[Rzeszów] Rzeszow Downmall

Poncz426
Kontakt:

[Rzeszów] Rzeszow Downmall

Post autor: Poncz426 »

Obrazek

więcej informacji już wkrótce!
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

hahah a jeszcze niedawno chodząc po nowym świecie mówiłem znajomym że fajnie by się tu rowerkiem zjeżdzało :D
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
DonAdam
Kontakt:

Post autor: DonAdam »

OMG jak będziecie coś wiedzieli to napiszcie <3 to jak kto wbija tak w sobote o 17.00 potrenować xDDD jak uciekniesz ochroniarzom to masz szanse na 1st 10
http://donadam.pinkbike.com/
Kupidyn
Kontakt:

Post autor: Kupidyn »

A jak wygląda sprawa z zabezpieczeniem trasy? Chodzi mi głównie o schody, na których w razie "niepowodzenia" można się po prostu zabić spadając w dół z wysokości 3 piętra.
GrzesiekDH
Kontakt:

Post autor: GrzesiekDH »

haha ale śmianie, musze tam być xD kiedy mniej wiecej bedzie więcej info?
http://www.pinkbike.com/u/grzesiekdh/
DHPrzemysl2010
Kontakt:

Post autor: DHPrzemysl2010 »

Stolyca Innowacji - uważam, że śmiertelność może być spora :evil:
hajsik
Kontakt:

Post autor: hajsik »

Kupidyn pisze:A jak wygląda sprawa z zabezpieczeniem trasy? Chodzi mi głównie o schody, na których w razie "niepowodzenia" można się po prostu zabić spadając w dół z wysokości 3 piętra.
Jakoś w Libercu takowych problemów nie było
Podejrzewam że to będą zawody tylko dla elity polskiego DH i 4x, ewentualnie dla nie za dużej ilości zawodników :P Aczkolwiek mogę się mylić
dirtjumper1p
Kontakt:

Post autor: dirtjumper1p »

Oby Takowe zawody sie odbylu :D az gęsia skóra staje :) trzymam kciuki
PRYT FR
http://www.pinkbike.com/photo/2589483/
Maćko_9
Kontakt:

Post autor: Maćko_9 »

ayyyy mam nadzieję, że będzie to ogólnodostępna impreza :D super
Poncz426
Kontakt:

Niespodzianka, temat nie umarł :)
Cały czas działamy, aktualnie walczymy z papierkami.
Uruchomiona została strona (na razie splash) - www.rzeszowdownmall.pl
Jak tylko zaczną pojawiać się konkrety - poinformujemy ! ;)
Na koniec dorzucam jeszcze jedno foto:
Obrazek
Kupidyn
Kontakt:

hajsik pisze:Podejrzewam że to będą zawody tylko dla elity polskiego DH i 4x, ewentualnie dla nie za dużej ilości zawodników :P Aczkolwiek mogę się mylić
No tak, przecież na nich nie działają prawa fizyki podczas upadku... Sorry mój głupi błąd...
Poncz426
Kontakt:

Może odpowiem na pytania dotyczące zabezpieczeń. Trasa wiedzie przez najwyższe, umiejscowione na 3 piętrze schody. Rzeczywiście na lewo od nich jest 3 piętrowa przepaść, zabezpieczeniem tego miejsca będzie siatka rozciągnięta od podstawy schodów do kratek, które są na suficie - coś na wzór zabezpieczeń na trasach zjazdów narciarskich.
Dalej trasa wiedzie innymi schodami ruchomymi (nie widać ich na tym zdjęciach) i klatką schodową, tam tak skomplikowane zabezpieczenia nie są już potrzebne.
Pozostała część trasy (alejki itp.) zostanie zabezpieczona w standardowy sposób, charakterystyczny dla zawodów w zjeździe (materace itp.).
Akozz
Kontakt:

Post autor: Akozz »

A ja ladnie prosze niech to nie bedzie tylko na przełomie lipca i sierpnia :D
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

Wow! Powiedzcie mi, ze ja nie snie! To mi sie w glowie nie miesci:D Ale juz nie moge doczekac sie konkretnych informacji, trzeba wpadac, nie widze innej opcji:)
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
kq
Kontakt:

Post autor: kq »

Będę na 100% pokibicować :D
hajsik
Kontakt:

No tak, przecież na nich nie działają prawa fizyki podczas upadku... Sorry mój głupi błąd.
Nie, po prostu strzelałem że będzie to prowadzone na podobnej zasadzie jak takowe zawody w Libercu gdzie taki "szaraczek" jak ty nie mógł by startować. "Pro" znacznie lepiej sobie może poradzić na takich zawodach aniżeli amator. W właśnie wcześniej wymienionym Libercu nie było jakoś zgonów. Aczkolwiek tak jak pisałem, mogłem/mogę się mylić a Ty mogłeś sobie oszczędzić głupiego posta.

PS. Właśnie przez takich ludzi jak Ty ten sport się wolno rozwija. Urzędasy mają takie same nastawienie i karzą hopy przerabiać bo zbyt niebezpieczne są... Taki sport! Jak by nie był niebezpieczny to by nie był zwany ekstremalnym.
borczu
Kontakt:

Post autor: borczu »

ma sie rozumieć że zawody tylko dla elity?skoro tak przyjde po kibicować :Dpewnie będzie mega impreza :D i w *** ludu ! :D
Kupidyn
Kontakt:

hajsik pisze:PS. Właśnie przez takich ludzi jak Ty ten sport się wolno rozwija. Urzędasy mają takie same nastawienie i karzą hopy przerabiać bo zbyt niebezpieczne są... Taki sport! Jak by nie był niebezpieczny to by nie był zwany ekstremalnym.
Obawiam się kolego, że jest dokładnie odwrotnie... Bardzo dużo pracy wkładam w promowanie i rozwijanie kolarstwa w Polsce. Nie wiesz kim jestem, jakie eventy organizuję, a wysnuwasz na mój temat niemiarodajne oceny...

Należy rozróżnić głupotę od niebezpieczeństwa związanego z uprawianiem tego sportu. Widzę, że Tobie przychodzi to ciężko.

Atakujesz mnie jak kogucik tylko dlatego, że wyraziłem swój niepokój faktem upadku zawodnika ze schodów. Głupia sytuacja losowa może sprawić że nawet "pro" poleci 3 piętra w dół. Co wtedy Powiesz? Że zrobił licencje tydzień temu? Czy, że był szaraczkiem wśród "pro"?
hajsik
Kontakt:

Ale dlaczego ma upaść?! Jaka losowa sytuacja może się wydażyć na oznakowanej, zabezpieczonej i otaśmowanej "trasie"? Specjalnie wjedzie sobie w barierkę żeby wykonać efektownego frontflipa to faceplant?
ODPOWIEDZ