Animowana Historia Polski ;)

ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

LisuKrakow pisze:a czy sprawy Chrzescijanstwa roznia sie teraz od tych ze sredniowiecza
naucz się poprawnie składać zdania , jeżeli chcesz podejmować jakąkolwiek polemikę.

Otwórz sobie obowiązujący Cię(w tym roku szkolnym) podręcznik historii a zrozumiesz niestosowność swoich wątpliwości.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

jan.mikael pisze:mi chodzi o to że wszystko postrzegasz przez pryzmat agresywnego chrześcijaństwa ugruntowany na podstawie doświadczeń ze średniowiecza. popatrz jak sprawy wyglądaja teraz, a nie powtarzaj w kółko krucjaty etc

No jak się mają teraz ?? w sensie ostatnie 100 lat czy wystarczy 20 ??

Wymuszenie religii w szkołach,temat aborcji, brak walki z radiem i jej zapleczem,jawne mieszanie się do polityki państwa,afery pedofilskie kryte na najwyższych stołkach,przekręty z budynkami,ziemiami i innymi dobrami,skromne życie w Maybachu z diamentami w kielichu,przekręty przy budowie świątyni opatrzności...tak to niby pikuś dla wielu ale jak to wszystko pozbierać w jedno to czy średniowiecze i dziesięcina( polecam zastanowić się chwilę co to było ) czy 3 tysiąclecie i konkordat...właściwe nic się nie zmieniło w podejściu zarządu "mafii"

Nazywajmy po imieniu to o czym rozmawiamy.

Czy spowiadanie sie do ucha kapłana nie jest formą wywiadu społecznego ?? po co komuś się spowiadać jak można przed samym sobą (lub bogiem ) czy kapłan ma większą moc bo pije "święte" wino ??

pamiętajcie że to instytucja która trwa od nastu wieków,zbiera w teczkach pełne info,działa wedle własnych zasad...wielu z nimi walczyło gdy prawdę odkryło..

nie jest to moja "wojna" tylko małe zwrócenie uwagi że nie jest to czyste dobro..mimo że takim się określa :)

Gdyby w KK chciano posprzątać i załatwić wszystko prawidłowo to by się rozpadli...

pozdrawiam
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

LisuKrakow pisze:a czy sprawy Chrzescijanstwa roznia sie teraz od tych ze sredniowiecza? inne metody, to wszystko.
sorry Ty to na poważnie ? - to chyba dobrze, że sprawy którymi się interesował kościół się nie zmieniły, wszak 10 przykazań się nie zmieniło na przestrzeni tysiacleci...
Metody musiały się zmienić to oczywiste - chyba że dalej biegasz po domu z mieczem, czytasz przy świeczkach a dziewczynie rzucasz hasła "choć dziewcze będziem sie chedorzyc"
Tak jak napisał ravfr wróć lepiej do podręczników szkolnych.
Schodek pisze:Wymuszenie religii w szkołach
sorry - tak jak napisałem wcześniej, wprowadziła to najbardziej lewicowa partia - SLD, zobacz że kościół chciał religię od zawsze prowadzić w salkach, ja tak byłem nauczany w salkach
Schodek pisze:temat aborcji
to rozumiem, że wg. Ciebie człowiek nie ma żadnej wartości, można go zabić w dowolnym momencie a co tam... pif paf bo czarny, pif paf bo ma problem, skalpelem go bo ja go nie chcę... wiesz, ciekawe czy by wtedy było tak wielu przeciwników religii (wiesz o co mi chodzi)
Schodek pisze:jawne mieszanie się do polityki państwa
a polityka nie miesza się do spraw kościoła ? to jest układ naczyń zamkniętych - był i będzie... religia tak jak i polityka działają w tym samym społeczeństwie i dotyczą zazębiających się spraw...
Schodek pisze:przekręty z budynkami,ziemiami i innymi dobrami
to Strasburg i walcz, tylko uważaj bo się jeszcze okaże przy okazji, że ON Stożek należy do jakiegoś potomka Hansa z drugiej linii ciotki... wszak to tereny byłego "Reichu"
Schodek pisze:przekręty przy budowie świątyni opatrzności
żyjemy w kraju by wybudować przedszkole trzeba cwaniakować z prawem, to że firmy budowlane nie potrafią inaczej ... zobacz ile podwykonawców wyleciało z tej budowy bo kościół nie chciał mieć problemów z późniejszymi aferami - zostają nieliczne które zgodnie z prawem budują (niestety też 2 razy drożnej).

