DunCon

piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

groochas ze starej-starej nikt.
z poprzedniej Jasiek i ja.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

piotrex no dlatego napisalem "starej". Nawet Dunin odszedł ?
piotrex
Kontakt:

tak
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Damian04 pisze:Od miesiąca próbuje sie w ogóle jakoś skontaktować z firmą Karpiel jak i duncon i zero odzewu... nic... cisza...
jak się kontaktujesz? mailowo? to na jaki adres? a może telefonicznie? Coś nie chce mi sie wierzyć bo staramy się wszystko załatwiać na bieżąco.

Ale oczywiście czasami zdarzają sie wpadki bo zawsze można coś przeoczyć.
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

Zrobcie cos z ta firma bo naprawde zal, jest to chyba najbardziej znana firma na polskim rynku dh, pamietam pare lat temu jak byly o tej firmie dobre opinie typu "nawet jak Ci peknie to dc zawsze od kopa wymienia na nowe" a teraz? brak kontaktu z dc z tego co widze po wypowiedziach :P
Do tego wiecznie stare projekty, np akita, ile ten projekt ma lat? pamietam ze w 2005 roku byl na pewno, mamy 2011 prawie a akita jest w niezmienionej formie, pitbull podobnie (niewielkie zmiany).
Przynajmniej z Tosa i CC cos sie dzieje na dobre, ale np moje CC ma krzywo przyspawany adapter iscg05 tak ze w jednym miejscu musze dac podkladke, niby nic a jednak w innych firmach by takie cos nie przeszlo :P

Tak wiec Piotrex i Jasiu, mam nadzieje ze nowa ekipa postawi te firme na nogi, i powstana nowe konstrukcje nie pod nazwa karpiel, tylko pod nazwa duncon, bo z mojej CC jestem naprawde w **** zadowolony.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

piotrex przeciez to jest swietna nowina ! Wreszcie jest jakas nadzieja ze ta firma zacznie normalnie funkcjonować !
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

groochas pisze:piotrex przeciez to jest swietna nowina ! Wreszcie jest jakas nadzieja ze ta firma zacznie normalnie funkcjonować !
LOL :wink:

Tak gwoli wyjaśnienia: Musicie zrozumieć że po tych wszystkich zmianach kadrowych sporo się zmieniło. W 2011 nie ma co liczyć na ekspansje DunCona w stylu tej Prowadzonej przez Darta. Musimy się skupić na tym co mamy, powoli dążąc do tego aby DunCon znów był wielki.
Slopstyler
Kontakt:

Post autor: Slopstyler »

Sprostuje. "Miał zienić się właściciel". A reszte powiedzieliście już sami.

Ja tez z Tosa Inu jestem bardzo zadowolony.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Slopstyler pisze: Ja tez z Tosa Inu jestem bardzo zadowolony.
Me too, mimo tego, że mam nie oryginalne śruby... i taka mała niedoróbka, mam rozmiar 15,5" a na ramie jest napisane 17,5" :lol:

Więc kieruję do Was pytanie jasiek_krk i piotrex. Czy można od Was dostać komplet oryginalnych śrub i jeśli by były to komplet naklejek ;)
LisuKrakow
Kontakt:

Post autor: LisuKrakow »

Vin_OSW Ja mam Cane Corso 2010 a na ramie z tylu jest 2008, a przeciez w 2008 jeszcze byly te kwadratowe CC :p

Ale i tak na CC duzo lepiej mi sie jezdzi niz na m3.
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
piotrex
Kontakt:

LisuKrakow pisze:brak kontaktu z dc z tego co widze po wypowiedziach :P
ja widze jeden zarzut pod tytulem brak kontaktu i poki co nie moge sie do niego odniesc bo nie wiem o jaki kontakt chodzi-na stronie jest podany telefon komorkowy do Pawla i nie wierze ze go nie odbiera,bo to numer ktory ma zawsze przy sobie.
LisuKrakow pisze: akita jest w niezmienionej formie
po drodze byly 3 rozne wersje proto akity ktore sie nie przyjely poza jedna ktora dyskwalifikowal koszt produkcji.akita sie dobrze sprzedaje,byla jedna reklamacja na nia (slownie jedna),ludzie sa zadowoleni,wiec rama nie byla zmieniana.
fakt,jest juz dlugo na rynku i nalezalo by ja zmienic-stad trwaja nad tym "prace" (w takim zakresie na ile to mozliwe przy mikro firmie),ale pierwszenstwo ma CC.
Slopstyler pisze:"Miał zienić się właściciel".
i znowu-Siara tak mowi?Kto mial byc tym nowym wlascicielem?To akurat jest rzecz ktorej nie jestem w stanie obalic twardymi dowodami,bo tak owych nie ma.ale to dziala w obie strony-nie ma tez dowodow na to jako by mial sie zmienic wlasciciel...

