Bitch a oś tylnego koła

Shibby
Kontakt:

Post autor: Shibby »

Ja tam tylko dementuje plotki o szybko zamykaczu w roli osi i już jadą mnie na 2 frontach, coś za bardzo się spinacie chłopaki ;]
D_Homer
Kontakt:

Post autor: D_Homer »

Dobrze, że chłopaki rozbujaliście ten temat, bo być może też będe w zimie celował w Bitcha i tez będę chciał jeździć z tymi hakami dokręcanymi do ramy. Co prawda wasza ostra dyskusja na temat piast nie rozjaśniła mi co i jak, ale powiedzmy, że zdecyduje się na oś skęcaną 10mm...

I teraz takie pytanie, czy można gdzieś dostać osobno te haki?? przy nowych ramach są oczywście dodawane w komplecie, ale być może będę szukał używki i może być problem.
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

D_Homer pisze:czy można gdzieś dostać osobno te haki?
http://rowerowy.com/akcesoria/haki_do_ram/chaintug można ;)
A nie wiem czemu dostanie haków w komplecie z używaną ramą ma być problematyczne, jak kiedyś będę sprzedawał mojego bitcha to nawet dwa komplety haków będę dorzucał, nówki i używane :wink:
blackdemon
Kontakt:

Post autor: blackdemon »

Zeby zdjac kolo, trzeba bylo odkrecic te haki, wiec nie pieprzcie, ze na szybkozamykaczu bedzie latac, NS to nie leciwy dabomb i tyle.

W 7anna mozna dostac komplet za 30zl, czyli 2x taniej jak w rowerowym.
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Killo, pieprzysz niesamowite glupoty i na dodatek nie widziales chyba Bitcha na oczy. Te aluminiowe haki, ktore przykreca sie na sruby wchodza wglab poziomych hakow ramy, tak, ze piasta opiera sie na nich, a os opiera sie zarowno na poziomym haku (od gory i dolu), jak i na tym aluminiowym (po bokach). NIC nie ma prawa sie przesunac - jak ktos ma taki kaprys moze sobie nawet pojezdzic z nieskrecona osia i nic mu nie wypadnie ani sie nie przesunie. Mam Bitcha i sam bylem zdziwiony jak fajnie zrobione jest to rozwiazanie. Na dodatek pozwala zlozyc single speeda bez zadnych napinaczy i bez mozliwosci przesuniecia sie kola w haku.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

blackdemon pisze:
Zeby zdjac kolo, trzeba bylo odkrecic te haki, wiec nie pieprzcie, ze na szybkozamykaczu bedzie latac, NS to nie leciwy dabomb i tyle.
blackdemon Niby o czym ja pisałem wcześniej? Właśnie kurde o tym, ale zamiast doczytać całość ze zrozumieniem wolałeś napisać że pieprzę głupoty i przez to mamy te kilka ładnych zbędnych postów -.-' Wystarczyło napisać stronę temu właśnie to zdanie i byłoby po temacie!
morthias pisze:Te aluminiowe haki, ktore przykreca sie na sruby wchodza wglab poziomych hakow ramy, tak, ze piasta opiera sie na nich, a os opiera sie zarowno na poziomym haku (od gory i dolu), jak i na tym aluminiowym (po bokach).
morthias Jeżeli to nie byłoby tak rozwiązane, to co ja pisałem jest jak najbardziej prawdą! ...ale że pisałem nie wiedząc jak to dokładnie jest rozwiązane w bitchu napisałem jeżeli to jest tak zrobione to: ...

Czytajcie bez spiny, bez nerwów, doczytajcie, a potem ciśnijcie ludzi oki? Rozumiem że tu jest temat o Waszej ramie, ale to nie znaczy że trzeba podchodzić do tego z takimi emocjami. ;)

PS.
Shibby sorry jeśli Ciebie popłynąłem. Co do roli szybkozamykacza to wszystko zależy od rozwiązania, u mnie częściowo robiła za oś ;) Najwyraźniej moja "leciwa" rama nie lubi bolt'ów ;)
Vezi
Kontakt:

Post autor: Vezi »

kup sobie piaste sainta ja polecam mam w pitbullu
http://www.pinkbike.com/photo/5460965/
Shibby
Kontakt:

No to jak by wyszystko podsumować najlepszą/najwygodniejszą opcja będzie piasta z ośką 10mm skręcana bądź na szybko zamykacz ponieważ ośke wyciągniesz bokiem i nie będzie trzeba wykręcać haków i będzie o wiele lepiej trzymać niż 9mm.
BTW
Ja mam w pittbullu NT-D362 SB do bitcha z hakami będzie idealna ;]
6 dych za dwa haki, śmiech na sali ...
PoleK
Kontakt:

Post autor: PoleK »

Shibby tylko przy szybkozamykaczu 10mm da sie wyjac kolo z bitcha nie odkrecajac napinaczy...

przy zwyklym fi 4mm, sie nei da i trzeba rozkrecac;)

polecam szybkozamykacz na 10mm, najlepsza opcja, bo wtedy kolo wyjmujesz samo z hakow.
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Dzięki chłopaki, już wszystko wiem :) temat można zakończyć
Shibby
Kontakt:

PoleK pisze:Shibby tylko przy szybkozamykaczu 10mm da sie wyjac kolo z bitcha nie odkrecajac napinaczy...
No przecież to napisałem, skręcaną też, co za różnica.
ODPOWIEDZ