Parada Volvo próba ustanowienia rekordu Guinessa 12.09.2010

re5pect
Kontakt:

Parada Volvo próba ustanowienia rekordu Guinessa 12.09.2010

Post autor: re5pect »

Witam!
Jako że jestem miłośnikiem marki Volvo (Cannondale Volvo;D) chciałem Wam szanowni bikerzy coś zareklamować:)

12 września br. na trasie Chorzów - Katowice zorganizowana zostanie "Parada Volvo" - próba ustanowienia rekordu Guinnessa w długości łańcucha utworzonego przez samochody marki Volvo. Inicjatorami przedsięwzięcia są pasjonaci samochodów Volvo skupieni wokół http://www.volvoforum.pl, za organizację i przebieg całego przedsięwzięcia odpowiada Autoryzowany Dealer Volvo, firma Auto-Boss.
W "Paradzie Volvo" wezmą udział samochody osobowe oraz samochody ciężarowe produkowane przez firmę Volvo. Warunkiem zaliczenia rekordu Guinnessa będzie przejazd Parady (łańcucha samochodów) przez odcinek trasy o minimalnej długości 3,2 km. Wszystkie samochody z Parady muszą przejechać trasę w określonym porządku, bez znacznych przerw pomiędzy pojazdami. Zbiórka pojazdów odbywać się będzie na Drogowej Trasie Średnicowej biegnącej obok salonu ADV Auto-Boss - punkt końcowy (meta) zlokalizowany będzie w Katowicach niedaleko Spodka

Po zakończeniu przejazdu samochody ustawią się na specjalnie przygotowanym parkingu w pobliżu katowickiego ronda, gdzie zaplanowano dalszy ciąg imprezy. Dla uczestników przewidziano m.in. wspólny poczęstunek, konkurs na najładniejszy samochód oraz wręczenie certyfikatów uczestnictwa.
- Od pewnego czasu konsekwentnie rozwijamy relacje ze środowiskami skupiającymi użytkowników samochodów Volvo. Dlatego decyzja o wsparciu wrześniowej inicjatywy Volvoforum.pl była dla nas oczywista. Chcemy w ten sposób potwierdzić, że jesteśmy wiarygodnym partnerem nie tylko w momencie zakupu samochodu, ale również w całym okresie jego użytkowania - mówi Mikołaj Małecki, dyrektor ADV Auto-Boss. - Tym razem wspieramy wydarzenie o skali ogólnopolskiej, a wręcz międzynarodowej, bo zapowiedzieli się również goście z zagranicy - do dzisiaj swój udział zgłosiło prawie 200 właścicieli pojazdów Volvo i czekamy na kolejne zgłoszenia. Parada jest sporym wyzwaniem organizacyjnym. - dodaje Małecki.

W "Paradzie Volvo" i próbie ustanowienia rekordu Guinnessa może wziąć udział każdy użytkownik Volvo. Zgłoszenia są bezpłatne. Patronat nad wydarzeniem objęli: Volvo Auto Polska i Prezydent Miasta Katowice.

Szczegóły oraz rejestracja: http://www.paradavolvo.pl (aby uczestniczyć w paradzie swoim Volvem wystarczy się zalogować).

Zapraszam!
gg: 4709451
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

przyjechalbym swoim c70 ale do chorzowa mam pol polski :(
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

świetna inicjatywa:-) Nieźle wypadł jakiś czas temu zlot SAAB'owiczów (kiedy firma bankrutowała) - a że "WOLWO" jest Skandynawskim bratem, to są szanse na równie udaną imprezę:-)

P.S. nie mam Volvo, ale mam dostęp do Cannondale Caad 4 Volvo Team Replica - przejazd na nim też się liczy?:D
www.feel-free.pl
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

agressor gwarantuje podstawowe wyzywienie z zakresu zupy chmielowej + małe dodatki :wink:
kalafior
Kontakt:

Post autor: kalafior »

o jak miło to tu zobaczyć
Ja będę i www.v40.pl też.

Pzdr
re5pect
Kontakt:

agressor Czym jest dla Volva pół Polski? Mają być ludzie z całej Europy 8)

kalafior miło że nie jestem jedynym miłośnikiem Volvo na forum :D

yasiuuu raczej liczone bedą samochody :lol:

Jak macie znajomych jeżdżących Volvo, to przekazujcie dalej i dalej. Na razie powiem że szykuje się bardzo dużo zamochodów:)

Pozdrawiam!
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

re5pect
Wiesz z chęcią bym sie przejechał ale moje 2.4T spala jakieś 15l na 100 :P Więc wole sie w góry wybrać mając kilka wolnych stówek :)
Bikes_Shop
Kontakt:

Post autor: Bikes_Shop »

agressorwujo to jaki ty masz silnik 4.2 4x4 ;d ? ze ci tyle pali ?
www.bikes-shop.pl
kalafior
Kontakt:

Post autor: kalafior »

2,4 T jak napisał.
Tyle potrafi spalić i 2 litrowe T4 w Volvo, więc jego spalanie w normie
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

re5pect Z ciekawości udało się czy nie?
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

owczar ja nic w niedziele nie widziałem a mieszkam praktycznie naprzeciw tej ulicy :D
FraQ
Kontakt:

Post autor: FraQ »

Udało się, na tvn turbo w Raporcie było. coś kolo 500 samochodów ?
re5pect
Kontakt:

sory za opóźnioną reakcje:)
Wszystko się udało, jest rekord Guinessa, dokładnie 570 samochodów.
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