Dziwne że czepiasz się tylko tej świątyni, może zacznij od czegoś bliższego tematycznie portalowi - rowerowego np. wałkami przy budowie velodromu i sytuacji finansowej w jakiej jest przez tą budowę popadł PZKol...

Schodek pisze:Czy spowiadanie sie do ucha kapłana nie jest formą wywiadu społecznego ??
toś już pojechał.... to tak prymitywne, że jedynie co mi się ciśnie na myśl to oklepane powiedzenie "a tabletki dzisiaj zażyłeś".
Jeśli nie rozumiesz po co jest spowiedź to naprawdę ciężko będzie z Tobą rozmawiać na temat religii.
Schodek pisze:pamiętajcie że to instytucja która trwa od nastu wieków,zbiera w teczkach pełne info,działa wedle własnych zasad...wielu z nimi walczyło gdy prawdę odkryło..
widzę, że masz Internet... od dzisiaj proponuję walkę z Google - oni dopiero zbierają informacje, ba niedługo w StreetView pokażą Cię jak lejesz w krzakach przy drodze... i maja własne zasady... odkryłeś już tą prawdę - WALCZ, WALCZ nie podawaj siei WALCZ!
Zarzucanie kościołowi (przypomnę instytucji społecznej) że zbiera dane statystyczne jest śmieszne i niepoważne.

Schodek pisze:brak walki z radiem i jej zapleczem
tutaj się zgadzam, ze Radio Maryja to przed wszystkim biznes ale z drugiej strony pewien staszy Pan mi kiedyś powiedział czemu tak dobrze prosperuje... młodzi odsuwają na bok starsze osoby, po 60/70 czujesz się niepotrzebny, niewartościowy... najbliższa rodzina najchętniej by Cie oddała do domu starców - tacy ludzie szukają mocnego wsparcia i znajdują go w Radiu Maryja a wraz z starzeniem się Naszego polskiego społeczeństwa cały ruch skupiony wokół radia rośnie w siłę... Jeśli młodzi dalej będą olewać i nie szanować Swoich rodziców, dalej Radio będzie w sile! niestety:(

PS Schodek oczywiście w kilku sprawach masz rację i napisałeś o kilku ważnych problemach jakie ma obecnie kościół, ale to są problemy z jakimi musi Sobie poradzic każdy człowiek w otaczającym go świecie... świecie który coraz szybciej biegnie.
Jestem wierzący wiec staram się to rozwiązać według pewnych zasad.

Nie potrafię tylko zrozumieć czemu piszesz o tolerancji a od Ciebie aż bije agresja religijna.... zniszczyć, utopić i metr mułu.
jan.mikael
Kontakt:

Post autor: jan.mikael »

