[Dziki] Kross Sign Fr 2 + RS Boxxer
[Dziki] Kross Sign Fr 2 + RS Boxxer
Rama: Kross Sign Fr 2
Widelec: Rock Shox Boxxer
Damper: 5th element
Kierownica: Truvativ Hussefelt DH Riserbar 735mm
Mostek: Truvativ Hussefelt 40mm
Gripy: Własnej roboty
Stery: The pig dh pro
Siodło: The Dice
Sztyca: no name
Zacisk: Zoom
Korby: Truvativ Hussefelt
Support: Truvativ TEAM
Zębatka: 42T
Łańcuch: Dura Ace
Pedały: Shimano SPD M520
Napinacz: Mt - 80
Przerzutka: Shimano SIS
Manetki: Shimano Alivio
Kaseta: Shimano Deore
Koło przód:
Obręcz: Sun Rims MTX 39
Szprychy: No name
Piasta: Bop QR 20
Opona: Vee Ruber Ninja 2,35
Kenda Knarly 2,1 (- 500g)
Dętka: Nokian
Koło tył:
Piasta: Novatec
Opona: Vee Ruber Ninja 2,65
Kenda Knarly 2,1 (- 800g)
Hamulec przód, Avid Juicy Three, 203mm
Hamulec tył, Avid Juicy Three, 203mm
Waga: 20kg
Wysokość suportu: 370mm
Modyfikacje: Opona tył na 2,35 ; piasta tył na skręcaną oś;
[/b]
Widelec: Rock Shox Boxxer
Damper: 5th element
Kierownica: Truvativ Hussefelt DH Riserbar 735mm
Mostek: Truvativ Hussefelt 40mm
Gripy: Własnej roboty
Stery: The pig dh pro
Siodło: The Dice
Sztyca: no name
Zacisk: Zoom
Korby: Truvativ Hussefelt
Support: Truvativ TEAM
Zębatka: 42T
Łańcuch: Dura Ace
Pedały: Shimano SPD M520
Napinacz: Mt - 80
Przerzutka: Shimano SIS
Manetki: Shimano Alivio
Kaseta: Shimano Deore
Koło przód:
Piasta: Bop QR 20
Opona: Vee Ruber Ninja 2,35
Kenda Knarly 2,1 (- 500g)
Koło tył:
Piasta: Novatec
Opona: Vee Ruber Ninja 2,65
Kenda Knarly 2,1 (- 800g)
Hamulec przód, Avid Juicy Three, 203mm
Hamulec tył, Avid Juicy Three, 203mm
Waga: 20kg
Wysokość suportu: 370mm
Modyfikacje: Opona tył na 2,35 ; piasta tył na skręcaną oś;
[/b]
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Napierw jednak pojdzie amor, bo zakupienie do niego sprezyny graniczy chyba z cudem.
noo Mr. Green ta kiera miazga zasadniczo, napinacz jak napina to po co Ci lepszy? sidło troche kulawe, mysle, że lepiej zmienić najpierw hamulec a na 2 miejscu amortyzator, ale zalezy też co robisz na tym rowerze. A jak 5th chodzi ok? Ciekaw jestem jakby sign uginał sie z dhx5, jeźdizłeś może?
Na 5 th jezdze dopiero kilka dni nie bardzo moge co kolwiek powiedziec, bo jak narazie gor nie widzial. Nie jezdzilem z dhx5.
Kiera wazy duzo bo to stal wkoncu... ale jezdzi mi sie dosc przyjemnie, pojdzie do zmiany z powodu wagi.
Napinacz nie jest zły, ale kiera to porażka, zmieniłbym na cokolwiek normalnego z gięciem to tyłu.
Siodło też nie wzbudza zaufania, a koszt jakiegoś velo w przyzwoitej wadze to 60-70zł, też bym zmienił.
Do wymiany na 100% też przerzutka, chociaż na sore.
Co do siodla to prawdopodobnie bedzie THE DICE
Sa plany kupic Sore ale nie wiem czy warto skoro moze szybko zginac z powodu haka.
-
- Kontakt:
dziqu Zmień siodło nawet używkę, zdejmij gąbkę i masz lekki porządne siodło. Sam tak zrobiłem i z siodła 350g zrobiłem 210g. Dam ładne obicie i mam zajebiste siodło 
Lub kup jakieś nowe, do 50zł spokojnie wyrwiesz. The Dice spokojnie ogarnie
Przerzutka. Ja bym szukał szosowej używki Shimano i w Sore się nie pakował. Ja mam już 2 rok Shimano 105. Ogółem ma jakieś 4-5 lat, zmienia biegi, bez luzu i ładnie się trzyma.
Heble bym zostawił bo BB5 dobry hamulec ale musi to współgrać z klockami i tarcza, bo te oryginalne to masakra. Na pewno Ci jeszcze podziałają ; )
Amora to zależy ile masz kasy, jaki skok Cie interesuję.
963 Może po prostu miałeś duży luz na przerzutce.? I to było przyczyną połamanych haków.

Lub kup jakieś nowe, do 50zł spokojnie wyrwiesz. The Dice spokojnie ogarnie

Przerzutka. Ja bym szukał szosowej używki Shimano i w Sore się nie pakował. Ja mam już 2 rok Shimano 105. Ogółem ma jakieś 4-5 lat, zmienia biegi, bez luzu i ładnie się trzyma.
Heble bym zostawił bo BB5 dobry hamulec ale musi to współgrać z klockami i tarcza, bo te oryginalne to masakra. Na pewno Ci jeszcze podziałają ; )
963 Może po prostu miałeś duży luz na przerzutce.? I to było przyczyną połamanych haków.
-
- Kontakt:
Moze bedzie warto dolozyc...zalezy ile bedzie kasy.Pablo666 pisze:
dziqu Zmień siodło nawet używkę, zdejmij gąbkę i masz lekki porządne siodło. Sam tak zrobiłem i z siodła 350g zrobiłem 210g. Dam ładne obicie i mam zajebiste siodło Smile
Lub kup jakieś nowe, do 50zł spokojnie wyrwiesz. The Dice spokojnie ogarnie Wink
Co do BB5 to napewno zostaja tylko klocki na Jagwire zmienie i bedzie gitt.
Narazie nie mam nic kasy na amor. Interesuje mnie niskie 200 a dokladniej RS Boxxer
Mi tam BB5 w gorach styka. Hydry sie zapowietrzaja, a w takim mechaniku wlasciwie nie ma sie co zepsuc.
Pablo666, BB5 w gory sie nie nadaje. Zmiana na hydry to podstawa.
-
- Kontakt:
chyba masz go krótkodziqu pisze:Mi tam BB5 w gorach styka. Hydry sie zapowietrzaja, a w takim mechaniku wlasciwie nie ma sie co zepsuc.

Gripy brrryyy!!!!! Nie bolą Cię ręce?
Siodło i kiera to bez komentarza, rozumiem trudna sytuacja finansowa.
Mam takie małe pytanie: jak długo interesujesz się rowerami i kiedy zacząłeś jeździć lepiej niż przeciętny człowiek?
chyba masz go krótkodziqu pisze:Mi tam BB5 w gorach styka. Hydry sie zapowietrzaja, a w takim mechaniku wlasciwie nie ma sie co zepsuc.

Mam takie małe pytanie: jak długo interesujesz się rowerami i kiedy zacząłeś jeździć lepiej niż przeciętny człowiek?
-
- Kontakt:
spoko, jezdzisz na hydrauliku wiec w polaczeniu z nim napewno masz wieksza sile zacisniecia niz twoja reka w polaczeniu z mechanikiem przy uzyciu takiej samej sily nacisku klamki i stad tez twoje zdanie na ten temat.casperosensei pisze:
to chyba troche za wolno jechales w tych górach... bez obrazy ale jednak wystarczający w miescie bb5 w górach przestaje hamowac
3 ci sezon na BB5
dziqu napisał:
Mi tam BB5 w gorach styka. Hydry sie zapowietrzaja, a w takim mechaniku wlasciwie nie ma sie co zepsuc.
chyba masz go krótko Smile ja pozostawiłem mechaniki w spokoju i śmigam obecnie na hydraulikach, a dokładnie na Hayes El Camino i jestem bardzo zadowolony.
Nie bola.
Jak dlugo nie pamietam... a zaczynalem jezdzic "lepiej niż przeciętny człowiek" w 2007roku