umiesz robic tak wheele i manuala na siedzaco zeby ci nie szarpalo przud-tyl przy hamowaniu ???

jezeli umiesz manuala na siedzaco, to prubuj wstawac i taz hamowac, rownowagi ucz sie rozpedzajac i podbijajac na manuala ( ale to po jakims czasie ) na lekkich podjazdach, najlepiej polbrukowych.

ja sie tak naumialem :D
Co Tak Tanio?
Tak Może Być Tylko U KRABOLa
www.netbike.pl
KONA
Kontakt:

Post autor: KONA »

ja też próbuje i wszystko piknie ale albo na przód albo natył mnie znosc
jebac nikoma
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

jest tylko jeden sposob na manuala - cwicz,cwicz,cwicz,cwicz,cwicz,cwicz,cwicz,cwicz,cwicz i jeszcze raz cwicz inaczej nie da rady!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
Simonz
Kontakt:

Post autor: Simonz »

ja sie manuala uczylem miesiac niecaly - najpierw na siedzaca potem na stojaco sie udawalo bez problemu. Ale jednak musisz naprawde cwiczyc i wierzyc ze ci sie uda wtedy naprawde sie uda :>
Hardcore rulez!
gg: 846952
haker11
Kontakt:

Post autor: haker11 »

ja umiem bardzo dobrze wheeliego z skretami i itd!!!
Ale manuala na stojaco ni cholery cos sie boje wypychac tymi nogami bo mam mysli ze mi zaraz tektro posci albo is takiego(nigdy on nie poscil), a manuala na siedzaco to umiem i nawet dosc dlugo. Najlepiej przy ok 40km i manual na siedzaka!!!! Wiec dolaczam sie do pytania jak wypychac tymi kolanami,tylko ja umiem je zginac nie tak jak zalozyciel tego postu:D
Mine Fahhrad:
http://tnij.com/TPP
Street - only for fun!
emat-e
Kontakt:

Post autor: emat-e »

hm... PRAKTYKA czyni MISTRZA... niewazne jak wam ludzie to bede tlumaczyc... teoretyka w tym przypadku nic wam nie da (przynajmniej ja tak uwazam)...

trzeba wiele razy na poczatku pospadac na nogi by sie nauczyc rownowagi... kazdy jest w stanie sie nauczyc manuala, co choc troche ma talentu do tego "sportu"

i pierdolenie, ze nauczylem sie manuala w jeden dzien to lipa... choc moze, 1 na milion...
ale wyjatek potwierdza regule... troche miesiecy trzeba cwiczyc, zeby wychodzilo tak jak RNS'owi, czy mcmlodemu... jak nie lat (to juz zalezy od czestotliwosci cwiczen)

kazdy kto umie manuala powinien doradzic jeden sposob ... probowac manuala wszedzie... gdzie sie tylko da i w kazdej chwili jakiej sie da...

TYLE!
http://allegro.pl/show_item.php?item=40319121 licytować;) 1000$ ma być:D
emat-e
Kontakt:

Post autor: emat-e »

teoria mialo byc:D
http://allegro.pl/show_item.php?item=40319121 licytować;) 1000$ ma być:D
Cosmos
Kontakt:

Post autor: Cosmos »

dokladnie tak jak Karpiel mowi... ja sie najpierw nauczylem wheelie (moze nie perfekcja ale spokojnie sobie smigam) a pozniej zaczalem wstawac i lapac rownowage... wystarczy pocwiczyc, jednemu przyjdzie to wolniej a drugiemu szybciej, a wiec do roboty !!
http://cosmos.pinkbike.com/
bodzio
Kontakt:

Post autor: bodzio »

wheeli prosta rzecz ale manuale dobre pytanko !!uczy sie go fajnie na małych górkach bo wtedy 2 popedałowania i robisz(wtedy uczysz sie i równowagi i całej reszty !!)później można rozpędzać sie dostyć szybko i na wheelego i puźniej na manuala wtedy jest spoko bo tylko jedziesz i jedziesz.3 sposób na manuala to z bardzo wolnej jazdy zrobić 2 obroty korbą na stojącą i jedziesz nieduży kawałek ale uczy to równowagi mówie o stojącym manualu !!!
po 2 lub 3 godzinki na dzień i umiesz !!
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

wlasnie cwicz !

moze poucz sie z ziomkiem co umie manuala zlookasz co i jak i bedzie latwiej
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
freeride
Kontakt:

Post autor: freeride »

a ja kurwa raz probowalem manuala i wyjebalem jakos na plery bylo b chujowo teraz mam lek przed wheelie i manualem boje sie odpowiedznio wysoko podrzucic przod:/ale zmnioenilo sie to gdy wczoraj robilem to po pijaku :]
pzdr
Podpis:
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

"A więc tak musisz wziąść dwóch kumpli, którzy będą obok Ciebie biec. Jedziesz powoli, oni biegną obok Ciebie, koniecznie musza miec po bejsbolu. Wyrywasz przód, i w tym momencie chopaki walą Cie za kolanami bejsbolem w szkity. Ugięcie nóg gwarantowane"

Owned !
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
freeride
Kontakt:

Post autor: freeride »

up up up
Podpis:
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Naucz się najperw whellie później będzie łatwiej,,,,,jak już umiesz nie podrywaj koła rękami ale pomóż sobie "dopedałowaniem" wtedy mniej się chwiejesz i nie tracisz rownowagi której przy manyalu jeszcze nie masz jak będzie Ci wychodziło dość dobrze zacznij wyrywac rękami. ALL
Ja się uczyłem 1 tyg... miłej zabawy;]
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Ale whellie "polepszałem" wczesniej od Marca
I na manualu sie skręca duuuuużo lepiej jak na whellie.

PS lepiej żebyś umiał przed manualem "coaster whellie" pewnie o to wszystkim chodzi ale tak sie nazywa i tyle.-Jedzesz na tylnym, siedzisz, NIE pedałujesz to jest coaster.
ODPOWIEDZ