Mocna i szeroka kierownica

Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

balfa2step pisze:Od siebie polecam Reversa , posiadam model 760 super gięcie , o kolorach już nie wspomnę .
Jezeli nie chesz Reveras to może Renthala ? z wytrzymałoscią nie powinno byc problemow wkońcu jeździ na nich aktualny mistrz swiata
Za tą kryptoreklamę powinny być jakieś ostrzeżenia ;P
dawid1991
Kontakt:

Post autor: dawid1991 »

moze RF Atlas albo Answer Pro Taper ? Mocne kiery no i wygodnie sie jezdzi. Znajomi maja i nie narzekaja , sam mam zamiar sobie ktoras z nich sprawic :)
kubabike
Kontakt:

Post autor: kubabike »

do wyboru do koloru. Ja od siebie polecę Answera Protejpera :) Bardzo dobra kiera.
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Tak na podsumowanie wypowiedzi gdzie padla nazwa chyba kazdej kierownicy, jak ktos wyje*** to rozwali kazda kierownice, bez wzgledu na to czy ktos taka ma i mu nie pekla, czy jezdzi na niej m. swiata.

Wg mnie PACO dostaje dyisiaj 6 za to ze wlasnie nie pekla tylko sie wygiela. Nie ma na swiecie kierownicy ktora poradzi sobie ze wszystkim.

Btw, ja nic nie polece bo nic mi nie peklo :roll: Kup cokolwiek, nawet zostaw sobie nowe paco, nie ma wiekszych roznic procz wagi i malowania :wink:
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Rumun-lca pisze:Miesiąc temu kupiłem to polecane przez wszystkich Paco, ale dzisiaj się zgięło.
Rumun-lca pisze:Ogólnie to przeleciałem lądowanie z hopy i wylądowałem z ok 4,5 metrów na płaskim i w dodatku na dziobaka. ja poleciałem gdzieś na bok a rower sie odbił parę razy od ziemi i wpadł w krzaki. w dodatku skrzywiłem górne golenie w 888 rc2x z 07 roku :/
czegoś tu nie rozumiem...

Skrzywiłeś kierownice przy dość dużej glebie (po zdartym lakierze widać, że w coś mocno uderzyła, mostek zintegrowany nie mógł się obrócić), przy okazji pogięły się też golenie 888... wnioskuje, że gleba była megaaa... ja bym był zadowolony z kiery (jeszcze Ci na gwarancji nową dali).
Przy takim gruchnięciu mogła pęknąć - a nie zrobiła tego, dla mnie to duży plus!
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Ciekawi mnie, czy kierownice 800mm to tak samo ślepy zaułek jak Super Monster, 255mm skoku na zadzie i kilka innych zaniechanych ścieżek w kolarstwie górskim 99'-05'.

Zostaw jeszcze Paco i poczekaj na Dartmoora.
Wooyek
Kontakt:

EZrider pisze:Ciekawi mnie, czy kierownice 800mm to tak samo ślepy zaułek jak Super Monster, 255mm skoku na zadzie i kilka innych zaniechanych ścieżek w kolarstwie górskim 99'-05'
255 mm skoku akurat ciągle funkcjonuje w paru bardzo uznawanych nowych ramach ;) A Syncros pokazał ostatnio kierownicę 1000 mm.

W przypadku kierownic istotny jest fakt, że można je bez problemu skrócić, dopasowując do swoich potrzeb. I uważam, że po to właśnie producenci oferują kierownice 800 mm (i więcej) - żeby można było samemu zadecydować, jaka długość jest idealna.
Blonek
Kontakt:

Post autor: Blonek »

Od siebie polece Reverse Triple X. Szerokosc wystarczajaca napewno :-P i zawsze mozna skrocic jak cos. A na wytrzymalosc nie moge narzekac :wink: Polecam zdecydowanie.
nans
Kontakt:

Post autor: nans »

Tak sobie czytam i nie padła jeszcze kiera od nukeproof'a. Z mojej strony polecam długość 760 mm, parę gleb miałem zdążyła się już porysować ale się trzyma :) polecam
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

BikerJG pisze:Btw, ja nic nie polece bo nic mi nie peklo Rolling Eyes Kup cokolwiek, nawet zostaw sobie nowe paco, nie ma wiekszych roznic procz wagi i malowania Wink
BikerJG teoretycznie tylko bo masz jeszcze coś takiego jak sztywność i wytrzymałość (materiał z jakiego wykonana jest kiera ) Wystarczy prosty test na kolanie. Jeśli kiera się wygina to czuć to w rękach..czyli w rowerze będzie się wyginać jeszcze bardziej...dla tych 30g nie wiem czy warto ryzykować uzębienie :roll:

A po dobrej glebie to i Pudzian pęknie...

Mając szeroką kierownicę masz możliwość dopasowania jej do siebie. Jeden ma ten sam wzrost a szersze ramiona i dłuższe ręce więc inny chwyt mu podpasuje..po to się to robi tak samo jak wielkości ram dobiera się do proporcji wzrostu...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Schodek pisze:A po dobrej glebie to i Pudzian pęknie..
I co teraz?!

Paco fajna, ale się gnie strasznie.
Wooyek
Kontakt:

Schodek pisze:teoretycznie tylko bo masz jeszcze coś takiego jak sztywność i wytrzymałość (materiał z jakiego wykonana jest kiera ) Wystarczy prosty test na kolanie. Jeśli kiera się wygina to czuć to w rękach..czyli w rowerze będzie się wyginać jeszcze bardziej...dla tych 30g nie wiem czy warto ryzykować uzębienie
Vin_OSW pisze:Paco fajna, ale się gnie strasznie.
Brak sztywności pewnie da się odczuć w precyzji prowadzenia roweru, ale sztywność i wytrzymałość to już dwie różne rzeczy. Z dużym prawdopodobieństwem można przyjąć, że materiał bardziej elastyczny przeniesie większe obciążenie zanim ulegnie zniszczeniu. Potwierdza to zresztą zdjęcie Paco, która przy ostrej glebie uległa wygięciu - kierownica sztywna jak kamień pękła by, dużo bardziej ryzykując uzębienie. Oczywiście żeby w 100% to potwierdzić, trzeba by złamać kilka takich kierownic na maszynie ;) Ale też na pewno nie można wykorzystać "testu kolana" do oceny wytrzymałości.

No i niektórym może na pewnej elastyczności zależeć ze względu na amortyzację pewnego zakresu drgań... Ale to już jest temat na tyle kontrowersyjny, że nawet wolę w niego nie wnikać :P
Pablo666
Kontakt:

Post autor: Pablo666 »

A ja mam inne pytanie.
Jaką kierownice polecacie na rozmiar 25.4mm, wznios około 20-30mm, powyżej 700mm.? Budżet powiedzmy 150zł.
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

Pablo666 - azonic ma takie kierki o szerokosci 760 mm
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

1000mm to latawiec się robi. Z całym szacunkiem ale do małych i wąskich nie należę a na 800 jest aż za dobrze...
exbikerman

Post autor: exbikerman »

Pablo666 sprawdź pw
Fly, fly, fly so high
Vezi
Kontakt:

Post autor: Vezi »

witam
kiera syncros 1000mm jest już dostępna w polsce
jaką kierę byście polecili do sztywniaka z 66
mam około 2 metrów i waze około 90 kilo
http://www.pinkbike.com/photo/5460965/