[Szklarska Poręba] lech bike - wypad na szrenice(14.08.2010)

Tolek
Kontakt:

Post autor: Tolek »

Killo pisze:Swoją drogą od 9 (przyjeżdżam wieczorem) stacjonuję w Jeleniej. Chętnie bym pozwiedzał jakieś miejscowe trasy. Macie może jakieś namiary GPS na nie albo coś? Patrzyłem na forum, ale nie trafiłem na takie informacje. Chętnie też bym się z kimś zgadał na wypad.

Ps. Na górze Szybowcowej jak wygląda trasa?
Chętnie mogę Cię oprowadzić po okolicy ;) mamy Grzybowiec, Żółty szlak z Chojnika, Sokolik. Szybowcową nie warto sobie zawracać głowy, bo to nudna i prosta trasa. Zwłaszcza, że teraz mokro, a tam ziemia z tego typu, że klei się do opon i nie ma przyczepności ;)
6484638 napisz na gg, to się ustawimy.

Btw, co do startu w zawodach i FR ze szrenicy nie jestem do końca pewien, bo
a) coś mi się chyba z boxxem pofajdało, bo strasznie miękki się zrobił
b) piny pogubiłem i kupić gdzie nie mam :(
Jutro będę próbował ogarnąć te 2 sprawy, mam nadzieję, że się uda ;)
No i generalnie same problemy, bo z koleżkami mieliśmy lecieć pod namiot, a jeśli pogoda będzie sie utrzymywała taka jak teraz, to może być ciężko z noclegiem...
www.happynegro.ownlog.com
www.tolek.pinkbike.com
Lenki
Kontakt:

Post autor: Lenki »

Tolek pisze:to może być ciężko z noclegiem...
jest wolne lozko w olimpijczyku w dniach : 12-13,13-14,14-15, 40zl za noc z lazienka, chyba ze bedziesz mieszkal w JG :twisted:
[K] poison curare 45cm, bullit (<2005)
gg:6570860
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

Więc dziś trochę pokropiło, ale pogoda ogólnie na plus. Ogarnęliśmy tylko Wysoki Kamień i zjazd żółtym szlakiem. W większości pozalewany, kupa błota i wymytych kamieni/korzeni. Dolna część dała radę. Jutro uderzymy albo na trasę zawodów lub też starą traskę albo też zbierzemy się na Czechy. Będę informował dalej jak warunki.

Ari, jak uda mi się dotrzeć na fest filmowy to nie ma problemu, kontakt mamy bezpośredni.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
dawid1991
Kontakt:

Post autor: dawid1991 »

Tolek ja mam piny kupione w jg ;p nie bylo wiekszego problemu :D caly 8mm a po wkreceniu wystaje 5 mm :D z tym ze mam piny wkrecane od gory ale mysle ze z tymi od dolu tez nie bedzie problemu :) pochodz po srubkowych i popytaj ;p

KaKTuSSS thx za relacje :D czekamy na kolejna :D
Lenki
Kontakt:

Post autor: Lenki »

To w sumie jedzie ktos do szpindla w czwartek ? jak tak, a ma miejsce zeby mnie zabrac to chetnie sie zabiore :D
[K] poison curare 45cm, bullit (<2005)
gg:6570860
Tolek
Kontakt:

Lenki pisze:jest wolne lozko w olimpijczyku w dniach : 12-13,13-14,14-15, 40zl za noc z lazienka, chyba ze bedziesz mieszkal w JG Twisted Evil
Mi potrzeba 4 miejsc dla moich ziomeczków jeszcze ; p
dawid1991 pisze:
Tolek ja mam piny kupione w jg ;p nie bylo wiekszego problemu smile caly 8mm a po wkreceniu wystaje 5 mm smile z tym ze mam piny wkrecane od gory ale mysle ze z tymi od dolu tez nie bedzie problemu Smile pochodz po srubkowych i popytaj ;p
Gdzie dokładnie?
www.tolek.pinkbike.com
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

No to trasa DH dla wszystkich nie będzie tak bardzo dla wszystkich jak dotychczas, góra w zasadzie się nie zmieniła poza jednym zbudowanym wallem w ramach bandy,
po przejechaniu ścieżki i szybkim prostym odcinku zmienia się na początek zeszłoroczna hopa o którą było tyle krzyku z lądowaniem, a dokładniej jest nasypane lądowanie już na stałe, dość bezpieczne aczkolwiek biorąc pod uwagę zakręt dalej mogło by być troszkę bliżej. Potem bezpośrednio trzeba wbić się na kładkę i z niej zeskoczyć na lądowanie z desek (jest opcja bezpieczeństwa w postaci kładki o szerokości ok 30cm zatem to będzie przypuszczalnie miejsce najlepszych gleb - kładka zresztą się nie trzyma jak powinna ale to chłopaki obiecali jeszcze poprawić )
za tym kolejny zakręt gdzie by się przydała jakaś banda i kolejne dwie hopy z drewna.

