Popieram wszystkich którzy mówią że zaczynanie od sztywniaka to mit. Nie będę tłumaczył znowu dlaczego, ponieważ raz już to robiłem, a wiem to z doświadczenia(totalne początki na sztywniaku jak coś, bo ostatecznie nadal jestem początkujący).
Ta rama jest za duża i to widać na pierwszy rzut oka. Ale zacznijmy od tego ile masz lat, wzrostu i jaki jest rozmiar tego Coilera.
Jeśli jednak nadal uważasz że chcesz sztywniaka to pakowanie w niego 1500zł jest moim zdaniem tak wielką głupotą jak ja pierd*ole. Kup sobie Dragstara czy Undergrounda w rozmiarze 14" i jak nie rozwalisz to może późnej coś odzyskasz. Jak kupisz jakąś fikuśną ramę to potem nikt ci pewnie za nią nie da nawet połowy ceny. Innymi słowy wtopisz pieniądze kompletnie.
http://allegro.pl/santa-cruz-bullit-s-p ... 55743.html
Kup sobie tą ramę, ale nie dawaj więcej niż 1100zł wg mnie. Wygląda na zadbaną ale to może być efekt polerki(do młodych nie należy). A ten rower jest dla dzieci. Bullit w rozmiarze S z 888RC na wysokich półkach ma bazę kół 105cm. Street niemalże. Za duży na pewno nie będzie. Ja przy 184cm jak na niego usiadłem to czułem się jakbym wsiadł na trójkołowy rowerek dla dziecka.