OPONY preferowna szerokosc 2.35 czy 2.5_ Minion DH
OPONY preferowna szerokosc 2.35 czy 2.5_ Minion DH
Witam, probuje wybadac temat czy wielka jest roznica pomiedzy tymi dwoma szerokosciami. Wiadomo ze gabarytowo sie roznia, opory toczenia te mniejsze maja slabsze. zastanawia mnie jednak roznica odnosnie przczypnosci na zakretach oraz stabilnosci na bardzo nierownym terenie.
rozwazam rowniez kombinacje 2.5 na przod i 2.35 na tyl.
Ogolnie to od lat uzywam 2.5, wiec chcialbym zeby wypowiedzialy sie osoby ktore uzywaja 2.35, czy sa zadowolone z tej szerokosci.
pozdrawiam
rozwazam rowniez kombinacje 2.5 na przod i 2.35 na tyl.
Ogolnie to od lat uzywam 2.5, wiec chcialbym zeby wypowiedzialy sie osoby ktore uzywaja 2.35, czy sa zadowolone z tej szerokosci.
pozdrawiam
jezyna pytanie jakie trasy,jaki styl jazdy..na zawody Dh lepiej mieć 2.5 bo pewniej trzymają ale do zabawy w rejonie i na wypady relaksacyjne możesz mieć spokojnie 2.35..dają radę spokojnie w górach 
EZrider chyba złudzenie optyczne raczej

EZrider chyba złudzenie optyczne raczej

http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
-
- Kontakt:
obrecze to mavic EN321- raczej srednie, a jesli chodzi o wielkosc klockow to roznica jest w szerokosci czy wysokosci?wojtasu pisze:jezyna róznica jest też w wielkości klocków.
Mnie się tam lepiej na 2.35 jeżdziło , ponieważ miałem szeroką felgę ( wtedy 2.35 to było faktyczne2.35) i na dojazdach się mniej męczyłem.
czyli jednak pewniej trzymajaSchodek pisze:jezyna pytanie jakie trasy,jaki styl jazdy..na zawody Dh lepiej mieć 2.5 bo pewniej trzymają ale do zabawy w rejonie i na wypady relaksacyjne możesz mieć spokojnie 2.35..dają radę spokojnie w górach

jezyna wet 2.2 a 2.5 to przepaść w klockach i ich wielkości...
EN321 idealna obręcz
jej cena do masy i trwałości jest świetna..
NA kamienistych i mega szybkich trasach ( jakich w sumie brak w kraju ) 2.5 da Ci przewagę..znam takich co na 2.35 potrafią hardcory ogarniać i nie mają kłopotu..a oponka ma mniejsze opory toczenia...
Jak chcesz mieć na zapas w głowie to wez 2.5 i ciesz się
...relaks to znaczy bez spiny i srogiej miny na starcie
zawodowy dziś jest każdy co myśli że wygra bez głowy zawody..
Pozdro ze szczytu
EN321 idealna obręcz

NA kamienistych i mega szybkich trasach ( jakich w sumie brak w kraju ) 2.5 da Ci przewagę..znam takich co na 2.35 potrafią hardcory ogarniać i nie mają kłopotu..a oponka ma mniejsze opory toczenia...
Jak chcesz mieć na zapas w głowie to wez 2.5 i ciesz się

...relaks to znaczy bez spiny i srogiej miny na starcie

Pozdro ze szczytu
http://www.gravitycamp.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja mam z przodu 2.3 z tyłu 2.5. Wcześniej miałem z przodu 2.2 z tyłu 2.1. Różnica? Właściwie brak różnicy. Może tylko tyle że szersze lepiej trzymają gdy jeździsz po mokrym.
Kwestia tego co kto lubi i jakim ma styl jazdy. Jeżeli szersze równałyby się lepszej przyczepności w DH to już wszyscy jeździliby pewnie na 3.5...
Kwestia tego co kto lubi i jakim ma styl jazdy. Jeżeli szersze równałyby się lepszej przyczepności w DH to już wszyscy jeździliby pewnie na 3.5...