Vin_OSW naklejek na pewno nie,bo nie ma zestawow naklejek do naszych ram-z racji tego ze sa one pod lakierem,a to bardzo nieekologiczna metoda i nie przechodzi (w normalnej cenie) w Europie to ramy sa malowane na Taiwanie.
Mozemy Ci pomalowac ta rame tak zeby byly na niej napisy w oryginalnej czcionce.
Ze srubami moze byc problem,ale zobacze czy cos nam jeszcze zostalo.

no i na zakonczenie.. tak jak napisal Jasiek-rok w plecy,duze zmiany,nowe plany do wdrozenia,ale na to potrzeba czasu i rok 2011 bedzie czasem na wprowadzenie pierwszych zmian,na razie tych mniejszych.duze zmiany przyjda w sezonie 2012.tak wiec prosimy o wsparcie :P
Cubus5
Kontakt:

Post autor: Cubus5 »

LisuKrakow pisze:Ale i tak na CC duzo lepiej mi sie jezdzi niz na m3.
Takie opinie o czymś świadczą, ludzie są zadowoleni i widać chcą kupować produkty Duncon. Problem w tym, że różne dziwne słuchy w świecie ostatnio chodziły np. że Duncon już gwary nie uznaje, firma splajtuje itp.
Myślę że produkty Duncona, a dokładnie flagowy model do dh CC może w przyszłych latach znaleźć dużo chętnych jeżeli:
- zmianie olegnie desing ramy - lekkie modyfikacje nie zaszkodzą (np. główka 1.5)
- firma sama zajmie się sprzedażą a nie będzie wysyłać ram na sklepy
- poprawi się jakość - przy czym mniej ram pójdzie na zwroty a więc firma troszkę zaoszczędzi
- rozmiar - zróbcie jakieś normalne rozmiary bo same S-ki można było kupić.
- cena - bo to najważniejsze na naszym rynku - mało kto kupi za 3,6k u was na sklepie skoro na allegro nówki z gwarą z innych sklepów lub od użytkowników za 2k można kupić.
Sam kiedyś marzyłem o CC lecz cena mnie odstraszyła tak jak rodzimego konkurenta Zumbi.
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
Vin_OSW
Kontakt:

piotrex pisze:ramy sa malowane na Taiwanie.
piotrex pisze:Mozemy Ci pomalowac ta rame tak zeby byly na niej napisy w oryginalnej czcionce.
Ja tu sensu nie widzę :P Malowanie mam ogarnięte u siebie, ale dzięki zachęci ;) Ale może dało by radę jakiś szablon zrobić? ;)
piotrex pisze:Ze srubami moze byc problem,ale zobacze czy cos nam jeszcze zostalo.
Wielkie dzięki! Czekam na wiadomość :)
piotrex
Kontakt:

Cubus5 konkret najcenniejszy ;).jadziem:
Cubus5 pisze:dziwne słuchy w świecie ostatnio chodziły np. że Duncon już gwary nie uznaje, firma splajtuje itp.
to jest powiazane z tym:
Cubus5 pisze:na allegro nówki z gwarą z innych sklepów lub od użytkowników za 2k można kupić
Cubus5 pisze:- zmianie olegnie desing ramy - lekkie modyfikacje nie zaszkodzą (np. główka 1.5)
glowka 1.5,zmieniona geo-jak zdazymy to w 2011,jak nie to w 2012.
- firma sama zajmie się sprzedażą a nie będzie wysyłać ram na sklepy
tu sprawa jest nieco bardziej skomplikowana,ale na pewno zmieni sie system sprzedazy-juz wkrotce.
- poprawi się jakość - przy czym mniej ram pójdzie na zwroty a więc firma troszkę zaoszczędzi
zmienione zostaly (i zostala pozostale) slabe punkty poszczegolnych ram,dodatkowo odpadly dwie fabryki ktorych wyroby niestety nie spelnily oczekiwan
- rozmiar - zróbcie jakieś normalne rozmiary bo same S-ki można było kupić.
same Ski mozna bylo kupic,bo wszystkie Mki zostaly wykupione wczesniej ;).
Swiadomi tego nieco inaczej bedziemy zamawiac ramy (szczegolnie jesli chodzi o proporcje pomiedzy rozmiarami)
cena - bo to najważniejsze na naszym rynku - mało kto kupi za 3,6k u was na sklepie
ceny wracaja do normalnego poziomu,tamte podyktowane byly wyprzedaza-trzeba bylo zwolnic kase z magazynu.
w tym punkcie warto zaznaczyc,ze "nowka z gwara" pochodzi od sklepu ktory kupil rame od nas,a nie od osoby fizycznej.Gwarancja jest udzielana na pierwszego wlasciciela.

pozdro

Vin-ok,racja,rozwine zagadnienie,ramy malowane na Taiwanie maja naklejki pod lakierem,a ramy malowane w Polsce maja malowane napisy,nie naklejki.
Szablonu niestety nie mozesz dostac,bo to autorska czcionka DC za ktora spolka zaplacila i pani Prezes Zarzadu bardzo pilnuje zeby nie wyplynela "na zewnatrz" :P.
Slopstyler
Kontakt:

Post autor: Slopstyler »

piotrex Nasłuchałem się tego we wakacje od chłopaków z Zakopanego na Szymoszkowej, a że oni rzekomo wiedzą od Siary. Wiec tak plotka powstaje. Sam Siara na pinku napisał mi tylko tyle.

"Aug 23, 2010 at 14:23
siara says:
Hej,

No nie najlepiej sie tam dzieje. ale czy pada to tego nie wie nikt.

Pozdro"
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
Vin_OSW
Kontakt:

piotrex to sam spróbuję je jakoś ogarnąć :P
artek700
Kontakt:

Post autor: artek700 »

wiadomo już jaka będzie mniej więcej waga alano? I w jakim przedziale cenowym będzie się mieścić ?
http://chr.rybnik.pl
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

Vin_OSW wrzuć sobie to w jakis Illustrator kilka kliknięć i będziesz mieć przerobione na krzywe(vector):

Obrazek

potem tylko zrobić szablon do malowania, który można wykonać w formie naklejki wyciętej na plotrze, podobnie możesz zrobić z innymi napisami typu "tosa inu" itp.. 8)
Vin_OSW
Kontakt:

KFP albo po prostu przyłożę kartkę do ramy od rysuję i wytnę :P Dzięki za chęci ;)
ODPOWIEDZ