Na zasadzie obrócenia, tylko wtedy trzeba coś pomyśleć nad tematem haka przerzutki i mocowaniem hamulca. Ale mimo wszystko to by wyszło taniej niż te scottowe haki
Dla mnie wymienne haki są bez sensu. Ilu z was zmienia geo, czy potrzebuje haków pod oś 135/150 ? 150 stało się standardem i już nie ma problemów z piastami. Podejrzewam, że patent z wymiennymi hakami znacznie podniósłby koszt tego projektu, a jak widać dla wielu cena jest priorytetem.
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
Ja dobrze widzę, że przewód od tylnego hebla też jest wewnątrz ramy?
Radzę, mimo wszystko, zrobić zewnętrzne prowadzenie dla tego jednego... Jest pewną upierdliwością konieczność ponownego zarabiania końcówki...
Czy się czepiam?
@frango - jest wewnatrz ramy, ale z przodu tez przechodzi przez rame choc tam koncowka moze przejdzie, pomyslimy nad dodaniem zlaczek na niego na wachaczu
Jaram sie! I mam nadzieje, ze bedzie okazja przejechac sie na nim na ktorychs zawodach w tym sezonie:) Powodzenia chlopaki!
Co do hamulca- faktycznie dobra bylaby tez opcja, zeby przewod byl na zewnatrz, bo jednak troche klopotu moze sie zrobic jak ktos czesto zmienia i odkreca hamulec. Chociaz mi by to nie przeszkadzalo osobiscie, bo pieknie wygladajna przewody w ramie no i o wiele bezpieczniej dla niech i uzytkownika:D
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!