Schodek, pierwsze primo- używanie zgranych przesądów i stereotypów ( typu maybach- o co Ci chodzi , o Rydzyka? Ile razy ta plotka musiałby zostać obalona, żeby przestano ją powtarzać? Z uwzględnieniem całego mojego sceptycznego podejścia do tego gościa, i otoczki jaką wokół siebie tworzy, to moglibyście w końcu zacząć się czepiac jakichs konkretów a nie bzdur "ma maybacha" , "bałamuci babcie" etc, znam wiele osób które RM nie słuchają a mają tak ciężko narąbane w głowach że strach, od dewocji przez wojujący antyklerykalizm).
Secundo - ok, przekręty z ziemią, co tam jeszcze o Kościele nie powiesz, ale Twoje argumenty się totalnie rozłażą w szwach- najpierw się powoływałeś na krucjaty, mordowanie ludzi, jakieś dzikie zbrodnie i terror, a nagle mówisz o "wymuszaniu lekcji religii" i porównujesz średniowiecze z konkordatem:D Nie wiem co jest skomplikowanego w zrozumieniu prostych sprzeczności- Kościół dzisiaj=poszanowanie praw człowieka zgodnych z najnowszymi encyklikami ( bardzo wbrew pozorom życiowymi w porównaniu z tym co obowiązywało w interpretacji Kościoła Średniowiecznego) i próba ( słusznego czy nie, Twoim zdaniem) ratowania wartości na których ta instytucja w TEORII ( niech już będzie, ukłon w Twoją stronę) jest zbudowana przed postępującym nihilizmem i bezideowością świata ( tzw fuj, "cywilizacją śmierci"), ISLAM dzisiaj- ekspansja, dominacja, szariat, dążenie do podboju świata, mordowanie w imię WYPACZONEJ nauki, podstawa w postaci skrajnie nietolerancyjnej ideologii ( koran), która już z założenia jest sprzeczna z tym co nazywamy prawami człowieka- ( np sury o możliwości bicia żony przez męża), wrogość wobec innych poglądów mająca swoje odzwierciedlenie w wymiernych aktach przemocy fizycznej. Więc mówienie o tym że w Kościele zdarzają sie afery jest lekko bezsensowne, na tej zasadzie stwierdzisz żę wolny rynek jest zły, bo są spekulacje, szkoły są złe bo jest tam przemoc, polityka z gruntu dziełem szatana bo polega na zdobyciu władzy za wszelką cenę i aż kipi lobbingiem, aferami, przekrętami, służba zdrowia zbędna i szkodliwa bo lekarze biorą łapówki? To jak Kononowicz, wszystko jest złe, nic nie będzie.
Ps. Tak jak Snizy, zawsze mnei bawi jak to "obrońcy tolerancji" zarzucają wszystkim innym nietolerancję, przy okazji sugerując że ktoś jest chory, głupi, zbędny, ma niecne zamiary, powinno się go wykopać, wyśmiać wyrzucić, a już na pewno nie traktować poważnie.
dawniej mikael:)
Schodek
Kontakt:

snizy nie ma znaczenia czy PSL,SLD,OBora czy NAzi istotne jest to że teraz pomieszczenia w kościołach są podnajmowane za kasę a w szkołach dzieci innych wyznań są szykanowane.Co masz zamiast religii ??

Aborcja - rozumiem że tylko "Wasze" podejście do życia jest słuszne ? inni nie mają prawa mieć wyboru..jeśli sądzisz tak sądzisz to nie wiesz co to tolerancja :) Pomijając te katolickie 17 osobowe rodziny klepiące bidę bo żyją wedle zasad moralnych KK.

Na Świątynię Opatrzności pozyskano od państwa jak i i od miasta stołecznego sroga kasę wiec nie pitol mi że z datków. Nie był to dar Kulczyka tylko "wymuszenie polityczne" No nam nie dacie ??

To KK od zawsze mieszał się do polityki a nie odwrotnie !! To doradcami królów byli biskupi ;) i kardynałowie...

Spowiedź - poczytaj najpierw troszkę o niej i kiedy pojawiły się konfesjonały. Poczytaj też troszkę na temat akustyki w świątyniach a zrozumiesz w jakiej dolinie jesteś :)

Co do zbierania danych przez KK to mało wiesz chłopaku więc nie ruszajmy może tego tematu bo zaczniesz się bać księdza po kolędzie wpuszczać..

Schodek, pierwsze primo- używanie zgranych przesądów i stereotypów ( typu maybach- o co Ci chodzi , o Rydzyka? Ile razy ta plotka musiałby zostać obalona, żeby przestano ją powtarzać?

jan.mikael mówi Ci coś słowo prałat ?? albo akcja "wino" lub szycie na zamówienie szat liturgicznych ?? jak nie to poszukaj a będziesz wiedział że to fakty anie plotki...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dziesi%C4%99cina

bardzo sprytny sposób aby czesać za frajer ludzi,ciemnych ludzi :)

aby zakończyć te spory o tolerancji proponuję aby KK co dziesiąta inwestycją jaką planuje przeznaczał na biednych i głodnych...no dobra,niech będzie co setną bo jakoś te puste budynki trzeba ogrzać i zapełnić lodówki na plebaniach...

za jeden "mały"kościół z klinkieru można wyżywić wszystkie głodne dzieci w kraju przez 20 lat...lub postawić kilka szkół,szpitali czy domów opieki..

