Problem ze sterówką 1.5"->1 1/8"
-
- Kontakt:
Problem ze sterówką 1.5"->1 1/8"
Witam, mam pewien problem. Przedstawię sprawę jasno. Mam ramę z możliwością montażu sterówki 1 1/8", a chciałbym kupić amortyzator ze sterówką 1,5". Czy dało by się to jakoś przerobić tak, aby spasowało?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
Nie da to sie parasola w dupie rozłożyć ....6casey6 pisze:mówiąc jasno: NIE, nie da się tak zrobić, to tak jak byś chciał wsadzić interes do lufki, czaisz ?
Trzeba dorobić sterówkę , która ogarnie taką kombinację oraz miskę sterową , bo normalna w takim przypadku oprze sie na rurze , nie widelcu. By zrobic taki myk potrzebny jest przede wszystkim dobry tokarz , serwis i chwila pomyślunku.
Tyle, że taka akcja jest średnio opłacalna finansowo.
Chce kupić i zamontować RS Lyrik'a w ramie od Scotta Voltage FR 30 (jeszcze nie mam). Ma ona jednak rurę sterową 1.5 przechodzącą w 1 1/8, a rama ma główkę 1.5. Czy ta rura będzie pasować? Niestety nie wiem, nie znam się na tym. Może i odpowiedź na to pytanie jest proste, ale wolę się upewnić zanim wydam grubą kasę na amortyzator 

HaHaHa...ravfr pisze:Nie da to sie parasola w dupie rozłożyć ....

Membo
FR30 ma chyba główke 1,5' tak?
Twój RS Lyrik ma sterówkę 1,125' czy 1.5' ?
Jeśli główka scotta fr30 ma 1.5' (a tyle CHYBA ma) to wejdzie Ci tam wszystko. Takie drogie zabawki macie a takich rzeczy nie wiecie...
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Musisz w takim razie kupić stery które dół mają na 1.5" a górę na 1 i 1/8" np. takie http://allegro.pl/item1105212141_stery_ ... wys_0.html
Membo Dokładnie jak napisał Romo . Jakbyś kupił takie 1.5' z redukcją na 1,125' to miałbyś je tylko na górną część sterówki i musiałbyś dokupić jeszcze jedne 1.5' na dół. Sterów typu góra 1,125', dół 1,5' jest dość mało ale szukaj z maszynowymi łożyskami. Kilka modeli z rowerowego (nie sprawdzałem z jakimi łożyskami) http://rowerowy.com/czesci/stery/tapered i takie stery nazywają się tapered 

S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.