Zdejmowanie rockringu
Zdejmowanie rockringu
Hej
Mam pytanie,
posiadam korby Truvativ Hussefelt i chciałbym zdjac z nich rockring.
Próbowałem ale takie jakby podkładki(nie wiem jak nazwac)
są za długie,
da się coś z tym poradzic??
Dzieki
Mam pytanie,
posiadam korby Truvativ Hussefelt i chciałbym zdjac z nich rockring.
Próbowałem ale takie jakby podkładki(nie wiem jak nazwac)
są za długie,
da się coś z tym poradzic??
Dzieki
-
- Kontakt:
NO poradzić to możesz tylko tak żeby kupić krótsze tuleje czy jak to nazwałeś podkładki koszt jakieś 10 zł przynajmniej u mnie w mieście tyle kosztują 4 tuleje do korb
może pod ? >>> http://www.pinkbike.com/photo/6576525 

Pomysł 1 nie wypali bo podkładki są za szerokie i działa tylko przy relatywnie dużej zębatce 32 34 36 odpada, 36 przy mocnym szlifowaniu podkładki z jednej strony powinno działać.SeraaX pisze:można też dać zamiast rockringu 4 zwykłe podkładki (kilka groszy), albo skrócić kominy na szlifierce stołowej (za darmo )
Pomysł 2 nie wypali ze względu na to, że kiepsko się wkręcają później do kominków te śruby. Trzeba wyszlifować od środka materiał, który zwija się po szlifowaniu co zazwyczaj niszczy gwint.
Oba sposoby przetestowałem osobiście. Budżetowo polecam śruby m6x20.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
www.nocuje.net
michalnz są różne podkładki, cieńsze też, wystarczy odwiedzić większy lokalny sklep metalowy.
Szlifowanie da radę zrobić, a potem na imadle jedną śrubą przegwintować przez chwilę i wkręca się dobrze.
Ze śrubami często jest problem gdy ma się napinacz, sam kiedyś brałem śruby do drewna (niski półokrągły łeb, i tak ledwo się zmieściły)
Też przerabiałem różne sposoby
Szlifowanie da radę zrobić, a potem na imadle jedną śrubą przegwintować przez chwilę i wkręca się dobrze.
Ze śrubami często jest problem gdy ma się napinacz, sam kiedyś brałem śruby do drewna (niski półokrągły łeb, i tak ledwo się zmieściły)
Też przerabiałem różne sposoby

Schodek Nie da się tego zrobić inaczej, siłą rzeczy szlifując od góry część materiału się pyli część zwija na zewnątrz a cześć zwija do środka. Nie ma możliwości wprowadzenia śruby od drugiej strony, która by wypchnęła zawinięty materiał. To by się mogło powieść jedynie bardzo powolnym i delikatnym szifowaniem drobną tarczą. Nie mówię że niemożliwe
.
A z podkładkami to fakt starczy iść do casto ale ja u siebie zapominam, że taki sklep istnieje, w kraku to wiadomo.
Jeśli znajdzie takie podkładki to jest to najlepsza opcja bo nie rusza kominków, a nóż widelec zechce rockring.
SeraaX Ja mam oszlifowane zwykłe m6 i trochę się namęczyłem, żeby zgrało się z napinaczem, ale dało radę.

A z podkładkami to fakt starczy iść do casto ale ja u siebie zapominam, że taki sklep istnieje, w kraku to wiadomo.
Jeśli znajdzie takie podkładki to jest to najlepsza opcja bo nie rusza kominków, a nóż widelec zechce rockring.
SeraaX Ja mam oszlifowane zwykłe m6 i trochę się namęczyłem, żeby zgrało się z napinaczem, ale dało radę.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
www.nocuje.net
michalnz ...chcesz się o stado Żubra zakładać że się da ?
Wkręcasz śrubę od drugiej strony i szlifujesz komin.Gdy już uzyskasz potrzebny wymiar to wykręcasz śrubę która automatycznie przegwintuje od środka zwitki i masz kłopot z głowy...
zrobiłem to szybko i skutecznie diaksem..
....ograniczenia sa w umyśle
michalnz pisze:To by się mogło powieść jedynie bardzo powolnym i delikatnym szifowaniem drobną tarczą.
Wkręcasz śrubę od drugiej strony i szlifujesz komin.Gdy już uzyskasz potrzebny wymiar to wykręcasz śrubę która automatycznie przegwintuje od środka zwitki i masz kłopot z głowy...
zrobiłem to szybko i skutecznie diaksem..

michalnz pisze:Nie da się tego zrobić
....ograniczenia sa w umyśle

http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Jak wkręcasz śrubę od drugiej strony, jak jets tam gniazdo na hexa6 Może miałeś inne kominki nie takie, jak są w truvativach. Zaznaczyłem to już wyzej
Pozdro 600Vmichalnz pisze:Nie ma możliwości wprowadzenia śruby od drugiej strony, która by wypchnęła zawinięty materiał.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
www.nocuje.net
komin krótki śruba długa lub komin i śruba długa...wkręcasz komin na śrubę od 2 strony ( komin ) i szlifujesz...gdy uzyskasz wymiar wykręcasz komin ze śruby i automatycznie gwintujesz...
Pozdro 600W - lampa non stop to i progres większy
..czy te kominy w Truu nie są przelotowe?
Pozdro 600W - lampa non stop to i progres większy
..czy te kominy w Truu nie są przelotowe?
Moje nie były boss, u mnie było g niazdko na imbusa 6 po jednej stronie a po drugiej na 5 i ni bata nie szło tam wkręcić, jedyne co mi teraz przyświeca na myśl to zrobić 5mm kawałek śruby przycięty flexem i zrobiony na nim kształt śrubokręta wkręcić od góry, zeszlifować i wykręcić tak jak weszło.
ahoj
ahoj
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
www.nocuje.net
michalnz to zmienia postać problemu..ja mam jakieś kominy co mają przelot i daje je radę wkręcić od tyłu..a taka batalia Towarzyszu to czysta przyjemność
..możesz tez zmienić kominy na normalne,choć z z drugiej strony fajnie jak ma się kontrę z 2 kluczy bo można ładnie dociągnąć blacik
no stress non stop progres

..możesz tez zmienić kominy na normalne,choć z z drugiej strony fajnie jak ma się kontrę z 2 kluczy bo można ładnie dociągnąć blacik
no stress non stop progres

-
- Kontakt:
-
- Kontakt: