[Rzeszów] Rzeszow Downmall

;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

hajsik- hahah, ale Ty jestes glupi, brak slow;) A jak myslisz, czemu PROsi tez sie wywracaja? Bo specjalnie to robia? NIE! Jesli jedziesz szybko i starasz sie poprawic na maxa swoj czas, jadac na krawedzi to wlasnie wtedy jest zagrozenie, ze cos moze nie wyjsc. "Zwykly szaraczek" taki jak Ty zacisnal by heble i stoczyl sie z bezpieczna predkoscia, a Ci zawodnicy leca pelnym piecem. W takim wypadku nawet malutki blad moze skonczyc sie tragicznie. Nie wspominajac juz o tym, ze trzeba odgraniczyc "extremalnosc" naszego sportu od glupoty i nieodpowiedzialnosci! Myslisz, ze np. zawody w Wierchomli w zeszlym roku, gdzie zdecydowanie zle byly rozmieszczone materace na drzewach(wynikiem tego jest np. kontuzja Siary) uchodzily za bardziej hardcoreowe i extremalne? Czy moze zle omateracowane drzewa swiadczyly o braku kompetencji osob za to odpowiedzialnych? Ty pewnie powiesz, ze to bylo dla PROsow, ale zauwaz, ze Siara jest PROsem a jednak nieciekawie skonczyl:/

Zastanow sie chlopie co wygadujesz, bo plakac mi sie chce jak to czytam. I to wlasnie przez ludzi jak Ty sport sie wolno rozwija! Chodzi o to zeby bylo extremalnie, fakt, ale tez maxymalnie bezpiecznie. Przez ludzi ktorzy tego nie zauwazaja zdazaja sie tylko kontuzje i afery przez ktore nasz sport nadal jest na marginesie...
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
BiałyMadball
Kontakt:

Post autor: BiałyMadball »

Ale dlaczego ma upaść?! Jaka losowa sytuacja może się wydażyć na oznakowanej, zabezpieczonej i otaśmowanej "trasie"? Specjalnie wjedzie sobie w barierkę żeby wykonać efektownego frontflipa to faceplant?
To wytłumacz mi dlaczego na trasach w Polsce i na świecie ludzie na oznakowanej i zabezpieczonej trasie potrafią się połamać lub rozwalić swoje rowery ? To będą zawody i każdy będzie chciał dojechać jak najszybciej, więc różne rzeczy mogą się przydarzyć zawodnikom. Byłem wiele razy w "Nowym Świecie" i wiem, że jak ktoś niefortunnie upadnie z 3 piętra może stracić przy tym życie lub w najlepszym wypadku się poważnie połamać. Licz się z tym... Wprawdzie ciężko będzie tam o taki wypadek, ale trzeba mieć to na uwadze...

Zdrowia
2015 set - Intense Socom FRO + Manitou Revox PRO + Boxxer RC 2012
hajsik
Kontakt:

Post autor: hajsik »

;o pisze:hahah, ale Ty jestes glupi, brak slow;)
Dziękuję za komplement :*

Dyskuja do niczego nie zmierza. Po prostu jak juz wiele razy pisałem przytoczyłem sobie zawody z Liberca gdzie takowe sie odbyły i startowała w nich taka czołówka europy. Pomyślałem iż te podobnie będą zorganizowane w celu dodatkowej atrakcji dla turystów itp.
Dziękuję dobranoc. Poddaję się gdyż ilość argumentów jest zbyt duża przeciwko mnie :oops: Mam nadzieję że zawody odbędą się i będzie wiele zgonów co by inny kolega sie cieszył i pisał "A nie mówiłem". :)
DonAdam
Kontakt:

Post autor: DonAdam »

BiałyMadball pisze:
Cytat:

Ale dlaczego ma upaść?! Jaka losowa sytuacja może się wydażyć na oznakowanej, zabezpieczonej i otaśmowanej "trasie"? Specjalnie wjedzie sobie w barierkę żeby wykonać efektownego frontflipa to faceplant?

