[ablee] Giant Reign X + Manitou Dorado
nie wiem jak banshee ale jako wlasciciel RXa 2009 moge powiedziec co mnie w tej ramie wkurza - (mowimy o starym modelu 2009 i wczesniej)
Dołączając się do tematu czy ktoś byłby w stanie porównać RX to Banshee Rune? Szukam typowej ramki do-it-all, banshee dużo bardziej mi się podoba wizualnie ale RX tańszy i wszyscy go chwalą właśnie w takim zastosowaniu.
- damper jest w klatce - z poczatku sie cieszylem bo wywalalem sie duzo i damperowi nic nigdy sie nie stalo, potem sie okazalo ze ciezko sie dostac do ustawien. kupilem nowego dhx 5 air i musialem sporo spilowac pokretlo propedala bo zawadzalo o klatke.
wlaczenie propedala w czasie jazdy grozi obcieciem palcow...
pewnie teraz bralbym tego nowego RXa w ktorym damper jest odsloniety
co do fajnych ramek do AM czy Enduro to spotkalem kilku zadowolonych ludzi na canondale prophet.
edit: albo wspomniany spec pitch
MaciekFR miałem "parę" rowerów właśnie o skoku 150-180 i tak z perspektywy czasu ty chyba RX oraz Spece SX/Enduro najbardziej mi odpowiadały.
Jak coś to pisz do mnie na gg: 1007015, bo nie chce mi się tu produkować na te tematy.
DH-luka rok temu testowałem nowego RX i nie ma on takiego pazura jak poprzednik.
Jak coś to pisz do mnie na gg: 1007015, bo nie chce mi się tu produkować na te tematy.
DH-luka rok temu testowałem nowego RX i nie ma on takiego pazura jak poprzednik.
Spaced prophet jest ociężały? Jaki miałeś ustawiony kąt główki ?
Jako rower AM super się sprawdza, można na nim komfortowo podjechać, i zjechać, skręcał on super. Bez problemu można na nim złożyć rower poniżej 11kg, rama mi ze sterami, zaciskiem, damperem waży 2700g. Jedyne co mu mogę zarzuci to małą sztywność, ale to już norma w Canonach.
Jako rower AM super się sprawdza, można na nim komfortowo podjechać, i zjechać, skręcał on super. Bez problemu można na nim złożyć rower poniżej 11kg, rama mi ze sterami, zaciskiem, damperem waży 2700g. Jedyne co mu mogę zarzuci to małą sztywność, ale to już norma w Canonach.
Spaced zmiana kata główki jest po przez przestawienie dampera do innego oczka na wahaczu i ta regulacja była w każdym prophecie. Po jednym dniu to raczej o żadnym rowerze nic nie powiesz ponieważ dobrze sobie nawet dampera nie ustawisz pod siebie, a co dopiero można mówić o przyzwyczajeniu do roweru. . . Chyba, że ty jesteś przechujem i potrafisz spojrzeć na rower i wzrokiem wszystko ustawić 

ablee geometrie czuje sie szybko. Akurat byłem na tripie gdzie był moj rower + prophet i przesiadałem sie tam i spowrotem. Zawieszenia mogłem nie czuc ale roznice w zwrotnosci łatwo było zauważyć. Rower dobrze saggował co najwyzej mniejsze ustawienia nie były dokladnie dobrane ale jak to na skretnosc wplywa? 

thomson chodzi tobie o maviki? Ja ich używam jak jadę napierdalać kilometry. Ma je od lipca, zaliczyłem na nich już parę wypadów w Bieszczady, po okolicy tez trochę po okolicach. Puki co to nic się z nim nie dzieje, ale na pewno nie są to obręcze do zjazdu, obręcze nie są sztywne, czuć to na bardziej wymagającym terenie. Puki co obręcze są jeszcze proste, nie maja bicia, ale 99% nie są one do fr/dh, bo mogą nie ogarnąć, a ich cena w granicach 200zł za sztukę nie jest mała.
Mama nich założone opony 2.4 i wyglądają na straszne balony. Na ich boku pisze, żeby nie stosować opon szerszych niż 2.3".
Mama nich założone opony 2.4 i wyglądają na straszne balony. Na ich boku pisze, żeby nie stosować opon szerszych niż 2.3".
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: