Jak w temacie, jestem przed kupnem pedałów i zdecydowałem się na firmę HT (dobra cena, waga i dwa łożyska). Jednak pojawił się problem z wyborem modelu, a mianowicie są dwa rodzaje różniące się od siebie tylko kształtem samej platformy.. Pojawia się pytanie, które będą lepiej trzymały nogę ?
Wizualnie bardziej podoba mi się wersja 2ss :)
Obydwa modele mają po 10 pinów na stronę, więc chyba dużej różnicy między nimi nie będzie ? Posiadaczy wymienionych wyżej HT proszę również o opinię o ich wytrzymałości ;)
Mi więcej osób polecało AN01SS, ale sam wybrałem AN02SS i nie żałuję. Pedały mają dobre trzymanie. Fajny design I nie ma możliwości by na taką sporą platformę nie trafić
Dodam,na żywo są na prawdę duże W rowerze takie klocki ;p
mam te pierwsze 1ss są godne polecenia lekkie zero problemów trzymają się super i wizualnie też są moim zdaniem lepsze te 2ss pewnie średnio wyglądają przy rowerzą takie pancerne...
Od jakiegoś czasu używam 1ss i mogę Ci je polecić bo jestem z nich zadowolony Dobrze trzymają, noga ani razu mi nie spadła z nich W błocie jeździłem może z 2 razy ale nie zauważyłem, żeby nogi się ślizgały na nich albo traciły przyczepność
Patrząc na budowe platformy to myśle że ano1ss bedą lepsze bo łatwiej będzie wyczuć je pod nogą. Od pół roku jeżdze na ano2ss i jestem zadowolony, są bezobsługowe i mają dużą platforme z tym ze jeżdżąc wczesniej na mniejszych platformach o podobnej budowie do 1ss lepiej czułem pozycje nogi na pedale.
Ogólnie to za 2ss przemawia oryginalny wygląd ale myśle ze jednak te drugie bedą praktyczniejsze.
mam 1ss i jestem z nich zadowolony. Anoda bardzo dobrze się trzyma, a po założeniu długich pinów noga nic się nie rusza, trzeba ją podnosić żeby zmienić położenie nogi na pedale