2011 Corsair - Dominion

frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Vin_OSW przeczytałem co piszą o tej nowej ramie na RM i nigdzie nie ma tam szczegółów na temat nowego zawieszenie Corsaira UNIT. Nie mniej jednak, jak wspomniał Troyo, zawieszenie w Koenigu wyglądało bardzo podobnie, a co do tamtego jestem pewien, bo rozmawiałem o nim (Koenigu) z jego twórcą.
I tam, mimo, dwóch elementów między wahaczem a przednim trójkątem, rama była jednozawiasem.
To nie chodzi o "zwyczaje", a o to, jak zawieszenie jest skonstruowane i jak działa.
pozdro

frango
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Ramka bardzo fajna, ciekawy patent z tą możliwością zmiany geo i naklejkami- tylko jakoś mnie to nie przekonuje,bo rower zaprojektowany do jednej rzeczy będzie zawsze lepszy. W sumie to raczej ułatwienie głównie dla Corsaira,bo nie mają kilku ram w różnych kolorach.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Kilka fotek nowego Corsair'a
http://www.ridemonkey.com/forums/showpo ... stcount=39
Pablo pisze też, że nie powinniśmy dać się oszukiwać producentom ram/rowerów, że "dzięki cudownemu systemowi zawieszenia" rower będzie jeździć za nas. Jak nie ma dobrze dopasowanego dampera to dupa ;)
Jeśli dobrze zrozumiałem, to zawieszenie UNIT, będzie m. in. pozwalać łatwiej poderwać przód lub/i zrobić manuala. Dodatkowo, jest bardziej dostosowane do napędów z więcej niż jedną zębatką z przodu.
pozdro

frango
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Tu w jednopołkowym wydaniu + Air na dupie :wink:

Obrazek
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

ciekawi mnie jak ten rower jeździ w najmniejszej opcji skoku :)
43RIDE magazyn rowerowy
ODPOWIEDZ