DunCon
-
- Kontakt:
jak się kontaktujesz? mailowo? to na jaki adres? a może telefonicznie? Coś nie chce mi sie wierzyć bo staramy się wszystko załatwiać na bieżąco.Damian04 pisze:Od miesiąca próbuje sie w ogóle jakoś skontaktować z firmą Karpiel jak i duncon i zero odzewu... nic... cisza...
Ale oczywiście czasami zdarzają sie wpadki bo zawsze można coś przeoczyć.
-
- Kontakt:
Zrobcie cos z ta firma bo naprawde zal, jest to chyba najbardziej znana firma na polskim rynku dh, pamietam pare lat temu jak byly o tej firmie dobre opinie typu "nawet jak Ci peknie to dc zawsze od kopa wymienia na nowe" a teraz? brak kontaktu z dc z tego co widze po wypowiedziach :P
Do tego wiecznie stare projekty, np akita, ile ten projekt ma lat? pamietam ze w 2005 roku byl na pewno, mamy 2011 prawie a akita jest w niezmienionej formie, pitbull podobnie (niewielkie zmiany).
Przynajmniej z Tosa i CC cos sie dzieje na dobre, ale np moje CC ma krzywo przyspawany adapter iscg05 tak ze w jednym miejscu musze dac podkladke, niby nic a jednak w innych firmach by takie cos nie przeszlo :P
Tak wiec Piotrex i Jasiu, mam nadzieje ze nowa ekipa postawi te firme na nogi, i powstana nowe konstrukcje nie pod nazwa karpiel, tylko pod nazwa duncon, bo z mojej CC jestem naprawde w **** zadowolony.
Do tego wiecznie stare projekty, np akita, ile ten projekt ma lat? pamietam ze w 2005 roku byl na pewno, mamy 2011 prawie a akita jest w niezmienionej formie, pitbull podobnie (niewielkie zmiany).
Przynajmniej z Tosa i CC cos sie dzieje na dobre, ale np moje CC ma krzywo przyspawany adapter iscg05 tak ze w jednym miejscu musze dac podkladke, niby nic a jednak w innych firmach by takie cos nie przeszlo :P
Tak wiec Piotrex i Jasiu, mam nadzieje ze nowa ekipa postawi te firme na nogi, i powstana nowe konstrukcje nie pod nazwa karpiel, tylko pod nazwa duncon, bo z mojej CC jestem naprawde w **** zadowolony.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
-
- Kontakt:
LOLgroochas pisze:piotrex przeciez to jest swietna nowina ! Wreszcie jest jakas nadzieja ze ta firma zacznie normalnie funkcjonować !

Tak gwoli wyjaśnienia: Musicie zrozumieć że po tych wszystkich zmianach kadrowych sporo się zmieniło. W 2011 nie ma co liczyć na ekspansje DunCona w stylu tej Prowadzonej przez Darta. Musimy się skupić na tym co mamy, powoli dążąc do tego aby DunCon znów był wielki.
-
- Kontakt:
Me too, mimo tego, że mam nie oryginalne śruby... i taka mała niedoróbka, mam rozmiar 15,5" a na ramie jest napisane 17,5"Slopstyler pisze: Ja tez z Tosa Inu jestem bardzo zadowolony.

Więc kieruję do Was pytanie jasiek_krk i piotrex. Czy można od Was dostać komplet oryginalnych śrub i jeśli by były to komplet naklejek

-
- Kontakt:
Vin_OSW Ja mam Cane Corso 2010 a na ramie z tylu jest 2008, a przeciez w 2008 jeszcze byly te kwadratowe CC :p
Ale i tak na CC duzo lepiej mi sie jezdzi niz na m3.
Ale i tak na CC duzo lepiej mi sie jezdzi niz na m3.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
ja widze jeden zarzut pod tytulem brak kontaktu i poki co nie moge sie do niego odniesc bo nie wiem o jaki kontakt chodzi-na stronie jest podany telefon komorkowy do Pawla i nie wierze ze go nie odbiera,bo to numer ktory ma zawsze przy sobie.LisuKrakow pisze:brak kontaktu z dc z tego co widze po wypowiedziach :P
po drodze byly 3 rozne wersje proto akity ktore sie nie przyjely poza jedna ktora dyskwalifikowal koszt produkcji.akita sie dobrze sprzedaje,byla jedna reklamacja na nia (slownie jedna),ludzie sa zadowoleni,wiec rama nie byla zmieniana.LisuKrakow pisze: akita jest w niezmienionej formie
fakt,jest juz dlugo na rynku i nalezalo by ja zmienic-stad trwaja nad tym "prace" (w takim zakresie na ile to mozliwe przy mikro firmie),ale pierwszenstwo ma CC.
i znowu-Siara tak mowi?Kto mial byc tym nowym wlascicielem?To akurat jest rzecz ktorej nie jestem w stanie obalic twardymi dowodami,bo tak owych nie ma.ale to dziala w obie strony-nie ma tez dowodow na to jako by mial sie zmienic wlasciciel...Slopstyler pisze:"Miał zienić się właściciel".
Vin_OSW naklejek na pewno nie,bo nie ma zestawow naklejek do naszych ram-z racji tego ze sa one pod lakierem,a to bardzo nieekologiczna metoda i nie przechodzi (w normalnej cenie) w Europie to ramy sa malowane na Taiwanie.
Mozemy Ci pomalowac ta rame tak zeby byly na niej napisy w oryginalnej czcionce.
Ze srubami moze byc problem,ale zobacze czy cos nam jeszcze zostalo.
no i na zakonczenie.. tak jak napisal Jasiek-rok w plecy,duze zmiany,nowe plany do wdrozenia,ale na to potrzeba czasu i rok 2011 bedzie czasem na wprowadzenie pierwszych zmian,na razie tych mniejszych.duze zmiany przyjda w sezonie 2012.tak wiec prosimy o wsparcie :P
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Takie opinie o czymś świadczą, ludzie są zadowoleni i widać chcą kupować produkty Duncon. Problem w tym, że różne dziwne słuchy w świecie ostatnio chodziły np. że Duncon już gwary nie uznaje, firma splajtuje itp.LisuKrakow pisze:Ale i tak na CC duzo lepiej mi sie jezdzi niz na m3.
Myślę że produkty Duncona, a dokładnie flagowy model do dh CC może w przyszłych latach znaleźć dużo chętnych jeżeli:
- zmianie olegnie desing ramy - lekkie modyfikacje nie zaszkodzą (np. główka 1.5)
- firma sama zajmie się sprzedażą a nie będzie wysyłać ram na sklepy
- poprawi się jakość - przy czym mniej ram pójdzie na zwroty a więc firma troszkę zaoszczędzi
- rozmiar - zróbcie jakieś normalne rozmiary bo same S-ki można było kupić.
- cena - bo to najważniejsze na naszym rynku - mało kto kupi za 3,6k u was na sklepie skoro na allegro nówki z gwarą z innych sklepów lub od użytkowników za 2k można kupić.
Sam kiedyś marzyłem o CC lecz cena mnie odstraszyła tak jak rodzimego konkurenta Zumbi.
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
gg:1037908
piotrex pisze:ramy sa malowane na Taiwanie.
Ja tu sensu nie widzę :P Malowanie mam ogarnięte u siebie, ale dzięki zachęcipiotrex pisze:Mozemy Ci pomalowac ta rame tak zeby byly na niej napisy w oryginalnej czcionce.

