Rama fr/dh, dla ponadwymiarowego ludzia.. ~3k
Rama fr/dh, dla ponadwymiarowego ludzia.. ~3k
Siema, posiadam prawie 2metry wzrostu, 90kg żywej masy, za pół roku siedemnastka.. Z tej okazji postanowiłem zrobić sobie prezent, a mianowicie zmienić frameset. Jestem bardzo zadowolony z mojego stinky.. ale czuje, że jest mi za małe - ogranicza moje ruchy + środek ciężkości nie tam gdzie powinien być. Do wydania będzie ok. 4,5k [na ramę z damperem i widelec], powiedzmy, że 1,5k biorę na totema lub boxxera, ew. inne graty W takiej sytuacji zostaje mi 3k na ramę z damperem.
Porównując geometrie i przeszukując rynek wtórny doszedłem do takich ram jak:
-demo 7 z 2009r [dhx 4.0]
-voltage FR30 z 2010r [jakiś rocco?]
-glory FR 2008r [dhx 5.0]
-cane corso 2010r [rocco] nówka
-zumbi f44 2008r? [dhx 5.0]
-sunday 2006r [dhx?]
Wszystkie w rozmiarze L, szukam ramy o skoku 180-200, żeby dobrze się z górki kulała i w zakrętach nie traciła za szybko ;P, demo i voltage są szczególnie bliskie memu sercu bo mój pięknie tykający dabomb 135x10 mógłby ze mną dłużej pomieszkać.
Moje pytanie: Jakieś inne propozycje? Co z podanych najlepiej? No i ten.. produkujcie sie ;D
pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc -> maks
Porównując geometrie i przeszukując rynek wtórny doszedłem do takich ram jak:
-demo 7 z 2009r [dhx 4.0]
-voltage FR30 z 2010r [jakiś rocco?]
-glory FR 2008r [dhx 5.0]
-cane corso 2010r [rocco] nówka
-zumbi f44 2008r? [dhx 5.0]
-sunday 2006r [dhx?]
Wszystkie w rozmiarze L, szukam ramy o skoku 180-200, żeby dobrze się z górki kulała i w zakrętach nie traciła za szybko ;P, demo i voltage są szczególnie bliskie memu sercu bo mój pięknie tykający dabomb 135x10 mógłby ze mną dłużej pomieszkać.
Moje pytanie: Jakieś inne propozycje? Co z podanych najlepiej? No i ten.. produkujcie sie ;D
pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc -> maks
Cane corso nawet nie brałbym pod uwagę bo to shit...
Na Zumbi także bym uważał bo z pierwszymi seriami było duużo problemów...
Voltagre fr30 zbadaj sobie rozmiar bo L'ka może być za mała
Z tych co podałeś to brałbym demówke, a najlepiej sundaya ale zadbanego bo to już 4 letnia rama
Na Zumbi także bym uważał bo z pierwszymi seriami było duużo problemów...
Voltagre fr30 zbadaj sobie rozmiar bo L'ka może być za mała
Z tych co podałeś to brałbym demówke, a najlepiej sundaya ale zadbanego bo to już 4 letnia rama

Sell: Rower - Intense M9
-
- Kontakt:
akSiorek odszukaj sobie moj temat bo miałem podobny dylemat z ramą, bo tez chciałem do 3k ale wszyło jak wyszło i nic ciekawego nie znalazłem. Dodaj sobie jeszcze do tych ram w mniej-wiecej podobnej cenie: norco dh team, omen vigo czy tez Kona np. Stab supreme, stab deluxe. (ale tutaj to juz by sie zaraz na forum posypały ze to : xxx, xxx, xxx badziewne, xxx, psuje sie, xxx, xD ) ze to tak okresle bo wsumie i tak to są ramy do zastosowania dh/fr a i tak skarżą bo ich poprostu nie lubią a nawet nie widzeli xD
akSiorek mozesz tez np. 1k w amor dac tylko na 1 sezon a wiecej do ramy i na pare sezonów
ale to juz wybor nalezy do Ciebie ;PP
AlanCK ogólnie na allegro jest duzo ironów, do wyboru do koloru ; ) i tak samo sporo roczników co sam pewno zauwazyłes ;P
akSiorek mozesz tez np. 1k w amor dac tylko na 1 sezon a wiecej do ramy i na pare sezonów

AlanCK ogólnie na allegro jest duzo ironów, do wyboru do koloru ; ) i tak samo sporo roczników co sam pewno zauwazyłes ;P
http://rafcik.pinkbike.com/
akSiorek glory FR/demo7 wydaje się idealnym rozwiązaniem jeżeli szukasz ramy o przeznaczenu dh/fr. Sunday - typowo racingowa maszyna, niski suport, klei ziemi jak nie wiem ale w fr nie sprawdzi się tak dobrze jak wymieniona wyżej konkurencja.
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
gg:1037908
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: