Irytujace skrzypienie w okolicy sterow.

klexuh
Kontakt:

Irytujace skrzypienie w okolicy sterow.

Post autor: klexuh »

Jak w temacie.. Znika lub cichnie po skreceniu mocniej na gwiazdce.. Wymienilem amortyzator na 2 polki- dalej, lozyska kreca sie calkiem ok, ciasno siedza w miskach, miski ciasno siedza w glowce.. :roll:
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

klexuh jakie stery, jaka rama, jaki amor?
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

klexuh Przesmaruj łożyska i bieżnie, nie żałuj tawotu, pamiętaj ze przy skręcaniu 2 półki w ramie półki skręcasz dopiero po skręceniu mostka, śruby po kolei od samej góry na dół miałem już taki przypadek i odpowiednie przesmarowanie i skręcenie pomogło do czasu, dopuki nie zaczęła pękać dolna miska sterów w środku w ramie i pęka sobie dalej, tak że sprawdź tez, czy nie masz małych pęknieć na miskach
Back in black
klexuh
Kontakt:

tomek059 Sunline v2, Sx-trail, Boxxer Race.

LestatBiker Nic nie peka.. bierzni nie jestem w stanie nasmarowac bo w tych sterach wyciagniecie lozysk graniczy z cudem, w serwisie tez nie dali rady, jak przekladalem to wbijali razem z lozyskami :wink:
LestatBiker
Kontakt:

Post autor: LestatBiker »

klexuh da radę przesmarować jak zakupisz smar w sprayu, z cx-80 albo wurth, jak pryskasz jest rzadki, ale po chwili pęcznieje i robi się gęsty, znakomita sprawa, na bidę możesz jakimś wd-40 delikatnie zmoczyć, sprawdź czy bieżnia jest jeszcze dobrze osadzona na sterówce lub czy nie ma luzów, tak ze klucze w dłoń, robisz striptiz sterów i składasz, jak nic nie pomoże to niestety czeka cię wydatek... jak nic nie da rady , polataj z tydzień, może im się poukłada, chyba że w serwisie zostały z nich jakieś części zapasowe.... :wink:
Back in black
tomek059
Kontakt:

Post autor: tomek059 »

klexuh pytałem o części bo stery sunlinea mają to do siebie że łożyska są za mocno spasowane i to niestety dzieje się u wielu ludzi. Czytałem raz że jeden z forumowiczów przetoczył leciutko miski tak aby lżej wchodziły łożyska i potem było już dobrze. Niestety moja wiedza jest "wyczytana" więc prosimy o wypowiedź kogoś kto już poradził sobie z tymi dźwiękami
klexuh
Kontakt:

tomek059 Ja mam juz serdecznie dosc tych sterow, bierznie tez lekko "zedytowalem", do misek niestety nie mam sie jak dostac.. Mialy isc odrazu do wymiany, ale niestety musze zminimalizowac koszta..
ODPOWIEDZ