Witam. Co myślicie o takim zamontowaniu dampera w ramie
:?:
Byłoby dla mnie korzystne ze względu na możliwość zamontowania dłuższej sztycy. Nie będzie się zapowietrzał itp.?
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
piotrekj wierz mi że nie odczujesz różnicy gdy damper będzie ustawiony tak a nie inaczej. Teoretycznie jest większa masa resorowana, praktycznie jest to nieodczuwalne. mysticar jeśli Ci nigdzie nie wadzi podczas ugięcia , to może bez problemu tak zostać.
siwy-84 bo sie inaczej nie miesci :P piotrekj no to róznicy jak nie ma to czemu ma sie ruszac? Jak było mówione - minimalna róznica to nie ma co sie przejmowac.
piotrekj, z fizyki w gimnazjum wynika, że damper jest ściskany z obu stron z taką samą siłą, więc nie można powiedzieć, że chodzi tłok a nie zbiorniczek... różnica masy resorowanej jest minimalna, a środek ciężkości niżej
slawkow68 sztycę zrobiłeś sam czy kupiłeś jakiegoś titeca? W sumie dobra sprawa taka sztyca, ale ja potrzebuję tylko jakichś 5 cm więcej więc nie wiem czy jest sens.
I jeszcze jedno:
Czy takie przekręcenie tłoka o 180* w stosunku do zbiorniczka też nic nie uszkodzi?
Bo inaczej nie miałbym dostępu do regulacji tłumienia.
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
mysticar od kolegi odkupiłem akurat, ale samoróbka, bierzesz sztyce idziesz z nia do sklepu, dopasowywujesz jakas zeby sie w srodek miescila oryginalnej oraz drugi zacisk podsiodlowy reszty tlumaczyc nie trzeba, robota to jakies 10-15min
mysticar damper może pracować w każdej pozycji, byle Ci o nic nie wadził. Sprawdź 10x zanim założysz sprężyne i zaczniesz jeździć, bo później możesz mieć poważne problemy jeśli przypadkiem o coś zawadzi.