Kaseta 8-biegowa przerzutka 9-biegowa łańcuch 9-biegowy HELP
-
- Kontakt:
Kaseta 8-biegowa przerzutka 9-biegowa łańcuch 9-biegowy HELP
Witam.
Posiadam Kasetę SRAM (nie pamiętam jaki model) 8 biegową i znalazłem fajną ofertę przerzutki SLX tyle tylko, że jest ona pod kastety 9 biegowe (tak pisze), myślałem także nad łańcuchem SRAM X-9 tyle tylko, że też pod 9 biegów.
Czy to wszystko ze sobą spasi???
Czy nie będzie jakichś problemów z przeskakiwaniem itp.???
Posiadam Kasetę SRAM (nie pamiętam jaki model) 8 biegową i znalazłem fajną ofertę przerzutki SLX tyle tylko, że jest ona pod kastety 9 biegowe (tak pisze), myślałem także nad łańcuchem SRAM X-9 tyle tylko, że też pod 9 biegów.
Czy to wszystko ze sobą spasi???
Czy nie będzie jakichś problemów z przeskakiwaniem itp.???
Wszystko spasuje, conajwyżej, jeżeli kaseta jest zjedzona, to będzie skakać, ale to przez zużycie, a nie brak kompatybilności.
Blog: www.uzurpator.com.pl | Zębatki: www.trybo.pl
-
- Kontakt:
Łańcuch 8 nie pasi na 9 ( tzn pasi, ale działa wrednie i źle ). Łancuch 9 bangla na 8 bez problemu ( jakieś 10 łańcuchów tak zajechałem jak jeszcze miałem 8 rzędów z tyłu ).
Blog: www.uzurpator.com.pl | Zębatki: www.trybo.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Żeby nie zakładać osobnego tematu, dopytam się czy:
-manetka 9 cio biegowa ( np. deore, slx ) będzie płynnie hulać z szosową kasetą 8 biegową np. sora
-łańcuch 8 biegowy z 9 rzędową przerzutką np. slx
Czy lepiej będzie zainwestować w cały zestaw na 9 przełożeń? Nie ukrywam, że podczas jazdy w dół wykorzystuje może 3-5 przełożeń + na płaskim ze dwa dodatkowe, tak więc 8 wystarcza mi jeszcze z rezerwą, a wolałbym napęd na 8mke niż na 9-tke ( bo jest lżejszy, tańszy i mocniejszy ). Pozdrawiam
-manetka 9 cio biegowa ( np. deore, slx ) będzie płynnie hulać z szosową kasetą 8 biegową np. sora
-łańcuch 8 biegowy z 9 rzędową przerzutką np. slx
Czy lepiej będzie zainwestować w cały zestaw na 9 przełożeń? Nie ukrywam, że podczas jazdy w dół wykorzystuje może 3-5 przełożeń + na płaskim ze dwa dodatkowe, tak więc 8 wystarcza mi jeszcze z rezerwą, a wolałbym napęd na 8mke niż na 9-tke ( bo jest lżejszy, tańszy i mocniejszy ). Pozdrawiam
-
- Kontakt:
Nie.dziadek_dzidek pisze:-manetka 9 cio biegowa ( np. deore, slx ) będzie płynnie hulać z szosową kasetą 8 biegową np. sora
Jak manetka i kaseta na 8, to tak.dziadek_dzidek pisze:-łańcuch 8 biegowy z 9 rzędową przerzutką np. slx
Ja jeżdżę na łańcuchu i przerzutce na 9 a kasecie i manetce na 8 i tak polecam.