Wielkie dzięki! Czekam na wiadomośćpiotrex pisze:Ze srubami moze byc problem,ale zobacze czy cos nam jeszcze zostalo.

Cubus5 konkret najcenniejszy
.jadziem:
.
Swiadomi tego nieco inaczej bedziemy zamawiac ramy (szczegolnie jesli chodzi o proporcje pomiedzy rozmiarami)
w tym punkcie warto zaznaczyc,ze "nowka z gwara" pochodzi od sklepu ktory kupil rame od nas,a nie od osoby fizycznej.Gwarancja jest udzielana na pierwszego wlasciciela.
pozdro
Vin-ok,racja,rozwine zagadnienie,ramy malowane na Taiwanie maja naklejki pod lakierem,a ramy malowane w Polsce maja malowane napisy,nie naklejki.
Szablonu niestety nie mozesz dostac,bo to autorska czcionka DC za ktora spolka zaplacila i pani Prezes Zarzadu bardzo pilnuje zeby nie wyplynela "na zewnatrz" :P.

to jest powiazane z tym:Cubus5 pisze:dziwne słuchy w świecie ostatnio chodziły np. że Duncon już gwary nie uznaje, firma splajtuje itp.
Cubus5 pisze:na allegro nówki z gwarą z innych sklepów lub od użytkowników za 2k można kupić
glowka 1.5,zmieniona geo-jak zdazymy to w 2011,jak nie to w 2012.Cubus5 pisze:- zmianie olegnie desing ramy - lekkie modyfikacje nie zaszkodzą (np. główka 1.5)
tu sprawa jest nieco bardziej skomplikowana,ale na pewno zmieni sie system sprzedazy-juz wkrotce.- firma sama zajmie się sprzedażą a nie będzie wysyłać ram na sklepy
zmienione zostaly (i zostala pozostale) slabe punkty poszczegolnych ram,dodatkowo odpadly dwie fabryki ktorych wyroby niestety nie spelnily oczekiwan- poprawi się jakość - przy czym mniej ram pójdzie na zwroty a więc firma troszkę zaoszczędzi
same Ski mozna bylo kupic,bo wszystkie Mki zostaly wykupione wczesniej- rozmiar - zróbcie jakieś normalne rozmiary bo same S-ki można było kupić.

Swiadomi tego nieco inaczej bedziemy zamawiac ramy (szczegolnie jesli chodzi o proporcje pomiedzy rozmiarami)
ceny wracaja do normalnego poziomu,tamte podyktowane byly wyprzedaza-trzeba bylo zwolnic kase z magazynu.cena - bo to najważniejsze na naszym rynku - mało kto kupi za 3,6k u was na sklepie
w tym punkcie warto zaznaczyc,ze "nowka z gwara" pochodzi od sklepu ktory kupil rame od nas,a nie od osoby fizycznej.Gwarancja jest udzielana na pierwszego wlasciciela.
pozdro
Vin-ok,racja,rozwine zagadnienie,ramy malowane na Taiwanie maja naklejki pod lakierem,a ramy malowane w Polsce maja malowane napisy,nie naklejki.
Szablonu niestety nie mozesz dostac,bo to autorska czcionka DC za ktora spolka zaplacila i pani Prezes Zarzadu bardzo pilnuje zeby nie wyplynela "na zewnatrz" :P.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
-
- Kontakt:
piotrex Nasłuchałem się tego we wakacje od chłopaków z Zakopanego na Szymoszkowej, a że oni rzekomo wiedzą od Siary. Wiec tak plotka powstaje. Sam Siara na pinku napisał mi tylko tyle.
"Aug 23, 2010 at 14:23
siara says:
Hej,
No nie najlepiej sie tam dzieje. ale czy pada to tego nie wie nikt.
Pozdro"
"Aug 23, 2010 at 14:23
siara says:
Hej,
No nie najlepiej sie tam dzieje. ale czy pada to tego nie wie nikt.
Pozdro"
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186