Piasty Chosen
Piasty Chosen
witam, moje przygotowania do przyszlego sezonu znowu stanely w miejscu
juz mialem skladac kolo na hopie lecz budzet nie pozwala... Zauwazylem bardzo ciekawe piasty Chosen (sprzedawca pisze ze dzialaj ana licencji sun ringle). Zalezy mi na dobrej piascie mozliwie jak najglosniej cykajacej. Nie musi byc nowa (najlepiej cale kolo - jak ktos chce sprzedac to pisac na gg: 6171600). Mozecie mi napisac cos wiecej o tych piastach? Ewentualnie polecic cos innego? tak aby w cale w miare ciekawe i wytrzymale kolo wynioslo mnie max 400-450zl?

http://utn.pl/OKAZJE <-- Dobry sprzęt za dobre pieniądze! : )
chosen produkuje piasty miedzy innymi dla sun ringle.Mialem chyba wszystkie mozliwe modele piast chosena na 150/12,z zadna nie byla klopotow,piasty wytrzymale dobrze wykonane,w dobrej cenie.Jesli zaezy Ci na glosnej piascie to w czolowce moze nie sa ale mozna zawsze dorobic mocniejszy pierscien/podgiac mocniej blaszki i wtedy piasty staja sie naprawde glosne bez uszczerbku na ich stanie technicznym.Moze napisz nad ktorym modelem myslisz, latwiej bedzie porownac do czegos.teraz w rowerze mam najwyzszy model z bebenkiem MGC ktory ma niepowtarzalny dzwiek(zazebia sie 120 razy na 1 obrot kola) i musze powiedziec ze jak dla mnie piasta jest lepsza niz hope pro 2,ale to juz troche wiecej kasy niz chcesz wydac.
Dem0niczny Sam mam śmigam na tych piastach. Na tyle głośno cyka, bardzo dobrze trzyma.
2 lata używałem na przodzie, po tym czasie piasta bez luzu, jak nowa wizualnie i technicznie.
Ode mnie wielki plus.
Lepszy stosunek jakości do ceny niż Novatec. Jak masz możliwość kupna to zaopatrz się bo na prawdę fajne piasty : )
2 lata używałem na przodzie, po tym czasie piasta bez luzu, jak nowa wizualnie i technicznie.
Ode mnie wielki plus.
Lepszy stosunek jakości do ceny niż Novatec. Jak masz możliwość kupna to zaopatrz się bo na prawdę fajne piasty : )
jesli chodzi o skladanie kol to w gre tylko chosen sun ringle wchodzi. Natomiast wiem ze mozna w dobrej cenie wyrwac cale uzywane kola i tak chcialbym zrobic mam mozliwosc kupna kola na hoper pro 2 niestety odbija sie to na mtx 29 ktory jest dla mnie za slaby... tymbardziej ze single track juz polegl...Zalezy mi na niezawodnosci tak samo jak na dzwieku, na wage srednio zwracam uwage byle nie bylo przesady...
Dem0niczny Ja w zeszłym roku kupiłem Chosen'a na tył za 80zł nowego (lajtowa fajna wersja), w tym roku zmieniłem obręcz na Supre BH - tylko dlatego że je w dobrej cenie dorwałem. Sądzę że całe koło wyjdzie mnie około 200-230zł (prócz piasty wszystko nowe) : ) Waga trochę spora bo około 1200-1300g tak mi się wydaję. Chosen ze 400g waży Supra 600g, no i szprychy. Choć wydaję mi się że będą to fajne mocne koła ; )
Na allegro był komplet kół na chosenach, ale jak pamiętam to bardzie xc, lekkie enduro czy 4x. Niż ostre katy, chodzi mi o zastosowanie tych kół ; p
Na allegro był komplet kół na chosenach, ale jak pamiętam to bardzie xc, lekkie enduro czy 4x. Niż ostre katy, chodzi mi o zastosowanie tych kół ; p
jak juz w innym temacie wspominalem dopiero sie ucze single track polegl to musi byc cos co mnie kolejny raz nie zrazi... zdarzylo mi sie poprostu na kartofelka poleciec