To wytłumacz mi dlaczego na trasach w Polsce i na świecie ludzie na oznakowanej i zabezpieczonej trasie potrafią się połamać lub rozwalić swoje rowery ? To będą zawody i każdy będzie chciał dojechać jak najszybciej, więc różne rzeczy mogą się przydarzyć zawodnikom. Byłem wiele razy w "Nowym Świecie" i wiem, że jak ktoś niefortunnie upadnie z 3 piętra może stracić przy tym życie lub w najlepszym wypadku się poważnie połamać. Licz się z tym... Wprawdzie ciężko będzie tam o taki wypadek, ale trzeba mieć to na uwadze...
Po kij to roztrząsacie... przecież już ktoś napisał że będą zabezpieczenia....
http://donadam.pinkbike.com/
BiałyMadball
Kontakt:

DonAdam pisze:Po kij to roztrząsacie... przecież już ktoś napisał że będą zabezpieczenia....
Zwykła wymiana argumentów...
Poncz426
Kontakt:

Post autor: Poncz426 »

". Byłem wiele razy w "Nowym Świecie" i wiem, że jak ktoś niefortunnie upadnie z 3 piętra może stracić przy tym życie lub w najlepszym wypadku się poważnie połamać"
Tak, jak napisałem wcześniej - zabezpieczymy ten fragment trasy bardzo dokładnie. Opcja spadnięcia 3 piętra w dół nie istnieje.
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

a czy bedzie jakis limit startujacych ? :>
Rafcik
Kontakt:

Post autor: Rafcik »

0gór Mysle ze nie bd bo nawet 400 osób z rowerkami powinny sie pomiescic ;) jezeli by az tak duzo przyjechało ;)
Ja tylko czekam na dokładniejszą date tych zawodów czy to sie odbędzie w Sierpniu/Wrześniu czy moze w Październiku ?
Poncz426 ty najwiecej wiesz co i jak z zawodami tymi tak ze daj znac jaki to chociarz bedzie miesiąc ;) i w jakich granicach trzeba bedzie je opłacic? bo słyszałem ze sporo trzeba za nie zapłacic (tak mi sie obiło o uczy) :roll: .

A ludzie z rzeszowa i nie tylko jak myslicie ile cały przejazd bedzie trwał, do minuty ? czy moze dłuzej ?(tak mniejwiecej prosze :oops: ) bo ja tam nie byłem i nie wiem jak nawet to wygląda (tylko zdjecia widzałem) ;)) :twisted: :twisted:
http://rafcik.pinkbike.com/
DonAdam
Kontakt:

Post autor: DonAdam »

Jadę tam w weekend na zakupy to pobiegam po schodach i powiem, ale trudno to określić... kto wie jak chcą zrobić trasę(jazda z piętra na piętro i jakieś krótkie odcinki do następnych schodów itd? czy więcej krążenia...) :mrgreen:
http://donadam.pinkbike.com/
BiałyMadball
Kontakt:

Rafcik pisze:A ludzie z rzeszowa i nie tylko jak myslicie ile cały przejazd bedzie trwał, do minuty ? czy moze dłuzej ?(tak mniejwiecej prosze Embarassed ) bo ja tam nie byłem i nie wiem jak nawet to wygląda (tylko zdjecia widzałem) Wink) Twisted Evil Twisted Evil
Zależy jaka będzie trasa... Jest tam kilka dłuższych korytarzy, na których można się trochę rozpędzić, "Nowy Świat" jest bardzo duży więc moim zdaniem będzie więcej niż minuta na jeden zjazd. Ale to są tylko moje przypuszczenia ;) Kolega wyżej, co to wszystko ogarnia z biegem czasu poda więcej info... Poniżej kilka fotek zamieszczam (znalezione na necie).

