Scott Voltage fr 20 i Voltage fr 30. Czym się różnią ?

<Notonic>
Kontakt:

Post autor: <Notonic> »

Sprawdzam na stronie Scottusa.com i niestety poza geometrią i wymiarami nie piszą nic o tym do jakiego wzrostu. Tym bardziej, że z tego co wiem (jest to też widoczne w wymiarach) różnią się tylko długością ramy - a nie wysokością.

M.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

<Notonic> porównaj długość TT/ETT czy cokolwiek tam podaja z innymi ramami ale do DH. Nie wiem jak voltage ale sporo ram freeridowych jest krótsza w tej kwesti od ram do dh o tym samym rozmiarze wiec moze Lka byc jak Mka do dh.
<Notonic>
Kontakt:

No więc stałem się posiadaczem Voltage'a FR 30 i testowałem go przez lykend w Szczyrku :D Jako, że jestem początkujący i jeździłem do tej pory na sztywniaku (zresztą można powiedzieć, że nadal jeżdżę bo kupiliśmy tego bike'a na spółę z dziewczyną i jeździmy na zmianę) to nie mam zbyt dużego porównania ale muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Bardzo fajny rower, fajnie działa i naprawdę świetnie się na nim jeździ. Kupiliśmy ramę long i ani ja (175 cm) ani moja dziewczyna (160) nie czujemy żadnych problemów z jego długością na trasach. Czyli potwierdza się to co gdzieś czytałem, że głównie różnica w długości jest w przeznaczeniu - short bardziej do tricków (slopa), long na trasy. I jak dla mnie ten zielony kolor jest genialny, dużo fajniejszy niż na jakimkolwiek zdjęciu, które widziałem. Ale to oczywiście kwestia gustu. Osobiście uważam, że jak za takie pieniądze to super rozwiązanie dla początkujących - czy dla bardziej zaawansowanych to się nie wypowiadam :-)

Pozdro,

M.
Membo
Kontakt:

Post autor: Membo »

Zazdroszcze ;) Osobiście wolałbym złożyć rowerek samemu na ramce od FR 30, ale nie wiem czy da się gdzieś ją wyhaczyć. Proszę dajcie cynk jak znacie kogoś, kto sprzedaje ją osobno lub w przypadku jak zobaczycie coś w internecie ;p
Piotr
Kontakt:

Post autor: Piotr »

Membo, mysle, ze jakbys kupil caly rower, a pozniej sprzedal czesci rama nie wyszlaby Cie wcale tak drogo.
<Notonic> dasz rade nagrac jakis filmik, jak ta ramka sie ugina?
szustaczek
Kontakt:

Post autor: szustaczek »

jakby ktoś pytał to u mnie w sosnowcu stoi przynajmniej jeden fr30
p.s. też bym w sumie chętnie zobaczyl jak to się ugina, mimo że poluje na fr20 to chce tak ogólnie zobaczyć jak działa
pozdro:)
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Pytanie z innej beczki, czy to ich "compact L" kolesia 189cm nie zwinie w kłębek? Bo nie mam zamiaru się męczyć na zbyt małej ramie a przymierzyć średnio jest jak.
<Notonic>
Kontakt:

Hej,

Samej ramy się nie opłaca kupować bo kosztuje niewiele mniej niż cały rower FR30 - o ile kojarzę to stała coś około 4500. Moim zdaniem jeżeli już to warto brać cały rower i sprzedać osprzęt. No i trzeba się spieszyć bo dostępność jest już ograniczona - pozostały jedynie te co na sklepach. Gość ze Scotta mi powiedział, że w całej Europie już nie ma na magazynach a ceny na 2011 będą ok. 15% wyższe (a pewnie i więcej).

Czy chodzi wam o nagranie pracy w czasie zjazdu - z helmetcama przyczepionego do roweru? Nie mam takiej kamery ale wiem, że ma znajomy i od jakiegoś czasu mam pomysł, żeby ją pożyczyć i coś ponagrywać. Jak nagram to dam znać.

M.
Piotr
Kontakt:

Post autor: Piotr »

Osobiscie bardziej myslalem o czyms w rodzaju ustawieniu kamery, zwykla tez da rade, obok konkretnych wertepow i nagranie jak po nich przejezdzasz. Ewentualnie cos podobnego z niewielka hopka w roli glownej:P
Mafin
Kontakt:

Post autor: Mafin »

Fajny rowerek
<Notonic>
Kontakt:

Dobra, to nagram coś i zapodam. Tyle, że będziemy jeździć dopiero w przyszły lykend lub za 3 tygodnie - teraz śmigam na Openera :-).

M.
szustaczek
Kontakt:

chłopaki ma ktoś w polsce FR20? bo mnie nurtuje jedna kwestia i szukam takiej osoby, jakby co to dajcie znać:)
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Jest w sklepach, w Polsce jakaś inna propozycja za 6,5k z takim osprzętem i dość dobrze ogarniającą zawiechą (tzn. nie Stinky)? Jestem o krok od decyzji i nie chciałbym kasy zmarnować.
szustaczek
Kontakt:

chyba nic takiego nie znajdziesz. masz jeszcze z tego co pamietam nowego krossa fr no ale on nie spełnia kryteriów pracy zawieszenia:D
chillyzi
Kontakt:

Post autor: chillyzi »

Hej, orientuje się ktoś po ile teraz chodzą używane ramy Voltage FR?
ODPOWIEDZ