żyj w cnocie i ubóstwie..

noś boga w sercu a nie na pokaz w niedzielę idąc w gajerku pod krawatem tak aby sąsiedzi widzieli..

takie katolickie społeczeństwo wypełnione miłością do bliźniego a w szkole jak jest dziecko co nie chodzi na religię to jest szykanowane przez inne dzieci wychowane wedle zasad...wynoszą to z domu bo same nie wpadną na takie zachowania...

tyle mam do dodania w temacie moi bracia
snizy
Kontakt:

Schodek pisze:Aborcja - rozumiem że tylko "Wasze" podejście do życia jest słuszne ? inni nie mają prawa mieć wyboru..jeśli sądzisz tak sądzisz to nie wiesz co to tolerancja
Schodek jaki Ty jesteś głupi to masakra
piszesz: "inni nie mają prawa mieć wyboru"
a jaki wybór ma dziecko w łonie matki które jest zamordowane przez lekarza

Żona jest teraz w 9 m-cu ciąży - uwierz dziecko się rusza, reaguje na dotyk - jest takim miniaturowym człowieczkiem, potrzebuje czasu by dorosnąć i samemu się bronić.
Ale wg. Schodka należy go zamordować bo ktoś inny ma takie życzenie i jest wygodniej.

PS . uprzedzam - tylko nie wyjeżdżaj mi tu z gwałtami, zagrożeniem życia itd. bo o czym innym tu mowa
Schodek
Kontakt:

snizy spuść troszkę z krzyża bo ciśnienie łapiesz...

Mowa o tym że w normalnie,cywilizowanym kraju kobieta ma prawo wyboru...a kto tu jest głupi pozostawię ocenie innym !!

Gdybyś zrozumiał o czym mowa to być zrozumiał że dla katolika aborcja jest mentalnie nie do ogarnięcia ( co rozumiem i szanuję ),ale dla kogoś kto jest wyznawcą zielonej kiełbasy to normalny zabieg,znany od tysiącleci...rozumiesz pojęcie swobody i wolności wyboru ??

wątpię..bo jedynym słusznym słowem dla Ciebie to to głoszone z ambony

.a żonie gratuluję i zdrowia życzę,sił i wytrwałości w wychowywaniu potomka :) niech wam się dzieje samo dobro !
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

O widzę kolejny temat o religii (a raczej OT), a gdzie o tym mowa tam i Schodek jest.

Proponuję Panowie zakończenie tej dyskusji w tym momencie bo i tak jak zawsze jeśli chodzi o te tematy nic z tego sensownego nie wyniknie.

Niech post nade mną będzie ostatnim na temat. Umożliwcie Schodkowi żeby jego bylo ''na wierzchu" :twisted:
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

Sam jestem Chrzescijaninem, mimo iz nie wszystko mi sie podoba w calej instytujci kosciola. Jednak jeszcze bardziej nie podoba mi sie ludzka ignorancja i wiara w glupoty, ktorymi caly czas karmia nas media! Proponowalbym Wam wszystkim zapoznanie sie z historia naszej ojczyzny i wnikliwsze analizowanie wszelkich faktow i wiadomosci, nie zawsze najlepszym rozwiazaniem jest slepo wierzyc w uslyszane slowa.

Schodek i reszta przeciw KK, zauwazcie tylko, ze religia i chocby nauczanie jej w szkole, to nie tylko porpaganda i organizacja moherowej armi radia trwam itp., religia przekazuje nam wszystkim wzorce pewnych zachowan, a dekalog jest naprawde uniwersalnym, krotko i zwiezle zapisanym, przejzystym zbiorem praw. Jakbyscie nienawidzili calej tej religi, to chyba nalezy przyznac, ze to raczej lepiej, ze ksztaltuje sie takich ludzi, przy pomocy chrzescijanstwa, niz stado chamow i roznych przestepcow. Moze wydaje sie to naiwne, ale jednak taka nauka tez zmienia czesc ludzi, pozwala im wierzyc w pewne wartosci, co owocuje wyzsza kultura spoleczenstwa.

Lisek- a Twoje komentarze, w stylu ze Polska to ciemnogrod etc. to jak zywe cytaty z pewnych przedstawicieli rzadu, chcialbym tylko zwrocic uwage na to, ze tym wszystkim panstwom "cywilizowanym" nie wyszlo to na zdrowie. Popatrz chocby na UK czy USA, to tam mozna zauwazyc wiele przykladow doszczetnej degradacji i zniszczenia ludzkiej kultury i poprawnych zachowan. To tam ludzie strzelaja do siebie w szkolach, 14letnie dziewczynki rodza dzieci etc. Osobiscie nie chcialbym sie wzorowac na czyms takim...

Ehh... i tak zostane wysmiany i uznany ze poplecznika szanownego Ojca Dyrektora i moherowej armii. Ale moze chociaz jedna osoba to przeczyta i zrozumie co mam na mysli, bo sam nie wiem czy jest to choc troche klarowne :P

P.S. Wracajac do tematu filmu- super:) A co do JPII- wg. mnie duza wtopa. Czy chrzescijanie, czy nie, wg. mnie kazdy Polak powinien byc dumny z tego czlowieka. Wiem, ze utarlo sie iz to Walesa jest wielkim zbawicielem Polski, jednak Karol Wojtyla zrobil o wiele wiecej dla wolnosci naszego panstwa, niz ten smieszny Pan z wasami, ktory moim osobistym zdaniem byl bardziej marionetka a nie czlowiekiem walczacym o wolnosc Polski...
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
snizy
Kontakt:

Schodek pisze:rozumiesz pojęcie swobody i wolności wyboru ??
rozumiem doskonale!!
Schodek pisze:Mowa o tym że w normalnie,cywilizowanym kraju kobieta ma prawo wyboru...
ty mnie dosłownie zadziwiasz... Swoją dwulicowością

tak w każdym normalnym kraju kobieta ma prawo wyboru czy zabije Swoje dziecko....
a powiedz mi gdzie w tych Twoich głębokich rozważaniach jest wybór dziecka - czy chce żyć, dorosnąć, zestarzeć się i umrzeć (wariant I) czy skończyć życie jako odpadek w kuwecie lekarza zapakowany w folie z nakleją "Odpady biologiczne" (wariant II)

jeśli żądasz prawa wyboru dla matek czemu odbierasz go nienarodzonemu dziecku... a wiem bo Ono samo się nie obroni, nie krzyknie do lekarza "Nieee - ja chce żyć"

co ciekawe wariant II najczęściej by dotyczył właśnie przeciwników kościoła, bo wyzwolona mamusia nie będzie się musiała męczyć, ułatwi Sobie życie - usunie ciążę, niech teraz większość zada Sobie poważne pytanie: czy jakby aborcja była popularna 15-35 lat temu w Polsce to by teraz chodzili po świecie i radośnie wypisywali takie głupoty na forum... bo kościół jest zły i przez Swoja indoktrynacje sprawił (sprzeciw wobec aborcji), że mamy na tym forum kilka zapewne osób które dzięki tej indoktrynacji żyją i cieszą się życiem (bo Ich matki nie poszły na zabieg bo bały się reakcji bliskich)

to ostatnie szczególnie dedykuje Schodkowi
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

ravfr kazdy moze wrocic wieczorem z piwa i chciec cos napisac, a podejrzewam (wiem) ze jestem starszy od Ciebie wiec do ..... nedzy nie podskakuj.

reszte doczytam jutro i odpisze, powod ten sam ;p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
Schodek
Kontakt:

mysticar wniosłeś w temacie tak wiele że aż miło się czyta :)

snizy pisze:co ciekawe wariant II najczęściej by dotyczył właśnie przeciwników kościoła, bo wyzwolona mamusia nie będzie się musiała męczyć, ułatwi Sobie życie - usunie ciążę, niech teraz większość zada Sobie poważne pytanie: czy jakby aborcja była popularna 15-35 lat temu w Polsce
snizy podpowiem Ci chłopcze,nie obraz się ale dla mnie jesteś młodym kotem co jeszcze nie tak dawno ssał cyca z mlekiem i to że udało Ci się zapłodnić kobietę nie stanowi o Twym doświadczeniu...z tego co piszesz to głęboka jest dolina w której przebywasz...

ABORCJA była i jest stara jak świat,jeszcze nikt na świecie nie słyszał o KK i jego wszelakich naukach a już ten zabieg był znany ludziom...nawet w takim kraju jak PRL kobiety miały swobodę decyzji i poddawały się swej woli...

Nie ogarniesz tego swym małym rozumkiem więc nie pisz już więcej proszę tych wywodów bo słabo się poruszasz w temacie. Są takie w których coś wiesz ale o KK widać że mało zgłębiłeś..nie obraz się na mnie tylko ochłoń i oddychaj spokojnie :)

Nim powstały kościoły ludzie modlili się do nieba,gwiazd,drzew,skał... aż pojawił się cwany KTOŚ i zrobił z tego ideologię która niepoparta dowodami została wtłoczona podstępem,siłą i polityką szerokim masom społeczeństwa...krwią spływały krzyże niesione z pieśnią boga na ustach jego wysłanników dobra...taka to miłością wypełniona religia :) gdyby to w podstawie było prawdziwe to nikt nigdy by ręki na bliźniego nie podniósł...tyle że POLITYKA a życie to dwa inne światy...rozumie to ten co minimalnie kumaty

LisuKrakow myślę że rocznikowo to kolega Rafał starszy jest od Ciebie ze dwa razy więc schyl karku lekko i przeproś starszyznę plemienną za swe zachowanie :mrgreen:

;o zrozum kolego,ja nie mam nic do religii tylko do polityki KK. Sama wiara w podstawie ma całkiem sporo dobra tylko to co się wtłacza ludziom do głowy odbiega od tych 10 prostych zdań.. pomijając fakt że czemu zmuszać WSZYSTKICH do religii w szkołach gdy od tego są kościoły - puste na marginesie !!

Mam znajomych co mają dzieci i musieli je chrzcić na szybkości( mimo że nie chcieli na siłę wybierać za dziecko ) gdy poszły do szkoły bo w niej były szykanowane przez rówieśników co pochodzili z takich "chrześcijańskich " domów...tu wychodzi właśnie tolerancja...mogę podać jeszcze wiele przykładów z autopsji tylko po co ? jak i tak nie rozumiecie podstawy tej dyskusji :twisted:

jan.mikael mała prośba,rób jakieś odstępy,akapity bo tekst się zlewa i trudno się czyta. Dzięki
snizy
Kontakt:

Schodek pisze:snizy podpowiem Ci chłopcze,nie obraz się ale dla mnie jesteś młodym kotem co jeszcze nie tak dawno ssał cyca z mlekiem i to że udało Ci się zapłodnić kobietę nie stanowi o Twym doświadczeniu...z tego co piszesz to głęboka jest dolina w której przebywasz...
widzę że brak Ci już argumentów w dyskusji to zaczynasz wycieczki osobiste - trzymasz poziom:)

Schodek wróżka prawdę Ci powie - podpowiem Ci że jakbyś zarabiał w ten sposób to byś na garnuszku bezrobocia skończył

totalne dno
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

"snizy podpowiem Ci chłopcze,nie obraz się ale dla mnie jesteś młodym kotem co jeszcze nie tak dawno ssał cyca z mlekiem i to że udało Ci się zapłodnić kobietę nie stanowi o Twym doświadczeniu...z tego co piszesz to głęboka jest dolina w której przebywasz..."
Nieładnie Michale :( , bardzo osobista wycieczka.....
LisuKrakow pisze:ravfr kazdy (wiem) ze jestem starszy od Ciebie wiec do ..... nedzy nie podskakuj.
nie najlepiej świadczy o Tobie , jeżeli wypisujesz bzdury mając czterdzieści lat , nie ma znaczenia czy po pijaku czy na trzeźwo.
Zresztą , nie rozumiem , jest jakaś granica wieku , od której można bezkarnie pisać bzdety i jeszcze się tym chełpić ?
LisuKrakow pisze:do ..... nedzy nie podskakuj
bo ku*wa co ? :evil:
Schodek
Kontakt:

ravfr pisze:Nieładnie Michale Sad , bardzo osobista wycieczka.....

