Weeze - parts [Edit] gotowe produkty
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ok... moja laska, koncerty, imprezy, latanie bokiem, szpilki, pończochy i inne szpeje, szarlotka mojej matki i zimna Cola na kaca... ale BLAT?bamix71 pisze:Las3k_91 Ldz...wiesz co jest zajebistego?pomyśl
A serio - pomyślałem i nie rozumiem. Czym Weeze tak niszczy np. Shimano? W czasie jazdy, nie przed sklepem z kumplami...
Las3k_91 Ldz miałem się nie wypowiadać, ale nie wyszło.
Gdzie bamix71 napisał porównanie do innych firm? Gdzie stwierdził że Weeze kogoś niszczy? Weeze poza wysokimi walorami estetycznymi (wg. uznania) niczym nie odbiega od światowych firm, gdzie stawia się na jakość. Radek stwierdził jedynie że blat bardzo mu przypasował.
A co do odczuć podczas jazdy, to sztywność przekłada się na odpowiednie przełożenie siły mięśni na napęd, dzięki temu nie wytracasz potrzebnej energii, zasadnicza zaleta przy 4x jeśli chodzi o grawitację, Łukasz Baran odczuł tą różnice między Weeze, a dotychczasowym blatem.
Gdzie bamix71 napisał porównanie do innych firm? Gdzie stwierdził że Weeze kogoś niszczy? Weeze poza wysokimi walorami estetycznymi (wg. uznania) niczym nie odbiega od światowych firm, gdzie stawia się na jakość. Radek stwierdził jedynie że blat bardzo mu przypasował.
A co do odczuć podczas jazdy, to sztywność przekłada się na odpowiednie przełożenie siły mięśni na napęd, dzięki temu nie wytracasz potrzebnej energii, zasadnicza zaleta przy 4x jeśli chodzi o grawitację, Łukasz Baran odczuł tą różnice między Weeze, a dotychczasowym blatem.
Swojego czasu czytałem trochę o tzw. czujnikach tensometrycznych w treningu mocy, przy ich okazji przejrzałem testy: sztywność blatów vs. przenoszenie mocy.SegatiV pisze:A co do odczuć podczas jazdy, to sztywność przekłada się na odpowiednie przełożenie siły mięśni na napęd, dzięki temu nie wytracasz potrzebnej energii, zasadnicza zaleta przy 4x jeśli chodzi o grawitację, Łukasz Baran odczuł tą różnice między Weeze, a dotychczasowym blatem.
Wnioski - sprawdź jaką moc bezstratne przekazują popularne lekkie koronki takich potentatów rynku jak Shimano, SRAM, Rotor czy Specilized a później porównaj ile generują najlepsi sprinterzy szosowi a na końcu dorabiaj filozofię marketingową.
Straty mocy nie występują na tych elementach korby nawet dość radykalnie odchudzonych.
na czym jeździł wcześniej Łukasz Baran, że poczuł różnice - na plastelinie?
Odchudzanie blatów powoduje zanik sztywności bocznej!... no chyba że je totalnie "przefrezujesz" i nawiercisz.. ale wtedy i tak wcześniej wygnie się w bok niż mikroskopijnie odkształci w osi łańcucha.
Przerabiałem ten temat dokładnie Swojego czasu przy odchudzaniu sztywniaka XC.
Mimo drobnych moich spostrzeżeń - dobra profesjonalna robota, że zwracasz na takie rzeczy uwagę a nie tylko na estetykę!
-
- Kontakt:
SegatiV może nazwiesz mnie ślepcem, bo być może na moje pytanie już gdzieś znajduje się odpowiedź, ALE i tak zapytam bo akurat mnie to interesuje 
Czy produkty sprzedajecie w takich ładnych drewnianych opakowaniach jakie zaprezentowane są na zdjęciach? czy to tylko było "stworzone" dla potrzeba fotografii?

