Za tą kryptoreklamę powinny być jakieś ostrzeżenia ;Pbalfa2step pisze:Od siebie polecam Reversa , posiadam model 760 super gięcie , o kolorach już nie wspomnę .
Jezeli nie chesz Reveras to może Renthala ? z wytrzymałoscią nie powinno byc problemow wkońcu jeździ na nich aktualny mistrz swiata
Mocna i szeroka kierownica
Tak na podsumowanie wypowiedzi gdzie padla nazwa chyba kazdej kierownicy, jak ktos wyje*** to rozwali kazda kierownice, bez wzgledu na to czy ktos taka ma i mu nie pekla, czy jezdzi na niej m. swiata.
Wg mnie PACO dostaje dyisiaj 6 za to ze wlasnie nie pekla tylko sie wygiela. Nie ma na swiecie kierownicy ktora poradzi sobie ze wszystkim.
Btw, ja nic nie polece bo nic mi nie peklo
Kup cokolwiek, nawet zostaw sobie nowe paco, nie ma wiekszych roznic procz wagi i malowania 
Wg mnie PACO dostaje dyisiaj 6 za to ze wlasnie nie pekla tylko sie wygiela. Nie ma na swiecie kierownicy ktora poradzi sobie ze wszystkim.
Btw, ja nic nie polece bo nic mi nie peklo

Rumun-lca pisze:Miesiąc temu kupiłem to polecane przez wszystkich Paco, ale dzisiaj się zgięło.
czegoś tu nie rozumiem...Rumun-lca pisze:Ogólnie to przeleciałem lądowanie z hopy i wylądowałem z ok 4,5 metrów na płaskim i w dodatku na dziobaka. ja poleciałem gdzieś na bok a rower sie odbił parę razy od ziemi i wpadł w krzaki. w dodatku skrzywiłem górne golenie w 888 rc2x z 07 roku :/
Skrzywiłeś kierownice przy dość dużej glebie (po zdartym lakierze widać, że w coś mocno uderzyła, mostek zintegrowany nie mógł się obrócić), przy okazji pogięły się też golenie 888... wnioskuje, że gleba była megaaa... ja bym był zadowolony z kiery (jeszcze Ci na gwarancji nową dali).
Przy takim gruchnięciu mogła pęknąć - a nie zrobiła tego, dla mnie to duży plus!
255 mm skoku akurat ciągle funkcjonuje w paru bardzo uznawanych nowych ramachEZrider pisze:Ciekawi mnie, czy kierownice 800mm to tak samo ślepy zaułek jak Super Monster, 255mm skoku na zadzie i kilka innych zaniechanych ścieżek w kolarstwie górskim 99'-05'

W przypadku kierownic istotny jest fakt, że można je bez problemu skrócić, dopasowując do swoich potrzeb. I uważam, że po to właśnie producenci oferują kierownice 800 mm (i więcej) - żeby można było samemu zadecydować, jaka długość jest idealna.
BikerJG teoretycznie tylko bo masz jeszcze coś takiego jak sztywność i wytrzymałość (materiał z jakiego wykonana jest kiera ) Wystarczy prosty test na kolanie. Jeśli kiera się wygina to czuć to w rękach..czyli w rowerze będzie się wyginać jeszcze bardziej...dla tych 30g nie wiem czy warto ryzykować uzębienieBikerJG pisze:Btw, ja nic nie polece bo nic mi nie peklo Rolling Eyes Kup cokolwiek, nawet zostaw sobie nowe paco, nie ma wiekszych roznic procz wagi i malowania Wink

A po dobrej glebie to i Pudzian pęknie...
Mając szeroką kierownicę masz możliwość dopasowania jej do siebie. Jeden ma ten sam wzrost a szersze ramiona i dłuższe ręce więc inny chwyt mu podpasuje..po to się to robi tak samo jak wielkości ram dobiera się do proporcji wzrostu...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Schodek pisze:teoretycznie tylko bo masz jeszcze coś takiego jak sztywność i wytrzymałość (materiał z jakiego wykonana jest kiera ) Wystarczy prosty test na kolanie. Jeśli kiera się wygina to czuć to w rękach..czyli w rowerze będzie się wyginać jeszcze bardziej...dla tych 30g nie wiem czy warto ryzykować uzębienie
Brak sztywności pewnie da się odczuć w precyzji prowadzenia roweru, ale sztywność i wytrzymałość to już dwie różne rzeczy. Z dużym prawdopodobieństwem można przyjąć, że materiał bardziej elastyczny przeniesie większe obciążenie zanim ulegnie zniszczeniu. Potwierdza to zresztą zdjęcie Paco, która przy ostrej glebie uległa wygięciu - kierownica sztywna jak kamień pękła by, dużo bardziej ryzykując uzębienie. Oczywiście żeby w 100% to potwierdzić, trzeba by złamać kilka takich kierownic na maszynieVin_OSW pisze:Paco fajna, ale się gnie strasznie.

No i niektórym może na pewnej elastyczności zależeć ze względu na amortyzację pewnego zakresu drgań... Ale to już jest temat na tyle kontrowersyjny, że nawet wolę w niego nie wnikać :P
-