Ciężko jednoznacznie ocenić trasę bo nie są jeszcze porobione do końca objazdy hop, ale widać ze w tym roku jest o wiele więcej latania niż zwykle, i niektórym może to bardzo przeszkadzać, w pewnych miejscach nie widziałem specjalnie mozliwości na objazdy i jeżeli tak zostanie to sporo osób może nie być w stanie jej przejechać a to trochę przeczy idei DH dla wszystkich. Zobaczymy do piątku.
dawid1991
Kontakt:

Paul fajnie ze wiecej hopek bedzie :) mam nadzieje ze kladeczki beda osiatkowane :D a jak pogoda w szkalrskiej ?

Tolek ojciec mi kupil przy okazji tam kiedys :) nie pamietam gdzie to dokladnie bylo... wiem tylko ze jakas hurtownia na zadupiu :D
Paul
Kontakt:

no część jest osiatkowana więc to nie będzie raczej problem, no ale zobaczymy
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Częściowo są siatki założone. Pogoda raczej średnia, dziś sporo popadało, ale wciąż żyjemy nadzieją. Co do trasy to jak Paul napisał jest więcej latania, ale ogólnie nazwał bym tą trasę bardziej fr niż dh, przynajmniej dolny odcinek. Mi osobiście się nie podoba.
dawid1991
Kontakt:

KaKTuSSS w czwartek ma byc 32 a w piatek 29 :) wiec powinno przeschnąć ;p
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

hmmm 32 piszesz?? Jakoś w to nie mogę uwierzyć patrząc co się dzieje za oknem :P Ale za to teraz ładnie świeci słońce dla odmiany, idziemy jeździć!!! :D
Tolek
Kontakt:

Ja chłopaki niestety z przyczyn niezależnych ode mnie, na festiwalu się nie zjawię. Może uda mi się wyrwać na sam fr ze szrenicy, ale nie obiecuję. Dlatego też czekam na fotki, filmy i pozytywne relacje! ;) pozdro
www.tolek.pinkbike.com
Paul
Kontakt:

no, ja mam dół trasy cały oblatany, wszystkie 3 hopy są przejezdne aczkolwiek ostatnia po lądowaniu wbija na kamienie i łatwo o glebe i snake'a, łatwo nie jest, póki co nie widziałem żeby jeszcze ktoś to latał ale mało ludzi jeszcze było, trasa ma niezły poziom
dawid1991
Kontakt:

Paul jak jest z najazdem na hopy ? nie ma problemu z napedzeniem sie ?
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

O hopach już prawie wszystko Paul napisał. Najazdy na hopy z grubsza są ok, poza trzecią, która jak Paul napisał jest ciężka. Może napiszę coś o górze ... Pierwsza sekcja kamienna bez zmian, poza tym że po deszczach kamienie i korzenie są konkretnie wymyte. Dalej na miejsce niskich ziemnych band powstały drewniane dwie, tzw. "eska". Wykonanie solidne, aczkolwiek wyjście z drugiej jest bezpośrednio na kamień - średnie rozwiązanie, poza tym dość zwalniają. Dalej mamy kilkumetrowego NSa zakończonego małym wybiciem - lot symboliczny, ułatwiający trasę, wolałem korzonki ;) dalej w zasadzie bez zmian większych i zaczyna się dolna sekcja hop. Wydaje mi się że dużo osób wymięknie na nich. Objazdy raczej też nie będą zbyt szybkie - podobne do tego co było rok temu - szkoda. Ogólnie trasę oceniam bardziej jako fr/dh niż dh ... No cóż, mam nadzieję że klimat będzie dobry i będzie dużo ludzi :)
Paul
Kontakt:

no same hopy to nie kłopot, ale najazdy i lądowania troche narobią zamieszania mniej odważnym pierwsza hopa to ta o której lądowanie było tyle zadymy rok temu, nie jest za trudna ale trzeba mieć dobrą linię przejazdu bo trochę wynosi na zewnątrz i można nie trafić w wybicie, druga jest kawałek za kładką i nie robi kłopotu lądowanie jest wypłaszczone więc można lądować 1m za albo 4m za już na pochyleniu, z tym że jak sie nie wyląduje na pochyleniu i nie ominie kamieni to predkości na trzecią nie ma, a to spora kładka i lądowanie również z desek, idzie przelecieć ale prędkość spora i potem jest kłopot wyhamować przed kamieniami, podejrzewam że tam będzie największy pogrom, albo niedolot i gleba albo rozwałka na kamieniach.
Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

Tak patrząc na to co piszecie to miejscami trasa jest lekko hardcorowa. A 3 hopa jest rozwałkowująca. Póki co zwiedzam okoliczne trasy w Jeleniej, widze że będę musiał na dniach konkretnie tam zajrzeć. Póki co taka pogoda jaka jest mogłaby się utrzymać. Miejscami trochę jeszcze za mokro ale całkiem sympatycznie się lata.
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
fuell
Kontakt:

Post autor: fuell »

Ktoś tam pytał o czwartkowego Szpindla, a wiec ja i ekipa z Głogowa się wybieramy :D
http://fuell.pinkbike.com/
gg. 5811073
ODPOWIEDZ