ravfr to raczej podróż życia :) pilotem wycieczek kto inny w dyskusji..

snizy ja mam czyste argsy na które Ty nie masz odpowiedzi..zmieniasz księgi z których czerpiesz a nadal odpowiedzi nie znajdujesz...i się w środku gotujesz :mrgreen:

dla Ciebie totalne dno..dla innych dopiero termoklina gdzie inny świat się zaczyna...

więcej pokory do siebie samego i szacunku dla bliźniego bo zacietrzewienie wycieka z waszych serc mimo że Jezusa tam podobno macie...szkoda że tego nie kumacie laseczki...podróże kształcą a ja lubię ciekawe wycieczki

ravfr lisek chyba chciał być dowcipny...nie denerwuj sie ;) wpadnij na rower na wycieczkę na szczyt..
jan.mikael
Kontakt:

Post autor: jan.mikael »

Schodek Ty naprawdę nie masz pojęcia o historii, i kompromitujesz się co wypowiedź. "Zanim powstały kościoły ludzie modlili się do ..., świat był piękny miły i spokojny, a kobiety w aurze wolności dokonywały aborcji". A może był to świat wierzenie w rytualne morderstwa, świat bez zasad, świat gdzie składano idiotyczne ofiary, świat pełnego relatywizmu moralnego? To my wymyśliliśmy ukrzyżowanie, ukamienowanie, to chrześcijanie zabili Cezara, chrześcijanie byli Neronem, chrześcijanie nie widzieli nic nagannego w pokazowych walkach i mordowaniu ludzi i niewolników dla uciechy gawiedzi?
Spuść trochę z tonu i zejdź z piedestału swojej Największej Mądrości bo ktoś kiedyś w jakiejś dyskusji na żywo się po Tobie przejedzie jak kosiarką po świeżej trawie, bo wygląda na to że masz bardzo mało konkretnego do powiedzenia. Zmieniasz teorie i sens swoich wypowiedzi praktycznie co post, jak tylko ktoś CI wykaże że Twoje wcześniejsze pisanie nie ma sensu.
dawniej mikael:)
snizy
Kontakt:

Schodek kończę dyskusję z Tobą, naprawdę szkoda mi czasu zniżać się do tak niskiego i żenującego poziomu jak Twój

nie masz argumentów to jedziesz osobiście czego bardzo nie lubię... przeczytaj Sobie PW
Schodek
Kontakt:

snizy pozwolę sobie zacytować PM jakie mi wysłałeś.

widzę, że inaczej do Ciebie nie dociera... wiec trzeba jak do prostaka:

powiem krótko... jeszcze jedna taka publiczna osobista wycieczka (z tym zapylaniem) a będziesz miał kolejną kontuzje uniemożliwiającą jazdę na rowerze...

trzym się tematu dyskusji...

wiesz co to są grozby karalne ?? wiesz co to poziom w rozmowie bez argumentu siły ??

oddychaj spokojnie.. to kiedyś zrozumiesz że zapłodnienie kobiety to coś pięknego i nie było niczym negatywnym w wypowiedzi...życzę ze szczerego serca zdrowia i pomyślności mimo Twej agresywnej postawy jaką prezentujesz z każdym nastepnym postem...

wychodzi właśnie jakiej niskiej jakości są Twe podstawy moralne...

jan.mikael oświeć mnie proszę :)
snizy
Kontakt:

Schodek pisze:wiesz co to poziom w rozmowie bez argumentu siły ??
do prostaka który obraża kogoś żonę inne argumenty nie dochodzą
ODPOWIEDZ