Problem z montażem napinacza.

frrider
Kontakt:

Problem z montażem napinacza.

Post autor: frrider »

Witam, mam 2 problemy z zamocowaniem napinacza:
1) Z korby( Truvativ Hussefelt mocowanie na 2 blaty) musiałem zdjąć rockring i teraz nie wiem jak przykręcić zębatkę, gdyż śruby są za długie. Czy dostane gdzieś krótsze śruby czy trzeba je skrócić?
2) Jak umieścić podkładki w supporcie(Truvativ XR 68/73mm, mufa 68mm) Do tej pory miałem 2 podkładki po stronie napędu i 1 po drugiej.
Z góry dzięki za pomoc :)
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Masz napinacz mocowany pod support czy do ramy?
1. Możesz zastosować podkładki, zeszlifować kominki, albo kupić nowe śrubki. Wybór należy do Ciebie, najtaniej i najlepiej chyba zostawić takie jakie są ale dać podkładki.

2. Ja w mufie 68mm w sztywniaku daję jedną przy napędzie i dwie z drugiej, napinacz mam mocowany do ramy. Możesz też mieć tak jak u siebie, ale pytanie czy wtedy masz lepszą linię łańcucha.
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

1)mozna kupic w prawie kazdym sklepie rowerowym sroby z krotkimi "kominami",lecz nie polecam bo ja placilem 9zl/szt,bardziej oplaca sie dac lekko spilowana podklade by nie chaczyla o lancuch :)
2)jesli nie masz w ramie mocowanie pod napinacz ISCG to daj z lewej strony 2 podkladki pod miske,a z prawej juz nie,poniewaz masz zamiast tego adapter ISCG:)
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
tikk
Kontakt:

Post autor: tikk »

Ja mam odwrotny problem.
Ściągam zębatkę a śruby mam za krótkie na rockring.
Napisz na PW to się wymienimy za cenę 2 znaczków pocztowych :lol:
Podam ci jutro dokładne wymiary moich.
ODPOWIEDZ