Czy produkty sprzedajecie w takich ładnych drewnianych opakowaniach jakie zaprezentowane są na zdjęciach? czy to tylko było "stworzone" dla potrzeba fotografii?
Digas są to oryginalne, pudełka drewniane, w których sprzedajemy części
, na napinacze z włókna przewidziane są wersje DeLux.
EZrider tutaj użytkownik odpowiedział na Twoje pytanie
, hehe
http://www.pinkbike.com/photo/5124737/

EZrider tutaj użytkownik odpowiedział na Twoje pytanie

http://www.pinkbike.com/photo/5124737/
-
- Kontakt:
Znowu co niektórzy zflustrowani, przelali lęki nocne na posty za które nie biorą odpowiedzialności, bo pod pseudonimem i po "foncie: nikt nie da!
Wiem jak trudno zaprojektować komponent MTB i doprowadzić do przetworzenia idei w praktyczną część = dlatego brawo i brawo raz jeszcze dla PRODUCENTA!
Nie używam jeszcze ale kiedyś miałem honor dotknąć używanych praktycznie zębatek = PROFESKA - nie ustępują niczym najbardziej costom'owym producentom z najwyższej pułki
Moje typy to aluminiowe ośki 150mm i zębatki - z zaciekawieniem czekam na pierwszy kontakt na napinaczem DH !
Wiem jak trudno zaprojektować komponent MTB i doprowadzić do przetworzenia idei w praktyczną część = dlatego brawo i brawo raz jeszcze dla PRODUCENTA!
Nie używam jeszcze ale kiedyś miałem honor dotknąć używanych praktycznie zębatek = PROFESKA - nie ustępują niczym najbardziej costom'owym producentom z najwyższej pułki
Moje typy to aluminiowe ośki 150mm i zębatki - z zaciekawieniem czekam na pierwszy kontakt na napinaczem DH !
SegatiV Piona za pomysł, za wykonanie, ale ceny są zabójcze.. nie oszukujmy się. Połowa riderów jest mniej zamożna i po prostu na takie drobiazgi nie stać, bo kto normalny wyda 150zł na blat.? Jeżeli to nie odbiega od innych firm, to po co wydawać 150zł na blat Weeze, jeżeli za 50zł ma blat Dartmoor, w kilku kolorach..może ciut ciężej, ale czy kogoś zbawi te 30g na blacie.?!
Wiadomo, fajne lekkie świecące błyskotki to +50 lansu
Ja bym na waszym miejscu, jeszcze trochę ceny dostosował i by było bardzo dobrze
Z góry mówię nie zazdroszczę, bo pewnie i takie odpowiedzi się posypią. I forum jest do tego by swoje zdanie móc wypowiedzieć
)
Pozdrawiam.
Wiadomo, fajne lekkie świecące błyskotki to +50 lansu

Ja bym na waszym miejscu, jeszcze trochę ceny dostosował i by było bardzo dobrze

Z góry mówię nie zazdroszczę, bo pewnie i takie odpowiedzi się posypią. I forum jest do tego by swoje zdanie móc wypowiedzieć

Pozdrawiam.
Pablo666 chodzi o wiodące marki, wymieniona przez Ciebie firma do nich się nie zalicza. To tak jakbyś porównał dvd firmy manta, do denona. Bo przecież oba odtwarzają dvd.
Face Face, e13 shimano, to firmy z którymi może konkurować Weeze, Polska marka - którą wspomniałeś - przegrywa w przedbiegach, chociażby materiałem użytym (byłem posiadaczem).
GgG sam nie lubię piast HOPE'a, ale moja ukochana nuke proof wymiata wszystkie marki, nawet może skomplikowane Krzysie, choć nie chodzi o jakość i działanie (Krzysia nie miałem), a o cena/jakość, gdzie stosunek 1/10 przypada
Części Weeze rozwijają się, i choć jakość stoi na najwyższym poziomie, to staramy się dopracować każdy szczegół.
Face Face, e13 shimano, to firmy z którymi może konkurować Weeze, Polska marka - którą wspomniałeś - przegrywa w przedbiegach, chociażby materiałem użytym (byłem posiadaczem).
GgG sam nie lubię piast HOPE'a, ale moja ukochana nuke proof wymiata wszystkie marki, nawet może skomplikowane Krzysie, choć nie chodzi o jakość i działanie (Krzysia nie miałem), a o cena/jakość, gdzie stosunek 1/10 przypada

Części Weeze rozwijają się, i choć jakość stoi na najwyższym poziomie, to staramy się dopracować każdy szczegół.
Kilka zdjęć części kolekcji 2011.

Pełna kolorystyka na 2011.

Pełna kolekcja dostępna będzie na :
http://www.vincere.pl

Pełna kolorystyka na 2011.

Pełna kolekcja dostępna będzie na :
http://www.vincere.pl