Czy ta obrecz jeszcze wytrzyma ??

jestem12314
Kontakt:

Czy ta obrecz jeszcze wytrzyma ??

Post autor: jestem12314 »

Witam... znalazłem na strychu obręcz. Na łączeniu zrobiła sie szpara i chciałem sie zapytać czy opłaca sie składać no niej koło ??
http://www.aukcjoner.pl/gallery/003865569-.html#I1
Skyline GT
Kontakt:

Post autor: Skyline GT »

Od razu mówię nie.
Frrytkiii
Piotr
Kontakt:

Post autor: Piotr »

NIHUYAH;)
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Ja w swojej feldze dartmora też tak miałem. Na łączeniu była szpara grubości paznokcia , ale dobry naciag sprzych spowodował , że nic się nie powiększa.
Cały sezon tak przejeżdziłem , a felga dosyć łatwego zycia nie ma na tyle z 86 kg ridersem na sztywniaku.

Więc jeśli nie jest ta szczelina zbyt duza to spróbuj to dobrze zapleść a następnie patrz czy to coś się nie powiększa :)
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Jeśli sam zaplatasz to możesz na tym jeszcze pośmigać jeśli nie umiesz zaplatać to nie dawaj tego do serwisu, bo szkoda kasy na zaplatanie.
Piotr
Kontakt:

Post autor: Piotr »

wojtasu widac, ze to jest troche wieksza szczelina. Imo nie warto sie z tym bawic, szczelina najprawdopodobniej bedzie sie powiekszala, a obrecz jajowala w tym miejscu. Bedzie Cie ta zabawa kosztowala sporo pracy albo kasy.
jestem12314 sa teraz na rynku tanie i dobre obrecze (chociazby darta), a jesli totalnie nie masz kasy zawsze mozesz popatrzec na uzywane. Z reszta teraz idzie zima wiec i tak do wiosny zdazysz odlozyc pare zlotych i cos upolowac.
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

Jeśli to jest na łączeniu to powinno wytrzymać. Wewnątrz obręczy jest jeszcze wciśnięty klin który trzyma całość, do tego szprychy też swoje robią.
sasquatch
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

kupilem kiedys rigide dh30 i przyszla mi ze szpra na laczeniu ale jak dalem kolo do zaplecenia to nie bylo sladu po przerwie i kolo sie nie krzywilo w tym miejscu, mialem tez takiego singletracka ktorego sam zaplatalem i po zaplocie i dociagnieciu szprych wszystko zniklo. Kola sie tak wlasnie zaplata zeby naciag szprych nie pozwalal na rozejscie sie obreczy na laczeniu
Banan725135650
Kontakt:

Post autor: Banan725135650 »

Sam ostatnio kupiłem Obręcz Mavic'a 321 - kupowałem jako nową i obręcz patrząc pod światło miała szparę przechodzącą przez prawie całą długość łączenia. Zaniepokoiło mnie to i napisałem do obsługi sklepu. Teraz pozwolę sobie zacytować słowa Pana Daniela Ciężkiego:

"...Ponieważ wszystkie obręcze, które sprawdziłem patrząc pod światło mają szczelinę grubości włosa, generalnie 99% obręczy łączonych tradycyjną metodą ma taką szczelinę, ale często ginie ona pod grubą farbą. Ponownie zapewniam, że obręcz jest w 100% pozbawiona wad i zapewniam Pana, że gdybyśmy mieli taką bez szczeliny wymienilibyśmy Panu ten towar na taki jak Pan sobie życzy...".

Po zapleceniu koła obręcz zeszła się w całość i szpary nie widać. Koło kręci się idealnie - żadnej centry czy:
Piotr pisze:obrecz jajowala w tym miejscu
Możesz spróbować zapleść koło na tej obręczy, ale nie daję głowy, że się nie zawiedziesz. Pozdrawiam.
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

Hehe ja kiedyś dawno temu w BMXie miałem to samo. Pencło na łączeniu ale jeździłem dość długi czas i wytrzymało bez problemu. Chociaż kto wie czy to nie taka bomba zegarowa, to hop, tam hop i bum...
Be free...
Konioczynka666
Kontakt:

Post autor: Konioczynka666 »

Mam dokładnie to samo w moim rowerze trialowym, a gdzie jak gdzie ale w trialu trochę dostaje koło zwłaszcza jak sie jest workiem ziemniaków : P Żyje zęby całe i jeszcze bym na niej pojeździł, żeby piasta się nie zesrała.
A i szprychami można to ładnie ściągnąć.
Kupie napinacz pod miske i zebatke 36z
ODPOWIEDZ