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Poncz426
Kontakt:

Wiem tyle o tym, bom organizator tej całej imprezy :)

Co do limitu zawodników - owszem, będzie, ze względu na obawy co do zniszczenia schodów. Napiszę może tylko, że kwota na którą zostały ubezpieczone schody ruchome ma 5 zer, także nie są to przelewki. A limit... ciężko jak na razie powiedzieć, coś między 50 - 75 zawodników, kwestia dogadania i rozpatrzenia ryzyka.

Termin - któraś z sobót września, raczej pod koniec.

Trasa - owszem, będzie przebiegała tymi długimi alejkami, jak i dużymi oraz małymi schodami ruchomymi i klatką schodową, więcej z obiektu nie da się wycisnąć.

Wpisowe - symboliczna kwota na pokrycie indywidualnego ubezpieczenia zawodnika oraz jakieś kupony na jedzenie w np. Subway'u (tutaj akurat spekuluję), myślę, że kwota 30 - 35 zł jest najbardziej realna.

Pozdrawiam :)
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

jezeli bedzie taki limit to kto pierwszy ten lepszy czy jakas weryfikacja ?
Rafcik
Kontakt:

Poncz426 Wez, ja Cie prosze ! Zeby zawody sie odbyły w wiekszej ilosci osób ! a nie na 75. i to sami jeszcze pewno PRO xDD tak chociarz koło 150, bo tyle dosyc było w przemyslu ;) i było elegancko tak ze wiesz ;) no teraz ty decydujesz wiec ja Ciebie tylko prosze ;))
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

Co do limitu zawodników - owszem, będzie, ze względu na obawy co do zniszczenia schodów. Napiszę może tylko, że kwota na którą zostały ubezpieczone schody ruchome ma 5 zer, także nie są to przelewki. A limit... ciężko jak na razie powiedzieć, coś między 50 - 75 zawodników, kwestia dogadania i rozpatrzenia ryzyka.
Rafcik to nie takie same schodki itp jak w Przemyślu, zrozum to :)
Rafcik
Kontakt:

Lomek no ja to rozumie! są inne ruchome nawet ;) ale wez ja chce tam pojechac :) bo tak sie podjarałem tym filmikem z liberca czy jakos tak ze chce tam startowac ;)
Poncz426 wogóle jestes świtasny, ze zająłes sie tą sprawą zeby w polsce i to w rzeszowie był Downmall ;) ale wez cos jeszcze powiedz albo zapodaj zdjecia jakies ;D
Poncz426
Kontakt:

Jeszcze nie wiemy jak będą wyglądały zapisy, przy limicie zawodników. Możliwe, że zapożyczymy rozwiązania od Solnego (warto dodać, że Tomek Ryncarz również jest zaangażowany w ogarnianie downmall). Co do samego limitu - musi być, nie możemy dopuścić do znacznego uszkodzenia schodów ruchomych.

Poza tym zapraszam na stronę zawodów na facebooku - http://www.facebook.com/#!/pages/Rzeszo ... 875?ref=ts

Polubcie nas! :)
Loki_Balboa
Kontakt:

Post autor: Loki_Balboa »

Limit - OK może być, tylko niech będzie "kto pierwszy ten startuje", bo pomysł mi się mega podoba i chcę wziąć w tym udział :twisted:
Wydaje mi się że impreza bardziej zyska na rozgłosie, jeżeli każdy będzie miał cień szansy na start... :roll:
http://smudza.pinkbike.com/
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

Loki_Balboa pisze:Wydaje mi się że impreza bardziej zyska na rozgłosie, jeżeli każdy będzie miał cień szansy na start...
I tak zyska na rozgłosie gdyż to pierwsza tego typu impreza w polsce :D
Loki_Balboa
Kontakt:

Post autor: Loki_Balboa »

Coś temat ucichł... Tutaj, jak również na facebook'u żednego nowego info. Połowa wakacji już minęła (dla studentów), a dla młodszych już się kończą, a nie ma nawet wyznaczonego terminu, że o zapisach nie wspomnę... :(
http://smudza.pinkbike.com/
ODPOWIEDZ