66 RC3 vs. Boxxer Race vs ??

F4rr3ll
Kontakt:

66 RC3 vs. Boxxer Race vs ??

Post autor: F4rr3ll »

mam do wyboru powyższe amory i nie wiem czy lepiej mieć gorszy tlumik i wiekszy skok czy na odwrót , proszę o opinie

i gdzie jest jeszcze do odstania boxxer race 2010 ?
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Sam mam 66 rc3 2010 i muszę przyznać że są genialne, nie poczujesz tego na "parkingu" ale w terenie 3 kliknięcia regulacją twardości robią spoorą różnicę!

a co do Boxxera.. no cóż jeżeli koniecznie chcesz 2-półkę którą na dodatek będziesz musiał zaraz po kupnie rozkręcić i zmienić olej tak żeby działała...
Schokowafel
Kontakt:

Post autor: Schokowafel »

Porównujesz 2 zupełnie różne amortyzatory. Nie możesz tutaj porównywać tłumików lepszy-gorszy bo oba mają inne zastosowanie i działaja zupełnie inaczej. Jako ciekawostkę dodam że do Boxxera wkręcacie zwykłą nakrętke i można regulować Flood-Gate. Masz wtedy funkcjonalność wersji Team 06-09. Wybór amortyzatora powinieneś uzależnić od dyscypliny w której bedziesz go urzywał. 66 typowo do FR. Cięższy, otwarta kąpiel, wytrzymalszy i progresywny a Boxxer lekki sztuciec do ścigania. Totalnie liniowy, Wszystkie regulacje działają na całym skoku a nie jak w 66 gdzie mozna regulować dobicie. Trzeba o niego bardzo dbać. Bardzo proste i szybkie czynności ale jednak sporo ludzi to zaniedbuje i niszczy te amory.
CompHaker
Kontakt:

Post autor: CompHaker »

jasiek_krk jakos ja swojego Race'a nie musialem rozkrecac, zeby dzialal. A jak rozkrecilem to olej do smarowania byl.
RS mial problem z pierwszym wypustem boxxerow, pozniej juz poprawili.
mike007
Kontakt:

Post autor: mike007 »

www.hadronsport.com tutaj jeszcze dostaniesz boxxera race 1900zl
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

CompHaker pisze:jakos ja swojego Race'a nie musialem rozkrecac, zeby dzialal
jestem z Ciebie dumny ;] a poważnie: 3 kumpli kupiło 3 boxxery nówki ze sklepu. Wszystkie do osiągnięcia zadowalającego poziomu pracy potrzebowały przeczyszczenia i zmiany oleju mn innymi dla tego że były suche.
CompHaker
Kontakt:

Post autor: CompHaker »

jasiek_krk sam jestem z siebie dumny :P Wnioskuje, ze wszyscy trzej mieli pierwszy wypust. W moim bynajmniej bylo ok.
ODPOWIEDZ