W code fajnie sprawują się a2z gold (metaliczne) po 60zl komplet na koło. Mam w saincie m810 i jestem zadowolony, od siebie polecam. Odradzam aligatora
oryginalne klocki przetrwały 2 tyg jazdy,zamienniki też tyle aż trafiłem na UNEXa który kosztuje 25 pln a już w tym sezonie dostał 40 dni po górach...jak mam być szczery to polecę od siebie w pełni ten model. hamują efektywnie,nie sypią się,nie znikają w kilka dni i ich cena jest bardzo rozsądna...
ja polece klocki firmy ZEIT. Bardzo dobra firma, produkuje swietne klocki. Wydaje mi sie ze sa one w rozsadnej cenie, producent sprzedaje 2 rodzaje klockow metaliczne i polmetaliczne praktycznie do wszystkich modeli hamulcow.
Foxdhx,Kart_kRk taa zeit. Jak chcesz słuchać szuranie, piszczenie i hojco nie wiadomo jakie dźwięki z hebli - zainwestuj w metaliczne zeity! Nigdy więcej tego gówna, siła dopiero po rozgrzaniu hebla, a docinanie klocków do założenia, ponieważ źle są skonstruowane do zacisku ( avid code ) GRATIS. Polecam Klocki Unexa oraz oryginały metaliczne avida. O ebc goldach słyszałem wiele złych opini, natomiast wiele ludzi chwali klocki A2Z.
Foxdhx a jakby tobie ktoś dał za darmo klocki lub jakąś inną część to powiedziałbyś, że jest do dupy? zainteresuj się trochę jakie korzyści mają zawodnicy a jakie sponsor z takiego układu.
najczesciej jest tak ze zachwalaja wszyscy te na ktorych jezdza, a na innych nie jezdzili.
Najlepiej zakup sobie raz i sprawdzisz, klocki to nie jest jakis kosmiczny wydatek.
Jesli klocki by byly slabe to by ich zawodnicy nie zakladali, tylko jezdzili by na innych.
Jak cos dostajesz za darmo to nie znaczy ze masz zachwalac i koniecznie na tym jezdzic.
Co do piszczenia szurania itd. to jakos nie zauwazylem takich rzeczy u mnie, nigdy, anie na metalikach ani na polmetalikach na podkladzie alu.