[Stożek - Wisłer] - nowe trasy
Trasy sa na mega wypasie czego upewnilem sie po tygodniowym pobycie w raju:) Nawet tuz po deszczu, w blocie swamp na tyle i minion z przodu u mnie ogarnialy. To nie zawody wiec jak dla mnie nie ma sensu zdzierac sobie wet screamow;) Na lajcie mozna polatac. Super linie, kupa opcji do wyboru i wypasione bandy! Wielki szacun dla Schodka!!! Jak dla mnie jestes juz polbogiem za to wszystko co robisz dla tego sportu:D
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
Byłem zobaczyłem pojeździłem. Moja opinia jest taka 
Nowe linie na górze całkiem spoko ale jest ich nawet za dużo ,momentami się gubiłem i jechałem inaczej niż chciałem :P - przydały by się jakieś taśmy (może kiedyś były ale zostały miejscami tylko poszarpane resztki).
Dolna część z bandami i hopkami przyjemna i dobrze zrobiona miło się śmiga ale warto tam jeszcze popracować bo jakaś banda się trochę posypała.
Przydało by się więcej hopek na trasie i muld które urozmaicą trasę
No a to na czym mi najbardziej zależało to trasa z zawodów w lesie. Dowiedziałem się, że jest ona oficjalnie zamknięta bo leśnicy się czepiają ?...? Co prawda można na niej jechać ale brak taśm, materacy i masa luźnych kamieni ją dyskwalifikuje na fajną i bezpieczną zabawę.
Dolny las ma masę innych ścieżek nie wiem za bardzo po co ich aż tyle i skąd skoro nie można tam oficjalnie nic robić... po za zawodami. A na "pucharówce" to samo co u góry czyli tyle kamlotów luźnych, że łatwo się pozamiatać.
Jak dla mnie to jeśli w Wiśle nie będzie dobrze zrobionej i dostępnej trasy w lesie to nie ma już tego uroku... Zawsze Wisła zachęcała mnie mnóstwem różnych opcji kombinowaniem w lesie no i milionem korzeni. A teraz zostało hasanie po polankach...
Może da się jakoś z leśnikami dogadać żeby w lesie została 1 trasa ta z zawodów. Ale żeby była ona przygotowana z siatkami, materacami i uprzątniętymi od czasu do czasu kamieniami

Nowe linie na górze całkiem spoko ale jest ich nawet za dużo ,momentami się gubiłem i jechałem inaczej niż chciałem :P - przydały by się jakieś taśmy (może kiedyś były ale zostały miejscami tylko poszarpane resztki).
Dolna część z bandami i hopkami przyjemna i dobrze zrobiona miło się śmiga ale warto tam jeszcze popracować bo jakaś banda się trochę posypała.
Przydało by się więcej hopek na trasie i muld które urozmaicą trasę

No a to na czym mi najbardziej zależało to trasa z zawodów w lesie. Dowiedziałem się, że jest ona oficjalnie zamknięta bo leśnicy się czepiają ?...? Co prawda można na niej jechać ale brak taśm, materacy i masa luźnych kamieni ją dyskwalifikuje na fajną i bezpieczną zabawę.
Dolny las ma masę innych ścieżek nie wiem za bardzo po co ich aż tyle i skąd skoro nie można tam oficjalnie nic robić... po za zawodami. A na "pucharówce" to samo co u góry czyli tyle kamlotów luźnych, że łatwo się pozamiatać.
Jak dla mnie to jeśli w Wiśle nie będzie dobrze zrobionej i dostępnej trasy w lesie to nie ma już tego uroku... Zawsze Wisła zachęcała mnie mnóstwem różnych opcji kombinowaniem w lesie no i milionem korzeni. A teraz zostało hasanie po polankach...
Może da się jakoś z leśnikami dogadać żeby w lesie została 1 trasa ta z zawodów. Ale żeby była ona przygotowana z siatkami, materacami i uprzątniętymi od czasu do czasu kamieniami

Moskit trochę dziwnie piszesz,z jednej strony mówisz że urokiem Stożka była masa opcji i kombinacji a kilka zdań wcześniej krytykujesz właśnie nowe opcje i kombinacje ??Moskit pisze:No a to na czym mi najbardziej zależało to trasa z zawodów w lesie. Dowiedziałem się, że jest ona oficjalnie zamknięta bo leśnicy się czepiają ?...? Co prawda można na niej jechać ale brak taśm, materacy i masa luźnych kamieni ją dyskwalifikuje na fajną i bezpieczną zabawę.
Może da się jakoś z leśnikami dogadać żeby w lesie została 1 trasa ta z zawodów. Ale żeby była ona przygotowana z siatkami, materacami i uprzątniętymi od czasu do czasu kamieniami Smile
Nowe linie to pozostałości po setkach zjazdów jakie zrobili,robią i będą robić ludzie odwiedzający to miejsce. W trakcie zawodów są szarfy które ustalają przebieg trasy,ale następnego dnia już nie ma ich i każdy zaczyna jechać jak lubi lub jak mu łatwiej. Jest to oczywista oczywistość gdy zaczyna pojawiać się masa "normalnych" ludzi. Można to nawet nazwać erozją ,naturalnym procesem...w parkach w mieście też ludzie wydeptują ścieżki na skróty bo im łatwiej i szybciej...a co do kamieni to zapewniam Cię że praktycznie ich nie ma na trasie

Jeśli komuś to wadzi że ma kilka opcji do wyboru i może cały dzień śmigać innymi wariantami to zawsze może pojechać w inne miejsce gdzie będzie miał jedno bruzdową "trasę" i nie będzie musiał myśleć jak jechać bo wpadnie w koleinę i do końca nią będzie walczył o przetrwanie nim się z niej wydostanie...
...jak mało to źle,jak dużo to tez źle..to kiedy jest dobrze ?? gdy nie ma niczego ???
pozdro i udanego sezonu
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Schodek nie słuchaj marudzenia! 
A jako puenta do Twojego postu: http://www.youtube.com/watch?v=XIIFCfJ8JHM
Pozdrower i do następnego, mniej burzowego weekendu

A jako puenta do Twojego postu: http://www.youtube.com/watch?v=XIIFCfJ8JHM

Pozdrower i do następnego, mniej burzowego weekendu

http://losmikelos.pinkbike.com/album/Riding/
..od kilku tygodni każdego dnia bez względu na pogodę pojawia się na Stożku ekipa rowerowa więc bez obaw o towarzystwo..
Pogoda zmienna jest więc nie da rady prognozować...dziś wozi się deszczem a nie pada i jest idealnie na trasach
a jak będzie jutro tego nikt nie wie..
Pogoda zmienna jest więc nie da rady prognozować...dziś wozi się deszczem a nie pada i jest idealnie na trasach

http://www.gravitycamp.pl
-
- Kontakt:
mam pytanie odnośnie noclegów...
na stronie Stożka jest info
samemu szukać kwatery, jedzenie itp.
czy lepiej skorzystać z tej oferty?
na stronie Stożka jest info
proszę o opnie na ten temat,OFERTA WAKACYJNA DLA DOWNHILLOWCÓW - NOCLEG W POKOJU Z ŁAZIENKĄ, SNIADANIE, OBIADOKOLACJA, KARNET CAŁODZIENNY NA WYCIĄG : TYLKO ZA 89 zł !!!!!!!
samemu szukać kwatery, jedzenie itp.
czy lepiej skorzystać z tej oferty?